Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřihlášené auto

Od: tomashot odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mam koupené auto cca 3 roky. Auto je na mě napsané, ale není přepsané. Autem nejezdím a mám ho na zahradě. Staré SPZ od předešlého majitele stále mám. Jak mám auto vyřadit z provozu? Budu platit nějakou pokutu zato, že jsem auto nepřihlásil?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

rozhodněte se, co bude s vozidlem nadále.

Pokud ho dáte na ekologickou likvidaci, tak dostanete doklad, pak půjdete na evidenci, vozidlo na sebe dohlásíte, uhradíte 800Kč. Pokutu byste neměl platit žádnou.

doplněno 04.06.13 17:51:

možné je všechno. Bohužel ale za peníze.

Musel byste vozidlo dopravit na evidenční kontrolu, vozidlo na sebe dohlásit za 800Kč, a ekologickou daň. Pak třeba hned dát značky do depozita, nebo vozidlo zrušit na zánik využití vozidla.

To že neplatíte pojištění není OK, osloví Vás čkp a pak přijdete do poradny na dotaz co s tím.

Přeji dobrou volbu.

nu*
hodnocení

0x

proč vyřadit, když je mu na zahradě dobře?

endyfrog*
hodnocení

0x

Doufám že platíte zákonné pojištění jinak nastane problém a pokud chcete vyřadit musíte nejdříve na sebe dohlásit a mít doklad o eko likvidaci nebo zrušit na čestné prohlášení že z něho máte třeba boudu pro psa

tomashot
hodnocení

auto mám v polopřevodu. Pojištění naplatím, jelikož je auto nepojízdné. Vozidlo nechci likvidovat, ale nechat si ho na náhradní díly. To buhužel ani není možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]