Nejste přihlášen/a.
ahoj pred tydnem sem koupil fabii s vidinou,ze byla jen lehce dotukana a proste kosmeticke vady. prodavajici mi rekl,ze jens trikal boky,protoze byly poskrabane. auto sem znacne preplatil,protoze prodejce si cenil to,ze bylo po rozvodech a nejakym dalsim servisu konkretne sem za ni dal asi o 30 tis nez se bezne pohybuje cena peknych! fabii. Dneska sem se vratil od karosare ,ktery me malem vyvratil. auto bylo uplna totalka bud pres strechu nebo silne bourane na predek i zadek. vcetne dveri. nepasuje celni sklo,protoze sloupky jsou od sebe odklyple, blatniky i oba narazniky vcetne svetel jsou samozrejme mene. 5 dvere taky nesedi dobre. proste hruza navic opraveno hnusne,takze i kdyby se udelal celolak nic to nevyresi . borec me jeste velice ukazoval na diagnostice,ze to neni stocene,ale podle toho co sem se diva,tak fabie nenaziva oportebeni interieru ten vypada stejne pri 500 tis jak pri 50. takze to muze mit najeto 400 tis. ale to by tak nevadilo je to TDi co od toho cekat,ale nevim co s tou karoserii je to skryta vada a da se to reklamovat? nebo mam smulu,ze sem se spatne dival? je mi jasne,ze i kdyz bych mel narok na odstoupeni od kupni smlouvy, tak z nej nedostanu ani korunu ale spis pisu zkusenost jak sem se nechal napalit. kdyby to byla bazarovka za 40 tis nereknu ani prd,ale auto stalo 80 a coz je extremne predrazene..
jenze mame prave tuhle jednoduchou smlouvu
borec mi taky napsla na papir plnou moc pro prepis,ale sam to neodhlasil, takzeauto je stale prihlasneo na nej a ja mam TP.
ted nevim jestli to prihlasovat. a jak se pripadne branit. na evidencce sem uz byl a dneska sem zaplatil pojistku.
jinak na aute jsou aj dalsi vady,ktere se projevili hned druhy den: nekdy nejde zapnout vnitrni cirkulace vzduchu a AC a nebo sama vypne a do auta zateka zadnimi dvermi. tohle nebylo odhaleno. pri testovani mi rekl,ze vscehno funguje aj klima je naplnena,ale to,ze mi hned druhy den zacala vypinat to uz ne.
můžete čekat to, že se na autě budou sjíždět gumy, že co něj bude zatékat, že možná nezafungují airbagy pokud to do vás někdo napálí, prostě to nepřežijete...a to se vyplatí?
Berte to jako ohrožení vašeho života a udělejte maximum pro to aby si to šikovný opravář vzal zpět, a to po dobrém
doplněno 02.04.13 16:18:napiště nám název toho bazaru
To nebyl bazar! byl to o rok mladsi borec jak ja co bydli u chlapa co ma opravnu. tezko rict jetsli to bastlili oni nebo nekdo pred nema.airbag spolujezdce tam je takze ve volantu bdue taky vymeneny. v sedackach jsou taky.
nenadelam nic jeste sem se nesetkal s clovekem krom asi pres aukro co by mi neoc vzal z5 auta vzdy ignoroace nebo vyhruzky. spis ja bych mel vyhrozovat zejo ale tahat se po soudech nechci vazne je to dost penez,ale ja potrebuju nutne jezdit do prace. proste sem udelal fatalni chybu,ktera byla patrna stacilo jen se lip divat a mit nekoho s sebou
Tak uz komunikuje. to nema cenu kazdej se bude vdzy kroutit. napsal mi tohle:
hoja sms mě došla,ale nemám na tebe číslo,klido to stebou přepíšu v KM,o tom že by to bylo bourané nic nevím,mě nikdo nic neřikal,střikat jsem si to to nechal,to sem ti rekl..byl si seznamem s vozidlem..a jezdil jsem s tím přes rok a auto šlapalo..
co nadělam...
