Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva od čkp za období dřívější

Od: ckpvyzva odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

koupila jsem v květnu 2012 čtyřkolku, konkrétně 14.5.2012, pojistila již 12.5.2012 ale přihlásila na sebe až 11.06.2012. Koupila jsem ji od známého, vyplnila s ním kupní smlouvu, byť on nebyl veden v techničáku.. ted se ozvala čkp, že mám zaplatit za nějaké období v 2010.. koukala jsem, že čtyřkolka nebyla pojitěná někdy od 2008 až do 12.5.2012, kdy jsem ji pojistila já. Volala jsem tomu známému, že přišel pozdrav od čkp, tak at je očekává a ten mi dnes volal, že on je z obliga, že až ho obešlou tak jim pošle výpis z evidence, že on nikdy nebyl hlášenej jako vlastník.. je to tak.. první majitel prodal čtyřkolku druhému a odhlásil to na něj.. ten to na sebe už nepřihlásil a prodal dál.. ten s tím nedělal nic a prodal mému známému a ten pak mě... já to chtěla provozovat, tak jsem to na sebe přihlásila.. co ted s tím, že sice mám kupní smlouvu řádně vyplněnou, ale s údaji (jméno, příjmení, rodné číslo a bydliště) známého? Vím, že jsem na sebe na úřadě stroj přihlásila, musela jsem vypsat údaje sice toho, co byl v techničáku, ale do poznámky jsem dala, že jsem čtyřkolku koupila od známého..

Děkuji moc

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

je to jednoduché, vše žačernit a vyzvat ČKP ať mi prokáže porušení zákona a dluh u soudu...

soud má na osobní údasje právo, také na předložení nezačerněné prodejní smlouvy...

dokud budou lidé pokakaní z ČKP a budou jí vše servírovat pod noc, do té doby bude ČKP lidi obtěžovat...

kdokoliv*

Jednoduchá odpověď od "nu" - ovšem výstižná a MAXIMÁLNĚ se s touto odpovědí stotožňuji - potom především v tom třetím řádku! Chce to jen trochu bojovného ducha a nenechat se BUZEROVAT od zájmového sdružení! - soukromého subjektu pod značkou pekáče( čkp)!

čkp bude obtěžovat lidi, pokud jí to zákon bude dovolovat..

kdokoliv*

To je právě TO! Žádný zákon jim obtěžování/obviňování - NEDOVOLUJE respektive neumožňuje! ALE DĚLAJÍ TO! A jen proto, že si to necháváme líbit!*cert* JÁ ALE NE!

hodnocení

0x

Hledat,je tu milion pět odpovědí na toto!

Jinak-máte kupní smlouvu? Máte, tak jim pošlete sken kupní nebo doporučeně papírovou KOPII a ahoj ,nebo pokud si myslíte že jste BB a nechcete problémy tak zaplaťte a a oni CKP Vám postupně toho napočítají víc,resp za celé období kdy nebylo PR!RČ a adresu začernit!

doplněno 01.04.13 21:53:

Jákýpak vztek,pokud bych měl vztek ,tak Vám vynadám do "bezvědomí"*smich* ,jen jsem upozornil,že je tu hejno odpovědí na toto téma a zároven jsem poskytl odpověd!

Začernit adresu a rč toho kdo figuruje jako prodejce v KS!

ckpvyzva
hodnocení

Dobrý den,

proč tolik vzteku pro otázku? Hledala jsem, koukala jsem, ale asi jsem BB, protože si radši vždy nechám utvrdit možnosti..začernit mám rč a adresu toho známého? Takže na něj nepůjdou..a po kom pak půjdou?

buss
hodnocení

0x

Nevidím v tom problém, doložíte kdy byla zakoupena, kdy pojištěna. Pokud byl známý vlastníkem, je to jeho problém. Co se týká přihášení je věcí OdbDSA, jak bude reagovat, spíše tedy nereagoval. V tomto je bohužel bordel, co "stát" trpí.

ckpvyzva
hodnocení

Kdo je OdbDSA? Známý byl vlastníkem, i když nemá kupní smlouvu, ale já ve smlouvě mám jeo prohlášení, žeje vlastníkem neo byk zplnomocně, tak b to spíšbylo na něm..otázka je, pokud mám začernit jeho údaje, jestli to lze.. že by to bylo z krku jak pro mě, tak pro něj.. vím, že to není můj rest, ale nerada tyto problémy.

nu*
hodnocení

0x

Máte problém, neznáíte občanský zákoník...nikam jste nemusela vypisovat nikoho z TP, TP není kontinulálníá evidencí vlastnických vztahů...

