Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidel ZTP

Od: davee* odpovědí: 34 změna:

Zaregistroval jsem pár aut známím jako osoba ZTP vyšetřovala to policie a dnes mi přišlo ze státního zastupitelství: Vyrozumění o podání žaloby

pro přečin skrácení daně, poplatku a povinné platby podle 240 odst. 1 trestního zakoníku.

Nechápu tu kvalifikaci převodem automobilu jsem nic nezákoného neudělal.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Samozřejmě, že neudělal, ale jelikož jsi papírově koupil auto a dřív než za 6 měsíců zase prodal, musíš podat daňové přiznání a z případného výdělku zaplatit daň. To ti tvoji milovaní kamarádi neprozradili? Oni sice ušetřili za ekovýpalné, ale ty s tím teď budeš mít jen lítání a starosti. Daň musíš přiznat, i když (jak předpokládám) bude 0,-, ale papír podat musíš.

albatros498022*
hodnocení

0x

Nějak nevím co je na tom k nepochopení tím, že jste na sebe ragistroval vozidlo jste jako osoba ZTP nemusel platit ekologickou daň, kterou by zaplatila osoba pro kterou jste vozidlo zaregistroval a pravděpodobně posléze i převedl. Z tohoto důvodu je snad kvalifikace jasná. Svým jednáním jste umožnil tu skutečnost, že nebyla řádně zaplacena právě tato daň, teď už záleží jen na celkové škodě, kterou jste státu způsobil a podle toho se bude odvíjet i trestní sazba. A to se modlete aby někdo nevypověděl, že vám za tuto službu něco zaplatil.

cyril*

Bohužel Vaše vysvětlení je mylné. "Ladaadal" to podal přesněji.

albatros498022*

tady se nejedná o daňový únik, ale právě o onu nezaplacenou EKO daň proto je poškozeným odbor životního prostředí a nikoliv finannční úřad jako by tomu bylo u daně, tolik na vysvětlenou, to že se z toho může vyklubat i problém daňový není nikde řečeno stále ještě může, ale to již bbude otázka FÚ.

To Albatros nejde o nezaplacené EKOvýpalné jde o to,že nepřiznal pomyslný zisk nákupem a následným prodejm MV!

Při prodeji MV se neplatí běžně dan ,je to ze zákona osvobozeno,ale při prodeji po roce!Při prodeji do roka je povinnost toto přihlásit FÚ bez ohledu zda je z prodeje zisk či prodělek!

doplněno 11.04.13 19:02:

Žel máš pravdu ,srry nečetl jsem celé. Asi (i když nwn zda by to mělo smysl,spíše asi ne) bych podal taktéž trestní oznámení na ČR (resp.vládu) protože přijali jako 99% zákonů jsou paskvily!

doplněno 11.04.13 20:25:

To Milan nevím jen jsem tak nahlas,pardon písemně přemýšlel jak na ně ,ale jen planě.

Já myslím, že zde jasně zaznělo, že v tomto případě jde o čachry s ekopoplatkem. Přečtěte si celé vlákno. Finanční úřad se toho možná posléze také chytí. Ale to zatím problém není.

diesle, nic ve zlém, poslední dobou se tu lidi ohánějí trestním oznámením, můžete, prosím, nastínit jak by vypadalo trestní oznámení?

davee*
hodnocení

to ano ale proč je na to podána žaloba k soudu?

cyril*

Nejspíš proto, že trestné činy řeší právě soudy a ne uliční výbory.

davee*
hodnocení

Policie vyměřila škodu na 120 tisíc

davee*
hodnocení

To ano ale já žádný zákon neporušil! Ba naopak zákon mi to umožňuje

K této věci ještě drobná poznámka - postižitelná je i činnost, pokud kličkujete sice v mezích zákona, ale snažíte se tímto obejít smysl nějakého zákonného ustanovení - volně řečeno toho, co měl zákonodárce původně na mysli a kvůli čemu tento zákon vznikl. Ve vašem případě jste umožnil nezaplacení EKO poplatku jiným osobám.

kovis, přesně tak.

erikch*

tady bych dost polemizoval-ono kličkování v mezích zákona není porušením zákona-neboli co zákon nezakazuje,to povoluje-nic mezi tím...Jak jsem již psal každému to je jasné,ale zákonně(čili legálně) tak může činit bez jakéhokoli omezení co do počtu a co do času,po kterou je-není registrován...

erikchu, dal jsem si obrovskou práci,

Přepis vozidel ZTP

Polemizovat samozřejmě můžete, ale to je tak všechno.

erikch*

Milane-zdravím-ocenuji tu práci s dohledáváním,ale tohle je sdělení obvinění(zahájení tr.řízení,což de facto dorazilo i tazateli)-to nemá žádnou právní váhu-obvinit lze kohokoliv z čehokoliv,což ostatně i pan komisař z Č.B. udělal(v kopiích toho někoho dotyčného),jenže je věcí soudu jak se k tomu postaví:...,podvod je definován jasně:"...kdo sebe nebo jiného obohatí tím,že uvede někoho v omyl..." a i ze své zkušenosti vím,že nic není tak horké jak se to uvaří...,pomocníci to prostě zkouší(stát na ně tlačí,aby nikde neutekla do rozpočtu ani kačka) a je poměrně jednoduchá obrana s tvrzením,ano koupil jsem si to a to auto,poněvadž mi ale nevyhovovalo,tak šup s ním dál do světa,samozřejmě od nikoho jsem nevzal ani kačku,za co taky-že mu prodávám auto(ano za smluvenou cenu prodeje auta) nic víc nic mín...Chce to pravda se hodně soustředit a nepodlehnout nátlaku vyslíchajících(zkouší to,jsou k tomu vedeni)...

