Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit tajný spínač auta

Od: petrpan* odpovědí: 11 změna:

Zdravim, chtěl bych dát na naší felicii tajný vypinač ale nevím kam přimo aby to opravdu nenastartovali. poradte na co to teda napojit at vim. Dekuji vsem za rady a pro rejpalce tak u nas ted ty feldy v nafte mizeji docela casto i kdyz to jsou holatka a ja mam pekny kousek a cena pred par mesici 40 tisic za feldu byla dost tak bych si ji rad nechal dyl nez bude moznost :) Dekuji za rady kam to nejlepe napojit. Jinak neni problem natahnout kabel az do motoroveho prostoru, kamkoliv jsem docela zkuseny jen bych vzdy potreboval necim nakopnout. Treba i nejlepsi misto umisteni vypinace na to ale to si uz poradim. Vse mam koupeno, kebelaz, vypinac. Dekuji za reakce.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Kamarádův strýc řešil to samé a řídil se heslem: pod svícnem je největší tma.

Využil na tento vypínač nepoužívaný vypínač (opravdu už nevím který), který byl v autě od výroby.

doplněno 04.04.13 00:32:

Nebylo ta na Felicii, ale v té době na novém Favoritovi.

hodnocení

2x
moc moznosti neni. Stop ventil je nejjednodussi
laybor*

Kdysi dávno jsem měl vypinač na baterku před spolujezdcem (ale byl to takový vytahovací klíč který se vždy odnesl ), a nebo se to dávalo přímo vedle baterky.

hodnocení

1x

Ahojky nevím jak to je u feldy na naftu, ale mám feldu 1,3 na benzín a vypínač mám v kufru, použil jsem na přerušení kostru od benzinového čerpadla. Kostru jsem přerušil u levého koncového světla, kde je kostra společná s tímto světlem.(kostru od čerpadla jsem napojil na vypínač a z vypínače na kostřící šroub)

petrpan*
hodnocení

dobre diky, ale spis bych teda ted resil kam ho umistit :) na co teda ho zapojit aby to auto nechtelo chytit proste. diky

Zapojil bych ho na palivové čerpadlo.

doplněno 04.04.13 01:15:

Jinak by mě docela zajímalo, jak jste si mohl koupit vypínač a kabeláž, aniž byste věděl, co vlastně chcete vypínat a jaký velký proud tam poteče.

hodnocení

0x

já vymejšlím tajný vypinače jednoduchým spůsobem natočím auto a tahám jednotlivý pojistky tak dlouho až mi na jednu vytaženou pojistku auto chcípne tudle pojistku potom na straně ke spotřebiči přeruším najdu patřičný drát ve svazku kabelů ten přeštípnu patřičně nastavím dám vypinač a je hotovo

ted sem to třeba dělal na 4 roky starý dieslový oktě :)

praivo*
hodnocení

0x

Táta to měl zapojené na jeden z těch spínačů v řadě na ovládáním větrárů a topení (podrobnosti nevím, auto už je prodané). Přerušovalo to myslím zapalování (verze na benzín + LPG).

doplněno 04.04.13 18:28:

A nebo si prostě sežeň nějaký spínač schopný odpojit baterii.

sdsdf
04.04.13 18:30
hodnocení

0x
tr

Zdravím, opravoval jsem elektroinstalaci v jednom autě. Pán měl tajný vypínač a vyhořeli dráty od řidiče až k čerpadlu. Po cestě vše spečeno v jeden drát. Z toho plyne, že pokud není člověk opravdu znalý nebo profík, tak se na nějaký vypínač vykašlete. Stejně neznám umístění, které by zloděje nenapadlo. Na internetu je ovšem ke stažení návod na věcičku, která pokud se nesepne daný spínač, nebo spínače ve správném pořadí, tak auto spustí klakson, což je docela hukot. To není jako siréna od alarmu.

Nevýhoda těchto věcí je, že se může stát, že Vám auto chcípne a než je natočíte, tak Vás někdo může zabít na silnici a pod.

petrpan*
hodnocení

tak vypinac je na felde pridelany na jednu pojisku co jsem nasel v motorvem prostoru ktera po vytazeni chcipne motor. Sice jsem tam kabel pridelal nenapdne ale kdykoliv to jde prepojit na urcenem miste stranou dana kdyby se vypinac rozbil. Asi jsem udelal ale chybu ze jsem vypinac dal do prihradky ja totiz uz nevedel kam snim, kam ho dat, bohuzel jsem nevedel kam stim. A od ridice pri otevreni prihradky a nakloneni od ridice ten vypinac nejde videt ale je furt v prihradce no, myslim si ze to nikoho nenapadne kdyz je prihradka plna veci apod.

Ma nekdo nejaky napady kam to jinam vlozit a dat? Cim jeste to auto zabezpecit krom vypinace, alarmu a foliich na oknech i v predu proti rozbiti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]