Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průduchy v podběhu

Od: cobrak* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, když si někdo udělá průduchy v podbězích předních kol (viz foto), tak mu to pak brzdí líp, když se mu to chladí vzduchem a tolik se to pak nezahřívá? Díky

doplněno 09.04.13 12:41:

img1.rajce.idnes.cz/...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cudas*
hodnocení

1x

Nemyslím si, že to je tolik podstatné. Samozřejmně chlazení je důležité. Ale i brzdy musí mít svou teplotu pro správnou učinost. Pokud chceš zlepšit vlastnsti brzd, tak bych se vydal cestou výměny za kvalitnější, pořípadně vetší atd.

ar*
hodnocení

1x

Tyhle průduchy jsou u některých aut už origo. Vzduch to do podběhů přivádí a je to tam jak kvůli chlazní brzd tak hlavně kvůli "vyplachování" podběhů a za deště se tam netvořila mlhovina. Za normálního provozu je to neznatelné, to má význam hlavně v motorsportu, kde jedou na hranici a kde je potřeba každéminimální +.

Myslím, že ladaadal® má dojem, že je to v zadním podběhu, ale měl by to být předek.

ladaadal*

Já vím, že je to předek. Vyplachování podběhů chápu, jen mi vysvětli, jakým stylem to chladí brzdy. V takové vzdálenosti od kotouče to nemůže mít vliv ani 0,1°C.

ar*

Protože jsi psal " Auto jede dopředu, to už by spíš proudil vzduch opačně - do těch průduchů" z toho logicky vyplívá, že jsi měl dojem, že jde o průduchy za kolem(proti směru jízdy), ale to je celkem fuk. Jak jsem psal, ochlazování brzd vzduchem z průduchů je malé, ale nejde jen osamotné ochlazování přivedeným vzduhem. Pokud tam není tento přívod vduchu, do podběhů je přisáván "horký" vzduch z motorového prostoru a ten pak tolik brzdy neochladí, což je logické. Je to záležitost hlavně pro vyloženě sportovní jízdu, v běžnm provozu to není markantní, to jsem, ale taky už psal.

ladaadal*

Čoveče, nojo, to jsme se blbě pocopili. Já měl opravdu za to, že je to za kolem. A když jsi mi napsal vzadu, myslel jsem, že myslíš zadní kolo. Jasný, před kolem, tak to malinko mění situaci. Ale pravdu máš v tom, že při běžné jízdě se to nepozná. U sporťáků podobné vychytávky beru, tam je opravdu potřeba každá drobná ptákovina.

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak zrovna tyhle průduchy nebudou mít na brzdy pražádný vliv a počítám, že ani na to, k čemu tam jsou určené. Je to jen prachochyt, zbytečnost. Zajímalo by mě, jak se to chová v zimě, když jsou podběhy plný sněhu*smich*. Nebo, že by to bylo proražený až do motorového prostoru a teplo od motoru ten sníh rozehřívá, aby upadl dřív, než se zaparkuje v garáži?:D Tomu bych věřil spíš, než jakémukoli i minimálnímu účinku na brzdy. Jak by je to mělo chladit?

cobrak*
hodnocení

:-D Pokud jsem to pochopil, tak by se to mělo chladit asi proudícím vzduchem z nárazníku. Nevím :) Proto se ptám ;)

ladaadal*
hodnocení

0x

Auto jede dopředu, to už by spíš proudil vzduch opačně - do těch průduchů. Ale myslím, že si to někdo udělal jen jako frajeřinu k ničemu. Asi neměl co na práci.

cobrak*
hodnocení

Tak na čem jste se teda shodli? :-D Má to pro ty brzdy aspoň nějaký kladný účinek nebo to spíš škodí?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]