Erikchu, jasně, jen obvinění, víc se ke mě nedostalo...to by musel někdo z jižních Čech zajít hledat obviněného, nebo poptat policii...

erikch*

ano -registrovat("vlastnit") může kdokoli cokoli bez omezení počtu-ale je tam ten problém s daň.přiznáním(limit je pro fyz.osobu max.tuším 20 000,- ročně),tady bude spíš problém s (ne)podáním byt "nulového" přiznání...,jenže tohle nebude řešit soud,ale FU,ted jde o to to u soudu "stornovat"...Stát to prostě zkouší-každému je jasné jak to je v reálu,jenže je to jen výsledek "kvalitní" legislativy poslanců,kteří vůbec nesmyslný ekovýpalný poplatek zavedli...Doporučil bych oslovit nějakého právníka-těch pár tisíc za něj se ti i tak vyplatí...

ladaadal*

No v každém případě, když ti tady neporadíme, tak ti to jistě u soudu řeknou, proč si tě předvolali. Někde ta škoda vznikla. Kde, na čem?

erikch*

postup st.zastupitelství je takový,aby jedinec byl "souditelný" v co možná nejvyšší sazbě a zde asi postupovali způsobem:"...pán převedl za dva roky tolik a tolik aut,krát ekopolatek,který by přicházel v úvahu a tradá jsme na 120 000,-..." Ale toho právníka opravdu vřele doporučuji-stát nerad prohrává(obrazně řečeno),zkrátka dostaneš-li se jednou do soukolí,neodejdeš bez šrámů a je zapotřebí si uvědomit,že ačkoli Ústava zaručuje rovnost stran při sporu-realita je někde úplně jinde(namátkou jen proč má st.zástupce o den delší lhůtu pro podání odvolání než obviněný...?!?)...

davee*
hodnocení

Podle nich jsem způsobil škodu odboru životního prostředí v Praze, Právníka si momentálně dovolit nemohu. A nedej bože jestli mi dají uhradit škodu tak vůbec nevim z šeho ji zaplatím

erikch*

ano,to jen potvrzuje to shora-převod krát ekopoplatek a tradá...pokud nemůžeš právníka-tak se začni připravovat sám-dohledej si znění patřičných zákonů-vlastnictví,osvobození ZPT od poplatků,od kdy dan.přiznání atd. a až budeš mít podklady a zjistíš,že stát to opravdu zkouší,neboj se toho a bud asertivní-můžeš vlastnit kolik aut chceš a převádět je kdy chceš...

furik

no jo peníze nejsou...a to vše jste jistě dělal pro veřejné blaho známých...jistě zadarmo...jak jinak...

hodnocení

0x

davee,

podobné se zde řešilo, tazatel byl obžalován, dokonce mi poslal obvinění. Bohužel mi nedal souhlas, abych ho umístil někam na web. Můžu Vám ho jen přečíst.

Dokázali mu podvod...jak dopadl soud, bohužel nevím, ...

doplněno 10.04.13 17:56:

č.2

Přepis vozidel ZTP #2
davee*
hodnocení

Dobrý den, to by mě celkem zajmalo co on měl za obvinění. A jak ten soud dopadl dal by se ten pán nějak kontaktovat?

10.04.13 17:57

č3

Přepis vozidel ZTP #3
10.04.13 17:57

č4

Přepis vozidel ZTP #4
davee*
hodnocení

Díky ale z toho usnesení jsem pochopil že jde o člověka který si to nechal přes ZTP to auto převést to u mě by byla opačná situace

davee, byli obvinění oba...

asd*

To je pouze obvinění a jde snadno vyvrátit - Sháněl jsem auto, koupil jsem ho, vyzkoušel, zjistil že mi nevyhovuje a zase jsem ho prodal a sháněl jiné. O tom že jsem osvobozený od ekopoplatku jsem se dozvěděl až od vás. Majitelem jsem byl viz kupní smlouva.

Mají sepsat zákon bez děr, stačilo aby ZTP byl osvobozen a ekopoplatek odsunut na příští prodej. Beztak je celý ekopoplatek nesmysl, spíš to naopak nutí lidi staré auto si nechat. Mnohem účinnější by byl ekopoplatek při každé STK, pak by nebyla drahá změna majitele, ale provoz auta a důvod pořídit ekologické by byl mnohem silnější...

ale oni se doznali..

ladaadal*
hodnocení

0x

Hlavně by bylo dobrý, až to budeš mít za sebou, dát sem vědět, jak to probíhalo a jak to dopadlo.

davee*
hodnocení

Budu o průběhu informovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]