Co naděláš? Budeš písemně reklamovat tak, aby viděl že nejsi osel který si to nechá líbit, bude cítit že s tím budou problémy a radši auto od tebe stáhne zpátky a najde jinýho ... který to koupí a nechá si ho. Postup viz Laybor, s formulací pomůže právník. Jednej jasně, věcně, bez emocí.
tak uz mi dochazi trpelivost ne,ze by se auto sypalo,ale prichazim na jendu skrytou vadu za druhou problem je,ze sem si nenchal napsat smlouvu,kde by podepsal,ze nebylo bourane a na to mi vseci rikaji,ze mu to nedokazu.
podle vseho to byla uplna zborenina ne,ze jen predek,ael aj zadek jedna strana hnusne kytovana nema ostre rysy,ale zaoblene a ta druha vypada,ze je cely bok prevareny. jedny zadni dvere nesedi maji vankl asi cenatk uplne padaji nemuzu to seridit at jde pekne zavirat.
dale sem prezul na letni gumy uzsi a zacal se trepat volant plus rizeni je sejdrem asi o 5 stupnu doleva nechapu,ze to predtim nebylo videt. heldma nekoho kdo me bdue kryt a pujdu mu rozbit hubu,protoze pdoel toho co sem se dival takova fabie ma cenu tak 40 tis. za 80 je o 5 let mladsi ani netukla na naraznik
to sem pak fakt teda posral
Jak jsi mu smsku posílal? Je zvláštní, že mu došla, ale nemá na tebe číslo, zajímavá výmluva.. Ale na rovinu, můžeš se leta tahat po soudech a dokazovat, jestli to věděl nebo ne, každý budete tvrdit to svoje. Ve finále ti může říct, že to vezme zpět a souhlasí s odstoupením od smlouvy, ale bohužel už nemá peníze, takže ti je bude splácet. A budeš bez auta i bez peněz a nic si na něm nevezmeš. Když vyhraješ soud, bude ho muset zaplatit a o to míň ti bude splácet... a auto mezitím shnije v kopřivách. Holt, ponaučení pro příště. Ale je to můj názor, můžeš zkusit ještě nějaké kroky, ale rozhodně bych nešel do něčeho, co bych musel platit, i když by to po mém vítězství doplácel on, ale škodnej budu tak jako tak.
uplne se mi vysmiva,ze mi auto nenutil. no jak si psal ponauceni,ale vis kolikate? tak ctvrte. Porad sem si rikal,ze uz nidky sam auto koupit nepujdu dokonce sem s tim jel do skodovky na provereni,ale nakonec me odradilo,ze za provereni vin chteji skoro 500. vidite jak se mi to nevyplatilo. chce po me at mu poslu technicak aby to mohl odhlasit. je to bezpecne? aby si ho nenechal a necos tim nevyvedl. ted mi tvrdi,ze ve stredu nejsou na urade kdyz to pisou na oficialnim webu. proste nevim nechcu tam jezdit zbytecne odhlasovat to samozrejme postou to je nejlevnejsi.
ono se to rika lehce vrat to,ale jak by jste to resili? nechali auto stat poslali odstoupeni od kupni smlouvy cekali donekonecna?
On rekne,ze o tom nevedel,ze to tak koupil,ze resil jen skrabance a proto to strikl. a takto by sme se hadali i u soudu.
s tim Tp nevim poslal mi odkaz,ze tam zitra nejsou a ja v uredni dny nemam cas cestovat tam,takze mu to asi budu muste poslat.
s autem jezdim kazdy den,uz sem z tama zacal sudnavat nesmysly co tam byly jako prelepene kliky chromovou kitkou co se zarezavala do ruky apod. azd neska sem zjistil od karosare jak je to zle. nebyt jeho resim jen korozi blatniku a prahu
Pokud chceš stáhnout ocas a nechat si to, tak pro přepis máš plnou moc, aspoň jsi to psal... Jak to tak pozoruju, tak tebe hledal a může si užívat supr obchod
Předpokládám, že tím odhlášením myslí odhlásit od sebe a nahlásit na tebe - převod. No, to je na tobě, pokud se chceš handrkovat o peníze, nepřehlašovat, pokud jsi smířen se stavem, ať to přehlásí. A jak hodně mu důvěřovat? No, po tom, co ti prodal těžko říct.
v takovýhle situacích (krom ponaučení-kolikáté že,čtvrté?) zabírá jedině metoda "reálné hrozby bezprostředního násilí".. Pokud nemáte nějakého známého znající nějaké trestance apod.,tak oslovte firmu zabývající se vymáháním pohledávek-vysvětlete jim situaci-podle dohody jejich provize pak nebude problém věc řešit...Známý se podobným zabývá a úspěšně řeší i zdánlivě nedobytné pohledávky-člověk vydrží prý tak max.čtyři pět dní přikurtovaný k topení o vodě a toustáku někde ve sklepě...,pak si "vzpomene",že vlastné má z čeho dluhy uhradit...To není návod,ale jen inspirace z doslechu...
za 80 tisíc koupím v Hamburgu jedničkoovu Octavii nebo naftového Passata 3BG...klidně s 300 tis, na tachometru...
