Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam takovy dotaz, a doufam, že mi někdo pomužete. V listopadu 2012 jsem v AAA auto koupila vozidlo, (kia ceed,2007). Auto mělo splněnou technickou až do 5/2013. Ted jde o to, že mě po 14 dnech (od koupi) zastavili policiste stím, že mam na autě xenony, ktere nemaji čočku atd - oslnuji řidiče (nejsou dany od vyroby)- tudiž je tam zkratka nesmím mít.. Dali mi pokutu 500,-. A ted by mě zajimalo jestli by AAA měli nest zodpovědnost a na vlastni naklady mi tyto světla vyměnit, jelikož tato vyměna co sem se informovala by mohla dosahnout častky 1500-2500,- . Přece jenom auto jsem kupovala, stím že je technicky způsobile a tudíž muže byt používane k provozu. děkuji za odpoved
Pravděpodobně si tam nějaké "prase" namontovalo nelegální tzv. HID xenony. Za ty bych dával ne 500 ale 5000 pokuty, protože to oslňuje i ve dne, natož v noci a oslněný řidič potom může třeba přehlédnout chodce na krajnici. Důvod? Legální xenony mají z výroby regulaci sklonu podle zatížení auta, takže tolik neoslňují.
Na STK mohlo auto projít legálně, běžně tyto HID xenony před STK majitel vytáhne a potom je zase namontuje. V áčkách je asi nechali, aby auto líp svítilo a dřív se prodalo (jiný důvod mě nenapadá). Btw. pokud v popisu auta v áčkách bylo napsáno, že má xenony, je to asi z jejich strany podvod.
Xenony nemusí mít projektorovou parabolu( čočku) viz Renault laguna, Volvo a další. To jen pro doplnění. AAA vám prodal vůz, který nepovolenou úpravou nesplňuje technické podmínky. Horší bude, jak je znám jim dokázat, že ta úprava tam byla již v době prodeje a nevznikla dodatečně. Vrátit osvětlení do původního stavu je otázkou pár minut, stačí jen odstranit výbojky a vysokonapěťové měniče a vrátit do světel halogenové žárovky (pro Kia H7). Nevím, kdo vám zdělil tu částku, reál je podle ceny žárovek pár stokorun.
V Áčkach může koupit jen ženská
AAA=rogance, stočené tachometry, falešné garance, bourané auta, hádání se o koberečky za 200 Kč, předražené splatky, předražené auta, balík keců, auta po důchodcích co najedou 400tis za 3 roky
4rever aaa
Bohužel, za vozidlo, kterého jste již majitelem jste odpovědná Vy. Pokud by jste jej měla od "Áček" jen půjčené, bylo by to jiné. Pokutu by jste asi stejně dostala, ale mohla by jste jí vymáhat na majiteli vozidla.
Když si prostudujete smlouvu, kam jste při koupi dala podpis, "Áčka" mají tohle určitě ošetřené. Jsou to svi...
Jediné, co by Vás zachránilo, je předložení homologace od těch xenonů, kterou Vám "Áčka" určite k dokladům nepřidali, protože to budou nějaké xenony od benzínky, kde 80 procent vnějších doplňků vozidel homologaci nemá a tudíž je nemůžete dát na auto. Totiž vše, co se na vozidlo přidá nad rámec seriové výroby, musí mít homologaci, kterou musíte předložit. Vím to moc dobře, protože zatmavená skla mě v Rakousku stála 500,-- Euro
Takže do tahanice z "Áčkama" bych se nepouštěl, nemá to cenu a pomstil bych se jim tím, že bych jim dělal špatnou reklamu, jako 80 procent lidí a nebyl mezi těmi 20ti procenty, co si tam jdou koupit auto
Ve smlouvě určitě máte jak jste si pečlivě auto prohlédla, stav jste viděla, námitky neměla. Tak si KS znovu pročtěte. Před jízdou auto prohlížíte... Takže co chcete reklamovat?
Ano, ve smlouvě vždy stojí, že majitel auta přebírá auto v takovém stavu, v jakém je a bere na sebe veškerou další zodpovědnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.