Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta bez VTP a MTP

Od: trance* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den chystám se koupit auto bez VTP a MTP. Jde o dražší auto které je za dost výhodné peníze ( exekuce ) . Chtěl bych se zeptat co mě bude čekat a co všechno budu muset podstoupit abych VTP a MTP získal. ( V tomhle jsem úplný začátečník ) Děkuji mco za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A co je to VTP a MTP?Toto neznám.U aut znám jen pojem Technický průkaz (TP) a Osvědčení o registraci vozidla (ORV) a pkd toto nemá (to auto) ,tak jen jeko luxusní psí boudu nebo kurník pro slepice a to ještě asi dosti drahý,ale pkd máte peněz nazbyt? Já v tom nevidím nic výhodného! Maximálně až k němu bude technický průkaz!

trance*
hodnocení

Myslím tím MTP malý technický průkaz a VTP velký technický průkaz . Takže nejde nijak sehnat koupit zařídit si obstarat na úřadě nebo tak něco? :(

doplněno 07.04.13 14:00:

předppkládám že asi jediná možnost koupit z nějakýho nabouranýho auto samozřejmě úplně stejného?

nu*
hodnocení

0x

Exekutor musí do dokladu o prodeji napsat že velký a malý TP byl 1.) ztracen 2.) odcizen 3.) poškozen

V jiné situaci nelze vystavit duplikát, a skutečnost že povinný nevydal exekutorovi TP není zákonným důvodem k vystavení duplikátů.

Bez TP auto nepřihlásíte, je to zákonná podmínka.

Bez potvrzení exekutora o ztrátě, zničení či odcizení nelze duplikát TP vystavit.

Nejlepší bude když to exekutor vezme na sebe a potvrdí že TP ztrratil ON.

doplněno 07.04.13 14:38:

Nechápu Vaše naivní poznámky o koupi TP k podobnému autu, je to nesmysl.

Auto které kupujete má velké i malý TP, akorát se nidko neobtěžoval tím aby je od poviného vyžadoval.

erikch*

tady jedině a pouze jednání s exekutorem(mimoto klíč-e k autu jsou,to už by byl trošku větší problém...)-on potřebuje a chce kačky,auto mu je k prdu,což je + pro vás (vy máte ty kačky.které on chce) a dává vám to velký prostor k jednání...Normálně jděte za ním,hele jdeme spolu na úřad,necháme vystavit duplikát TP a ORV(už ideálně na vás) a hned tam na úřadě dostaneš kačky...Protože ve chvíli kdy mu kačky dáte on už není ničim povinný doladit doklady(nic ho nedonutí) a můžete si postavit betonovou čekárnu...

trance*
hodnocení

S tou najivitou jen jsem si to domyslel protože jsem to slyšel mockrát že někdo kupoval papíry třebas z bouranýho auta atd... Takže říkáte, že pokud bude v kupní smlouvě exekutorem napsáno že VTP a MTP byl ztracen nebo odcizen nebo tak něco tak v tom případě nebude problém nově tyto průkazy vystavit . Jinak auto nebrat. tak moc děkuji za odpověď .

erikch*

kupovat doklady z jiného není naivní,ale realita,jenže z trošku jiného soudku-vyplatí se to a dělá se to z jednoho prostého důvodu-a sice legalizace nelegálního auta(což není tento případ,tudíž by to bylo zbytečné)...Ročně se jen u nás ztratí x tisíc aut-kam pak asi třeba až polovina "směřuje"-ano do všelijakých autobazarů pod jinou "novou" identitou koupených dokladů samozřejmě i s identifikátory atd.-proto spousta lidí neřeší výkupní ceny nahned třeba v AAA,poněvadž vědí,že i tak dost vydělají...Je to jednoduchá matematika-mám zbourané auto,co s ním-bud jej prodám(právě na ty doklady) nebo koupím něco stejného bez dokladů(samozřejmě nelegálního,ovšem za nula nula nic)-spáruje se to a šup s tím na výkup,pokud to je auto běžně za 200 000,-,tak mám v tu chvíli i za výkupní cenu 150 000,- 120 000,-čistý zisk...Takže nu to není naivita,ale pro spousty lidí denní realita-chudáci ti ovšem co si to z megabazaru v dobré víře koupí a pak třeba z Rakouska jedou busem...

nu*
hodnocení

0x

za výhodné peníze by jste měl být řádně poučen podávajícícm...kde jsou druhé a třetí klíče od auta, kde jsou kódy ke klíčům a k rádiu, kde je servisnéí knížka, kde jsou doklady atd

Náhradní-duplikáty dokladů lze získat jen za podmínek stanovených zákonem, jinak ne.

Tak za ty výhodné peníze by vám měl exekutor VTP a MTP zajistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]