Ty máš za 80 tisíc akorát ostudu a jsi u prodejce za hlupáka...a když s tím nic neuděláš, tak to i zůstane
doplněno 02.04.13 21:54: plnou moc si klidně napíšeš sám, podpis se stejně nemusí úředně ověřovat
to uz sem nedavno delal neni novinka,ale ja nejsu schopny casove jet to vyridit kvuli praci. oni ti blbci tam maji jen pondeli streda a me se to kryje se smenama. zitra se to posila. jako je to v jeho zajmu to odhlasit. protoze ja bych na sebe auto co nemam nechtel mit. i kdyz mu to asi nedochazi podle toho co sem pochopil z jeho jednani. jinak te octavii ja nevim cim bych si pomohl. pokud mluvime o rotacce v top stavu tak mozna,ale za 80 z DE? vcetne dokladu? po rozvodech a Go predni napravy a brzd? neverim. lezel sem v tom 3 mesice a nasel par aut kolem 90 tis,ale top stav to nebyl nevim co vozis
Tohle je důvod, proč každýmu říkám "pravdu o jeho duševním zdraví" pokud ze mě začne tahat rozumy, sám se v autech vůbec nevyzná, nedokáže poznat nic a chce ojetinu. Přece pokud mám 80 tisíc na hotovosti a potřebuju auto na běžnou jízdu do práce, zajdu pro libovolné NOVÉ auto s cenou kolem 170 tisíc. Nebude to sice Škodovka ani žádnej kočkolap, ale bude tam klima, centrál, airbagy, přední okna v elektrice. Nic víc není běžně potřeba. Vše bude čisté, funglovka, bez rizika, nepoteče tam, se zárukou, pouze přesně očekávatelné investice. Nový motor, takže nízká spotřeba, STK a emise bez problémů. Peníze nad 80 tisíc klidně na půjčku, dnes většinou bez navýšení. 5 let nemám problém a potom ještě auto s historií a prvním majitelem slušně prodám. Tohle říkám každýmu, kdo si myslí, jak strašně s ojetinou ušetří, ale stejně je to jako mluvit do dubu a potom poslouchám jak jsou prodejci zlí že zamlčeli to a ono...
To je pěkná ptákovina... Když mám 80 hotovost, tak se nezadlužim abych měl malý auto se slabým motorem a ve finále za něj zaplatil 200 (úvěr bez navýšení je blbost, všude RPSN 20% a podobně). To tvoje malý supr auto kdykoliv najdu ve výborným stavu za 50 a 30 si nechám na opravy, ušetřim 120 tisíc za který si můžu pořídit dva nový motory... 5 let bez problému haha, budeš platit servisní prohlídky, při větší poruše se budeš hádat aby uznali záruku. Za 5 let budeš rád že prodáš za těch 50, a pokud nabouráš nebo ho ukradnou tak máš dluh a jsi bez auta (minimálně než ti pojišťovna zaplatí). Ačkoliv s tim prodejem - jak to tu pozoruju, tak osla který ti dá 150 a bude rád jak dobře nakoupil...
Důvod je jinej - nejdřív prohlížet a až pak kupovat. Pokud nerozumim tak si najmu odborníka. Když někdo autům nerozumí, sám si kupuje za 80 a šetří pět stovek za prohlídku, tak se nemůže divit že škočí na špek. A pokud to je už počtvrtý, tak nejde o náhodu.
kdybys nasypal 30 tisíc do taíku na fotce, máš ve srovnání as bouranou fabií luxusní auto, rozvody bys dělal až ve 360 tis km a jinak jen běžný servis
mimochodem ještě by pár tisíc zůstalo...od prvopočátku bys ěvděl že máš taxík , že kupuješ taxík a že má 270 tis
hodně lidí má bourané hodně stočené předražené taxíky a neví o tom
doplněno 03.04.13 12:45:starší model s oděrkami a dětskou palůubní deskou, s věčným motorem
nu - kde bereš tu jistotu že má najeto 270 000 km?
Já bych řekl spíše 470 000km ,takových nálepek tam dám 10.
i auto v německu se dá napíchnout na diagnostiku, a kdyby něco, koupí se jiné, starý h aut je všude jako máku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.