Především si přečtěte co Vám ČKP dává za vinu...

ČKP určitě nevycházela z údajl v registru, pokud to ve výzvě tvrdí, lže...

Po někom určitě půjde, známému poděkujte a na ČKP do měsíce doložte to co chtějí,, tedy že jste vlasntíkem až od data, kdy jste řádně uzavřela povinné ručení...

Prokazovat ne-vlastnictví je absurdní

ckpvyzva
hodnocení

Nebudou se asi ptát lidi co jsou znalí věci a co nemají problém, víte? Vyplnila jsem žádost o zápis změn údajů v evidenci silničních vozidel na základě pokynů úřednice tak, jak požadovala v dané situaci pro zápis mé osoby do registru. Ano ckp tvrdí, ze vycházela z údajů a ze jsem v 2010 byla vlastníkem tedy lže. Ks dolozim, chtějí i rc a pod. Musim poskytnout?

hodnocení

0x

čkp, přečtěte si pozorně na první stránce text, co je Vám kladeno za vinu. Pak si přečtěte text v polovině druhé stránky a vložíte jim elektronicky do databáte případu, že se mýlí, páč vozidlo jste nabyla dne:

přiložíte kopii kupní smlouvy. pak se 1x týdně budete dívat do průběhu komunikace, co se píše?

OK, jasné?

Pochopila?

ckpvyzva

Hezký den,

jasné, pochopila - někde to vypadalo, že ne?:) řeším tu nadále jinou záležitost a to zákon o oou, který mi stanoví, že čkp nemám poskytnout údaje prodávajícího z kupní smlouvy - tedy že v kopii mají být tyto údaje začerněné - co vy na to? Které ustanovení se tohoto týká? Děkuji.

ckp, omlouvám se, ale ze zvyku se ptám, zdali pochopil(a).

Zákon na ochranu osobních údajů řeší podobné, neznám jediný případ (je tu snad někdo kdo to ví?), že by byl postižen někdo, kdo v tomto případě byl postižen?

Ono to vychází z povídání jedné paní. nedávat údaje druhému. Stejně je druhá strana dostane. Proč si tedy komplikovat situaci, klidně předám okopírované data. Nic se mi nestane.

Vy si rozhodněte sama, co uděláte..

asd*
hodnocení

0x

ČKP doložíte kupní smlouvou, že majitelkou jste až od 14.5.2012. Podle zákona na ochranu osobních údajů nesmíte poskytovat třetím osobám cizí osobní údaje = údaje prodávajícího začerněte. To je dokonce vaše povinnost.

ckpvyzva

Děkuji za informaci. Mimochodem jak je to s policií čr? Té předpokládám kupní smlouvu začerňovat nebudu - v jiné záležitosti, prodali jsme auto v depozitu, bez technické s tím, že si kupující obstará potřebné a auto na sebe přehlásí, dostal i plnou moc, ovšem auto jen vyzvedl z depozita časem, ale nepřehlásil a nám přišla výzva od pčr kvůli překročení rychlosti. Těm poskytnu kupní smlouvu včetně údajů?

ckpvyzva

A mimochodem řekl byste mi konkrétní § zákona č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů, který se týká klauzule, že nesmím poskytnout údaje třetí osobě? Děkuji moc.

taky se rád připojím o žádost a poučím se. Díky.

asd*

101/2000 Sb., par. 5 odst. 2 "Správce může zpracovávat osobní údaje pouze se souhlasem subjektu údajů". Zpracování je i předání třetí osobě = bez souhlasu osobní údaje nesmíte předat (mimo vyjímky). Porušení je přestupek a lze uložit pokutu až 1000000,- Kč (správní delikty - par. 44 odst. 2)

takže já jsem správce?

j) správcem každý subjekt, který určuje účel a prostředky zpracování osobních údajů, provádí zpracování a odpovídá za něj. Zpracováním osobních údajů může správce zmocnit nebo pověřit zpracovatele, pokud zvláštní zákon nestanoví jinak,

to jsem netušil..

ckpvyzva

Vám to z toho vyplývá? Mně ani ne...

jendadolansky*
hodnocení

0x

Vidím spoustu nelichotivých častování na adresu čkp. Ale ruku na srdce, když Vás smete někdo bez pojistky, tak ještě budete za čkp rádi. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]