Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia a E85

Od: oniel* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den dnes jsem slyšel že ethanl se může ředit benzínem a když budu chtít tak můžu jet i na čistej benzin i když auto bude předelané na ethanol je to pravda-? a dále bych se chtěl zeptat co si myslíte o ethanolu v autě a zda to má smysl dávat do feldy děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Klidně bez přestavby - Redakce Světa motorů vyzkoušela v testuŠkoduFelicia, s níž jezdila na směs půl nádrže biolihu a půl benzinu. "Chceto pak častěji měnit olej, vznikají totiž kyselé zplodiny. Líh je také mírně agresivnější vůči ventilovýmsedlům, ale ta jsou u všech moderních aut tvrzená, takže by lihu měla dostatečně odolávat. Pokud vůz nemá samočinné vymezování ventilových vůlí, doporučuji jejich častější kontrolu,"říká Vaculík s tím, že výhodou biolihu je jeho čistící schopnost, která motory zbavuje třeba usazenin na ventilech.

doplněno 11.04.13 23:25:

bioe85.eu/...

Půl na půl je to v pohodě, ale spotřeba je vyšší, protože líh se chová jinak a lambda si přidává bohatší směs. Celá přestavba je jen o oblbnutí lambdy.

oniel*
hodnocení

Vystavuju tímto motor nějakému zničení a o kolik se zvedne spotreba cca? a este bych se chtel zeptat na jizdni vlastnosti

¨Zničení určitě ne, spíše jde o to, že líh čistí palivový systém, takže se doporučuje měnit palivový filtr. On ten líh zase není až tak supermoderním palivem, třeba v jižní Americe na to jezdí i pěkně staré plečky.

Spotřeba mi šla nahoru cca o 0,4 - 0,6l/100km při míchání 1:1, na jízdních vlastnostech nepociťuji nějakou změnu.

feldas

feldu má poctivých 230 000km r.v. 95(karburátor) jezdím na mix 1:1 e85 n95 spotřeba stejná jako na n95 při rozjezdu trochu více přišlápnout plyn ale potom už žádný pokles výkonu -táhne jako traktor na mix naježděno asi 10000km

gumidek*

Karburátor asi těžko, pokud to tam někdo nedobastlil s Favorita. Nemáš karburátor, ale SPi, tedy jednobodové vstřikování paliva systému Bosch monomotronic (BMM). Pak měli Feldy ještě MPi. Karbec jen vývoz do Afriky a Ruska.

hodnocení

0x

Již je toto téma tady několikrát.Na směs etanolu jezdíme téměř všichni co tankujeme N95,ten ze zákona musí obsahovat tuším 5% etanolu,Etanol 85 zase obasahuje 15% N95!.Jinak nevím jak feldy,ale moje rada bude vyzkoušet a začat na poměru 1:1 a poté zvyšovat E85 vůči N95! Osobně jezdím v Xantii 1,8i16V na směs 2 l E 85 a litr N95.Jel jsem i na téměř čistý,ale nakonec jsem zůstal na tomto poměru.K úpravě-jezdím bez úprav,pokud budeš mít úpravu od solidní firmy s naladěním motoru,tak pak se údajně dá jezdit na jakýkoliv poměr E vůči N a to i na čísté ,tedy jen na N95 nebo E85.No a ke spotřebě-auta z výroby Flexifuel,např od Forda prý mají na etanol o hooodně vyšší spotřebu než na benál,já ovšem nic jako navýšení nepozoruji,od doby co auto mám tak mám průměr 9,16litrů .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]