Nejste přihlášen/a.
Ahoj, tak píšu zase, rozhodl jsem se že si na svého Golfa IV dám starší 17"kola MAM MT 2. Ale musím je jaksi nechat zapsat do TP. Jelikož to nejsou kola nová tak typový list nijak kromě zfalšování nedostanu, rozhodl jsem se tedy že je nechám zapsat dle článku C) na tomto odkazu na stránkách MD:
C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně
Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením
KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle
2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX
4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje
TUV se dá stáhnout přímo na stránkách výrobce ( mamfelgen.de/...). Od vás bych potřeboval poradit s dvěma věcma, a to za 1) kde seženu překlad TUV do češtiny? To si to mám přeložit a vytisknout? Výrobce českou verzi nenabízí.
a za 2) co je myšleno tou pověřenou zkušebnou?
Všem kteří odpoví moc děkuji
překlad soudním tlumočnoíkem opatřený štemplem stojí víc než nějaká kola z aukra
pověřená zkušebna - to je každá STK? která je pověřena provádět zkoušky...jinak řečeno ta STK, která je oprávně a posuzovat stavby či přestavby vozidel dle oprávnění a má tedy "K"- čkového technika
domnívám se že je nejvyšší čas přestat zapisovat do dokladů takové kraviny jako růná kola, auto je jedno a kvůli jednomu autu člověk 20x za dobu jeho životnosti běží na úřad
Obecně platí že cokoliv namotujete na auto, musí být schváleno, samozřejmě uznáváme i algemeine betrieblaubnis /ABE/
akorát si to musíte přečíst aby z toho co stahujete vyplynulo o jaká kola jde atd...zda jde o to co máte a na co je lze nasadit, jinak by k tomu mohlo stačit stanovisko stk
doplněno 13.04.13 07:14:doplňuji aby z toho algemeine vyplynulo že jsou určena pro golf 6J
joo jenže to v bodu 2. je v podstatě typový list.. najdi si přímo ty schválení a pokud v nich nenajdeš u svého auta ten rozměr kola co máš tak máš víceméně asi smůlu.. řešil jsem to taky a kašlu na to.. bez typového ti to na úřadě nezapíše
velice podrobný návod co a jak je na fóru klubu škodaoktavia-jsou tam i mustry různých typových listů atd.-tam už si přesně vybereš a typový list doladíš podle svých kol a čísla KBA...Jinak pokud máš kola na dovezeném autě a rozměrově odpovídají záznamům v origo TP ze SRN,může jít české STK ,potažmo úřad,někam poněvadž musí akceptovat již schválené z jiné členské země EU...Ale vím sám podle sebe jací jsou u nás úřednící "krysy"-vědí totiž,že i když vědomě dělají chybu-nic jim nehrozí(nemají za svou práci zodpovědnost)-tenkrát jsme přivezl jednu R 19 16V(a to už jsme byli v EU)se zapsanými ALU koly 16" v origo TP ze SRN-byl jsem až tenkrát na Chodovci v Praze ,kde mi ten vrchní technik "mezi řádky" řekl,že ví,že mám pravdu a správně by je bez keců měli zapsat,ale jsme v čechách a oni mají nějaký vnitřní předpis a prostě na R 19 maximálně 15",klidně se prý mohu soudit a i bych to vyhrál,ale prostě mi je zapsat "nesmí"...Ale neboj se toho-ten typový list je alfou omegou-i bez zápisu v TP při kontrole,a to včetně STK, přes to vlak nejede...
V základních technicých popisech IV-golfíků se objevují běžně 17´´ kola, například IV golf s motorem ASV 81 kW z roku 2000 má v ZTP uvedeno napříkald toto:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
DALŠÍ ZÁZNAMY:
Alternativní použití pneumatik o rozměru: 205/55 R16 91H na ráfku 6.5J x 16 ET42 225/45 R17 91W na ráfku 7J x 17 ET38 Kolo na nouzové dojetí o rozměru T 125/70 R18 98M na ráfku 3.5J x 18 H2 ET38. ----------------------------------------------------------- Takže 17´´ kola tam jsou
pokud je v tom techniřáku na zadní straně uvedeno číslo ZTP, tedy přesné číslo základního technického popisu, jsem schopen popis z databáze VW, dnes Porsche c.z. najit a podívat se, jde jen o to, zda tam to číslo je nebo není
podle toho kdo vydal techničák bych se mohl domnívat, zda nepochybil výrobce, nebo zda techničák nevystavil úřad na základě technického protokolu STK, kdy technik chybně ztotožnil auto
domluvte se se svým technikem na svém úřadu, zda lze dopsat tyto údaje z důvodu že v ZTP jsou ale v TP nejsou atd
V některých popisech například VW uvádí že 17 nebo 18´´ kola lze zapsat například na VW Touran jen na verzi se sportovním pdovozkem atd, ale lze je tam zapsat, pokud to konstrukčně ničemu nebrání nevidím důvod proč by to nemohlo jít
koneckonců nikdo si nedá na auto kola, které o 3 cm přesahují boční obrys vozidla a které při propérování zničí všechny blatníky s podběhy...snad
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.