Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění na odhlášené, nepřihlášené vozidlo

Od: kaya odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

švagr mi daroval nabouranou felicii, s tím, že si ji nechám opravit. Auto odhlásil na mé jméno na registru vozidel a ukončil pojistku. Tvrdil mi, že jakmile si auto na sebe přihlásím, budu povinné ručení platit já od toho data. Mezitím je jakási mezifáze, kdy povinné ručení nemusí platit nikdo, díky "díře v zákoně... Nyní jsem nechal auto opravit a chci jej přihlásit, ale z diskusí na internetu jsem vystrašený, zda má švagr pravdu a nepřijde mi obsílka s tučnou sumou od kanceláře pojistitelů...

Prosím poraďte

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

susannka*
hodnocení

0x

myslim, ze pokud jste si stale nechali znacky, tak se to na vas vztahuje.

Me se prihodilo to stejne, nedala jsem znacky do depozitare a samozrejme mi kancelar pojistilu poslali platit.

kdokoliv*

Brácha měl pravdu ČÁSTEČNĚ! Pro Vás je směrodatné "NEPROVOZOVANÉ"ale a to je mnohem důležitější JE TO = ŽE vozidlo nikdo nemusí provozovat nemusí ho ani dohlašovat/ doregistrovat na sebe POKUD TO VOZIDLO = NEHODLÁ PROVOZOVAT!= tímto budete reagovat na výzvu až se VONI ozvou! Nemusíte mít pojištěno, když se vozidlo neprovozuje na komunikacích uvedených v zákoně 168/99 §1 odst.2! Neodevzdání RZ do depozita se sankcí do GF čkp = NESOUVISÍ! Zde se to řeší častěji antickp.cz/...

doplněno 12.04.13 13:40:

NÉÉÉ tedy brácha ale ŠVAGR = psal jsem to za hovoru s jiným HŘÍŠNÍKEM.*hi*

cudas*
hodnocení

0x

Pokud nebyly značky uloženy v depozitu, tak musí být pojistka zaplacena.

ladaadal*

Nemusí, pokud nebylo vozidlo provozováno.

Ale dokazování o neprovozování je na vás,a ČKP NEUZNÁ žádný důkaz,ani fotky ani čestné prohlášení ani svědectví prostě nic.Má jednu odpověd .Bud depozit nebo platte.Bohužel mám s nimi své zkušenosti stejně jako každý druhý občen této republiky.

Hodně zkušeností s touto problematikou má Milancukrar ze zdejší diskuse,který i mě dobře poradil a tímto mu velice děkuji.Zkuste se na něj obrátit.

kaya,

jakmile budete chtít vozidlo dát do provozu, musíte ho pojistit (mim jiné) a pak se ozve čkp. Poté můžete zvolit spoustu možností jak se bránit. Návodů je plný internet. Od podání žalob na čkp, vyhrožování atd, až po doložení, že jste vozidlo neprovozoval.

V neděli večer Vám můžu zaslat desítky skenů obrazovky o ukončených případech z důvodů neprovozování.

rybajdo, vy jste neuspěla? a platila něco?

sammy

Dobrý den, mohl by jste mi prosím poslat také skeny toho, jak se bránit ČKP? máme podobný problém jak je zmiňován ve vrchních příspěvkách. děkuji mockrát.

sammy, dejte si do vyhledávače nick a nejdte veškerá spojení na mne.

nu*
hodnocení

0x

švagr udělal chybu, měl auto dočasně vyřadit a až následně odhlásit na vás, a vy také dělaáte chybu protože pokud autio nechcete riovotzovat, máte zančky odevzdat..k registraci a současnému dočasnému vyřazení stačí evidenční kontrola

ty problémy s čkp vám za to nestojí, ale pokud ano, tak celá léta prokazujte a dokazujte neprovozování

buss
hodnocení

0x

Auto bylo pojištěno švagrem do půlnoci nějakého dne, takže další pojištění by mělo následovat. Pojistka klidně mohla končit po domluvě po registraci auta. Místo švagra pro relevantní informaci si přečíst zák. č. 168/199 a ukažte mu ho. Dokazujte ČKP, že nebylo vozidlo provozováno, ale i tak existují další povinnosti. Dalo se to řešit i jinak.

kaya
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi,

je mi teď jasné, že se stala chyba, měly se dát značky do depozitu. Pokud mě nebo švagra tedy obešlou s pokutou za neplacení pojistky, prosím o rady popř. skeny obrazovky :) s vyřešeným dokazováním neprovozování... Ještě mě napadá, máte někdo zkušenost s placením pojistky zpětně?

kaya, mám několik skenů, kde je uvedeno případ ukončen NEPROVOZOVÁNO. To Vám může být jak podpora, nikoliv návod, ten je individuelní..

zkrátka doložit neprovozování , podepřít dvěmi svědky, vložit on line do případu, 1x týdně kontrolovat stav...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]