Nejste přihlášen/a.
Jprosím o radu jak mam vypustit benzín z babety 210.díky
doplněno 11.04.13 19:44:jo parada díky,ještě takovej tupej dotaz jelikoš jsem babetu přithnul teprv dnes a vživotě jsem ji neměl tak jsem se ještě chtěl zeptat na to jakej benzín se do toho vlatstněleje?díky za info
doplněno 12.04.13 10:57:Tak jsem se dal na vypuštění toho benzínu ale nastala komplikace sundal jsem hadičku s toho kohoutku přepnul na rezervu a nic neteče,tak jsem to skusil přepnout na klasickou nádrž a také nic,a benzín nebo co z něj zbylo je stale v nádrži,prosím o radu co stím mam dělat.díky
doplněno 12.04.13 12:19:Dobrá tak jsem sundal nádrž vylil jsem něco jako benzín,to sjetko je tam stím kohotkem do hromady? kohotek s tou tyčkou pak ta matka a nad tím to sejtko je stly jo tak je solydně zatemovaný a to samý bych řekl že trubička
doplněno 12.04.13 14:44:No tak jsem to tak vytáhnul jenže žádný sejtko tam není,ten kohout se mě asi zdá že bude třeba asi sehnat jinej protože je tak mrtě zatemovaný ,nevíte kde se daj nakoupit přes net nějaký díly k babetě?
doplněno 12.04.13 15:14:jo ještě jsem se chtěl zeptat mam něčím tu nádrž propláchnout?
doplněno 13.04.13 12:03:Chtěl jsem se zeptat když ten kohoutek propouští benzín jen pod velkým tlakem ale když se tam naleje benál tak to vubec neteče ale jak sem říkal pod tlakem jen ano,mam schánět nový nebo se to zazračným stylem rozchodí?
doplněno 13.04.13 17:21:jak mam zapojit plynové lanko do karburatoru díky?za info
Tak jsem vyněnil v kohotku to gumové těsnění ale stejně když se jakoby zatlačí na kohoutek tak stoho teče benál co stím mám dělat?díky za info
Dej to spravit někomu, kdo tomu rozumí. Přes internet možná upečeš buchtu, ale motorku dohromady komplet stejně nedáš. Dle tvých dotazů soudím, žes to nikdy neviděl a možná nejsi ani tak tachnicky zdatný, abys to zvládnul.
Pokud ti z toho nic neteče při žádné poloze a jsi přesvědčen, že tam ten benzín je, tak už je to tak zatemovaný, že to nepropouští. Čeká tě sundat nádrž, vylejt horem, demontovat kohout, nádrž i kohout se sítkem důkladně vyčistit a vše namontovat zpět. Pokud to několik let stálo, je na dně usazenina, která to ucpe a benzín smrdí jak rasovi podkolenky - vůbec ne po benzínu. A pokud to tak je, čeká tě demontáž, čištění a zpětná montáž i u karburátoru. Navíc, bych prošel i sání, vyčistil filtr a vůbec to celý prohlídnul. Případně svíčka, kabel...
doplněno 12.04.13 12:21:Přesně tak, vyndáš kohout a s ním vyleze sejtko a trubička. Vše vyčistit a rozchodit.
pokud je v nádrži rez a bordel,vylej benzín,vyšroubuj kohoutek.pak vem bud matky,ložiskové kuličky nebo i klasiku štěrk nasyp hrst do nádrže nalej teplou vodu s jarem ucpy a pořádně třepej.uvidíš co ti pujde za bordel,pak to vylej a ještě to samé jsem udělal s trochou nafty,nádrž ze vnitř jak nová a co nedrželo se odloupalo,.Na zimu je nejlepší naplnit na doraz pak nerezne
Babetta spapá téměř všechno, s přidaným olejem.
Jinak pozor, je tam nestandardní otvírání kohoutku, protože kohoutek vede z nádrže šikmo. U většiny motorek bylo vodorovně zavřeno, dolů provoz a nahoru rezerva. Babka má dolů nebo nahoru zavřeno, vlevo a vpravo buď provoz nebo rezerva, již si přesně nepamatuji, ale v poloze rezervy je shora na páčce vyražené "R".
jestli je to origo kohotek nechá se rozdělat do kousku,povolíš zajištovací podložku je to ta co je okolo kohoutku,pod ní je gumová podložka s otvory -ta se dá koupit a je to jediný díl který se opotřebuje,profouknout vzduchem a musí to chodit,jinak lanko nasuneš do soupěte,je tam prořízlé osazení kam to zapadne .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.