Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dělal je někdo? za co věšíte motor v domácich podmínkach? jeblo těsnění pod pumpou tak udělam při jednom i rozvody bo to chrastí už dost vali olej z pod vany a asi přes gufero kliky... budu vděčný za tipy. díky
Nevěsím, ale podkládám. Dám stranu s rozvody na hever (tak jakobych na té straně měnil kolo PP). Zvednu, sundám kolo, spustím, jako by tam kolo bylo, podložím motor cihlama/zámkovkou a mezi koberce,lehce pustím ještě dolů,uvolní se tlak na šroub v silentu, ten vytáhnu,pouštím dál a pak pumpu zeberu vrchem (je potřeba demontovat i držák závěsu z podběhu tlumiče na pumpu).
Takže hejbu s kastlí a ne s motorem a jde to
Dělá se tam vzduchový vír (z olejových par). Dva písty dolů a dva nahoru. Já, když lehoučce položím víčko oleje na jeho díru, tak mírně poskakuje. Taky se to testuje tak, že se tam dá mikrotenový pytlík a nesmí se nafouknout k prasknutí. Musí to spíše jakoby dejchat a nenafukovat.
Jinak ano. Část komprese jde bokem do olejového prostoru a pufe to víčkem, které u některých motorů i ztratíš. Třeba u toho mého není jištěné a jistí ho jen gumový límec, ale když si do víčka koupíš nový, tak to drží dobře (pokud tedy máš Fa nebo Fe).
doplněno 05.04.13 19:49:Sáček neprodyšně přiložit na to víko. Jako by jsi ho dal k puse a nafukoval ty (jen tak, aby ho nafukoval motor a ne do něj foukat z dálky).
Sundej ten krycí plast a přilož k víku ventilů těsně...
P.S.: Fučí to docela dost...asi je to KO, ale tento motor neznám.
díky.. těsnění mám vyměněné... taky jsem zvedl celou kastli, pak podložil pod vanu panenku s deskou, pustil kastli dolu a musi se to ještě přizvědnout at jde pumpa dobře vyndat... jinak jak jsem to složil tak mě trápí jiný problém... motor je na volnoběh dost neklidny, místama skapává a pořád zakopává...do výfuku to pořád prdí.. ale dost mě zarazilo když jsem oddělal víčko oleje... když dám před to ruku tak z toho fičí skoro jak z výfuku... ale nedymí se.. z vody nejde nic... to funení je normální ale nevím do jaké míry.. nemám to s čím srovnat.. u mojí nafty to rozhodně tak nefičí.. to vím bo jsem to zkoumal a z toho skoro nic nejde.. z te fabie když dám tak pul metru nad to hlavu tak mě pomalu štipou oči.. podle mě KO těsnění pod hlavou.
doplněno 05.04.13 11:10:klidně ten test udělam a natočím to.. vím že jsem měl přes to položeny hadr a normalně odletěl ale na to sáčku by to mohlo jit krásně vidět
doplněno 05.04.13 17:28:
jj jasně.. to byla jen takova ilustrace jak to asi fučí... takovou silu aby to roztrhlo to asi mit nebude ale i tak.. zkusim poměřit kompresi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.