Nejste přihlášen/a.
Zdravím, byl jsem zastaven policií a bylo mi sděleno, že jsem nebyl připoután bezp. pásem. jelikož jsem se odpoutal až po zastavení vozidla, tak jsem s přestupkem nesouhlasil a věc byla oznámena magistrátu. Tento v příkazním řízení rozhodl o mé vině. žádný důkaz, pouze tvrzení jednohoo policiisty. Zajímalo by mě, jak postupovat dál? zaplatit za něco co jsem nespáchal nebo to dál řešit, popř. jakým způsobem? díky
popište situaci.
policista má vždycky pravdu - nemá důvod si vymýšlet. jediné, na co se můžete odvolat je, že policista neměl dobrý výhled nebo něco podobného. první instance vás téměř vždy "sestřelí" .chtějte předložit důkazy, chtějte "rekonstrukci" přestupku. policisté vystupují jako svědci a často jsou jejich výpovědi v rozporu. máte právo se policistů ptát - každého zvlášť. druhý nesmí být v místnosti...
Policista nemá vždy pravdu a je jedno jestli je sám, nebo jsou tři. Pokud nepředloží důkaz( video nahrávku, fotografii a pod) tak je to tvrzení proti tvrzení a je úplně jedno jestli je to sám policejní prezident nebo ministr dopravy.Vy totiž nemusíte prokazovat svou nevinu, ale oni musí prokázat vaší vinu. Bez důkazu vám nic nehrozí. naučte se bránit, ne jen odevzdaně souhlasit. Nemá důvod si vymýšlet? A jaký důvod měli ti policajti, co inkasovali pokuty do vlastní kapsy, podváděli v registrech vozidel a pod? U soudu platí jedině důkazní materiál, každý soudce by jim to smetl ze stolu, oni to moc dobře vědí, tak to na lidi zkouší. Zastrašujou astronomickou pokutou ve správním řízení, straší všemožným, jen aby se řidič rozklepal a zaplatil na místě. Nikdy to k soudu nenechaj dojít bez důkazů, protože to dobře vědí.
řeknu to jednoduše pokud ti případný body neohrožovali řidičák měls to zaplatit ušetříš spoustu starostí a peněz
já sem se takhle hádal před rokem chtěli 200 já že nic nedostanou byly na mě 3 a já sám šlo to na magistrát a tam mi to pán řekl zcela jasně že prej jestli mi ta 100koruna co mi dá -neměl sem za 23 let ježdění žádnej zápis a ty 2 body co mi udělí za to stojí at se soudím a odvolávám a sdělil mi ceník kterej bych potom mohl vyfasovat při neůspěchu nehledě na to co stojí soudy a advokát a což bych nejdřív samozřejmě platil ze svého navíc to že bych vyhrál proti 3 policistům tomu moc nevěřím
a body pokud člověk rok jezdí bez malérů tak se myslím 2 odečtou takže počítám že mé konto je opět čisté
a nakonec připoutanej sem nebyl akorát mi štvalo že mě viděli za jízdy a pustili se za mnou na majáky hrdinové
je to na každém jak se cejtí...Pokud chci bojovat,tak hurá do toho(já jsem taky s obdobným naturelem-už z principu)...,spoustu užitečných rad najdeš na salvii(je to stránka pro advokáty),www.slv.cz,jinak tohle řešil i NS a úspěšně pro ztěžovatele-policajti v tom místě,za těch podmínek nemohli prostě vidět zda pásy ano či ne,ale měl vzadu tm.folii(a krz tu fakt černý pásy nejsou vidět)...Pohledej podobná rozhodnutí a zkus to-držím palce!
Dobrý den, nestala se Vám tato příhoda na Novodvorský? Mám přesně takovou zkušenost. Ten dobrý, tlustý muž z magistrátu, který situaci viděl pouze z namalovaného plánku mi sdělil i přesto, že (jednalo se o nehodu, kdy mi magor urazil přední dveře když jsem nastupoval do auta) policisté, kteří tu nehodu vyšetřovali mi doporučili se odvolat a neplatit na místě pokutu, pokud se dál budu odvolávat, sejdeme se po roce, já zaplatím odhadce (min. 10000), soudní náklady, protože už dopředu věděl, že to projedu a budu s ním řešit úplně stejný problém od začátku. Nakonec jsem zaplatil po několikerém ujišťování, že se to nikam nepíše, body nestrhávají tak o co že mi jde, i když na to jsem se ho neptal. Bylo to služební auto a šlo mi o princip, bohužel jsem neuspěl. Měl jsem svědky, ale ten pán byl prostě rozhodnutý...Zřejmě tlačenka, protože ten druhý se nikdy k vyšetřování nedostavil...Já tam byl 3x
Řekl bych, bez urážky, že je to jen Vaše výmluva. Policajti koukají na řidiče už, když přijíždí. A ještě jsem neviděl policajta, který by sepisoval A4ku oznámení kvůli blbejm pásům, kdyby měl je špětku pochybností...
mám za sebou. neviděl? chcete poslat fotku se jménem a bydlištěm? byli dva. a když podávali svědectví před přestupkářem, každý tvrdil něco jiného. na konec to, radši, nechali spadnout do prekluze...
doplněno 05.04.13 22:25:ne. jen jsem byl vytrvalý. drzí a arogantní byli policisté. stačí jen nenechat ze sebe dělat hlupáka za účelem výběru do státní pokladny...
doplněno 05.04.13 23:08:nemusí dělat načerno aby uživili rodiny. můžou si jít vydělávat jinam a víc. pokud na to mají schopnosti... opravdu, nikdo je nenutí pracovat ve službě státu. soukromý sektor je jistě uvítá!
za to, co dělají berou až moc. jsou mezi nimi určitě i výjimky. ale to jsme OT.
