Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba vedle Jižní spojky

Od: fiat2005 odpovědí: 14 změna:

Tak buď pojedu sídlištěm, je to 8 km - ale semafory/chodci/busy mě budou brzdit.

Anebo to vezmu zčásti po Jižní spojce, to bude 10.5 km, ale mám to pak skoro bez semaforů.

Je ta druhá varianta lepší pro motor, a asi i spotřeba bude nižší...? A tak sice více kilometrů, ale nakonec cena nižší?

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Po jižní spojce zařadíš 5 a jen ji lechtáš , spotřeba minimální ,

na semaforech pořád řadíš , zastavuješ , rozjíždíš , za mě po JS

doplněno 04.04.13 13:23:

Já taktéž.

kratast*

jizni spojka je jasna volba.

hlavne si usetris spojku, benzin, cas, brzdy no vsechno. to co se meni na autech jezdenych v praze po 70tis/km jini meni po okrskach a dalnicich ve 200TIS km.

fiat2005
hodnocení

Rád jezdím na vyšší rychl. stupeň, čtyřku či pětku... A není blbě, že jedu jen na 2000 ot/min? Je to nižší spotřeba a více ničím motor?

fiat2005
hodnocení

Mám benzin.

kratast*

no to zalezi zda na ty otacky jezdis do kopce a auto je v zaberu. a nebo jestli to jen lechtas po rovince a z kopce.

hlavne podle niku fiat2005 predpokladam, ze mas fiata, tim padem s tebou sympatizuji a verim, ze jezdis spravne a podle uchy by jsi slysel ze mas preradit :) fiat ma nesmrtelne motory :)

fiat2005
hodnocení

Jsem druhej majitel, dostal jsem to s 100 tisícema a brzdy mi měnili při 120 k.

Jo, motor tichoučkej. Parádní.

3000 otáček dávám ve městě málokdy. Ale na dálnici i 5000.

mowla*
hodnocení

0x

Záleží na tom, kdy pojedeš - ve špičce může být JS ucpaná, takže jde o pomalu popojíždějící parkoviště.

Pokud ale mimo špičku, ujedeš 10,5 km za cca 7-8 minut a v pohodě, bez zrychlování a brždění.

Sídlištěm, se ´světly´ a chodci, ti to bude trvat 15-20 minut.

Za mne - JS...

doplněno 04.04.13 13:45:

Ve tři-čtyři odpoledne není o čem přemýšlet - ´patlat´ se namísto jižní spojky přes Krč, Libuš a Modřany je děsnej ´vopruz´.

fiat2005
hodnocení

Ne špička, ve tři- čtyři odpol. jezdím, to je krásně průjezdná a navíc je to z kopce! Krč-Braník:)

fiat2005
hodnocení

Modřany jsou můj cíl, do nich právě po sjezdu s JS musím zase nahoru vyjet. Tak to se mi zdálo neekonomický.

ridic
hodnocení

0x

Jednoznačně JS, jak časově tak spotřebou. Občas může být zácpa, ale přes město by to přískokama bylo pořád.

fiat2005
hodnocení

Já se napřed bál JS, že se mi nepodaří zařadit do ní. Ale už je to lepší... Už se tam narvu. Jen občas počkám chvíli, když v pravym jsou nakladní vozy.

tesyk*
hodnocení

0x

Určitě, ale jestli bude na spojce nějaký problém, tak všechny výpočty berou za své...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

A když pojedeš MHD,tak bude spotřeba nulová.

fiat2005
hodnocení

MHD, to je taky o nervy. Když třeba spoj ujede, protože první bus přijel o minutu a půl později!

A auto? Bude se baterka vybíjet v autě, celkově bude horší ho další den rozjet, se mi zdá. Chátralo by mi tu, není nejmladší, v osmi letech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]