Tak to tipuji tak, že jste musel být hodně drzý a arogantní, když jim stálo za to tohle podstoupit...
No tak výběr do státní pokldany je asi to poslední, co policajty zajímá, když musí mimo služby dělat někde načerno, aby uživili rodiny...
Nevím, nebyl jsem tam, nemůžu soudit, do svědomí si musíte sáhnout Vy. Ale policajty nemám zase za takový dementy, že by před sebe zastavili auto a nevšimli si, dejme tomu ze dvu tří metrů, že se řidič začal odpoutávat. Každopádně myslím, že kdyby jste řekl s provinilým úsměvem "Jejda chlapi, já se zrovna odpoutal" místo vytrvalosti, tak by to nechali být a nehrotili by to, jako to máte vyhrocený Vy...
Njn, tak teď jste se utvrdil - nedivím se jim, že jim stálo za to dotáhnout to až tam, kde to skončilo. Typuji Vás, že máte řidičák sotva pět let, na auto jste nevydělal sám ani korunu, Vaše povolání je syn a manýry máte okoukaný od tatínka. Dobrou noc.
doplněno 05.04.13 23:22:PS: až budete koukat z okna, jak Vám to Vaše auto někdo krade, až Vám někdo nedá přednost, až Vám někdo ukradne mobil - co budete dělat atd. atd.? Určitě ty pro Vás "debily" nebude volat a poradíte si "hrdinsky", jako kvůli pásům, sám, že...
trochu přeháňka ne? jako jsou policajti v pohodě ale jsou policajti dementi co to všelijak zkouší a ani pořádně neznají svoje povinnosti.. já naštěstí zatim naražím na ty v pohodě ale pokud by se mi stalo že by mě neprávem pokutovali tak bych se taky bránil... jinak nevím jak to je s pásama přesně ale pokud si je odepl až když stál, tak si nemyslím že je to přestupek, pásy musí byt použity při jízdě, kromě couvání myslím..
Ono pane kolego, já nech ci soudit, jen přidám, že se mi to stalo asi před dvanácti lety při silniční kontrole. Policista mě zastavoval, ukázal mě abych objel již zastavené a kontrolované vozidlo, to jsem objel a zastavil. Odepnul jsem pás a chtěl jsem vystoupit (vždy vystupuji z vozu) když v tom zezadu přišel policista, pronesl známé "pane řidiči silniční kontrola" , já mu podal doklady, on se do nich střídavě dívá a obchází s notně úředním pohledem auto. Vozidlo máte v pořádku pane řidiči, až na ty pásy. Jaké pásy? Nechápavě jsem se zeptal. Proč jste nebyl připoután bezpečnostním pásem?, pokračuje policista. Myslel jsem, že je to nějaký špatný vtip, ale policista si vedl stále svou. Začal jsem mít dokonce chvíli podezření na nějakou vtipnou TV kameru, ale kdepak. Po asi 10minutové hádce mě nechal odjet se slovy "počkejte až budeme mít na sobě kamery, tak vám to neprojde". Podotýkám, že jsem slušný člověk, tohle mě tak rozpálilo, že jsem měl co dělat abych se držel. Jen přidám jednu příhodu o policejní blbosti: Psal se rok 1992, jel jsem se svým kolegou z práce a na Žižkově nás zastavila hlídka. Policista si nechal předložit doklady, obchází vozidlo a povídá. "Ještě bych rád doklady od tohoto vozidla". Kolega se šacuje, pak si všimne, že policista má malý techničák v ruce. " Vždyť jsem vám ho už dal" odpověděl kolega. " To je sice techničák, ale od jiného vozu" povídá policajt. "Já chci vidět ten, co patří k tomuhle autu" prohlásil nesmlouvavě. Kolega poněkud vyveden z míry a lehce zmaten se zmohl už jen na to, že tvrdošijně opakoval, že jediný co má mu dal, jedině, že by snad došlo k záměně s doklady svého syna. A policista kontroval " ona totiž souhlasí spz i barva, ale nesouhlasí typ vozidla, tady je napsáno FORMAN a pokud dobře vidím, tak vozidlo je LADA 2105! To je v pořádku pane policisto odpověděl kolega, LUBOMÍR FORMAN se jmenuji já, tu Ladu máte o dva řádky podtím. Policajt mu vrazil doklady do ruky a utek jak malej kluk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.