Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TDCI vs. TDI - PD

Od: jirinaatomas odpovědí: 8 změna:

Dobrý večer,

hledám pomoc při volbě automobilu _ o autech vím poměrně dost, mám sečteny stovky stran recenzí a článků o všem co má čtyři kolaJ, nyní stojím před volbou nového rodinného vozu, vybírám z řad ojetin (nejsem milionář a Dacii a Thalii jsem zavrhl), rozpočet na koupi je cca zákl. cena základní Thálie _ takže max 150tis, s náklady na počáteční servis samozřejmě počítám. A teď z čeho vybírám?

Fabia2 Combi, Octavia II Combi _ obé s motorizací 1,9TDI PD 77kw, u fabky ještě zvažuji 1,6 TDI a třetí kandidát je Focus 2,0TDCI s 6kvalty a 100kw

Nájezd mám sice do 20tkm, ale na naftě jsem již "závislák" prostě jsem si navykl na tah od nízkých otáček a jelikož auto budu využívat z velké části na dálnici, tak diesel beru jako výhodu, za případný dražší servis si klidně připlatím J

Teď mi jde o to, zda je lepší Focus, který má bezesporu kultivovanější motor, 6 rychlostí a prý _ a to je i dotaz "zázračné" jízdní vlastnosti _ oproti Octě prý zásadní rozdíl nebo radší česká klasika podle hesla za více peněz méně muziky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zkuste se ještě podívat podle mne na zajímavé auto Toytu Avensis*frajer*

uztobude12*
hodnocení

0x
Za mě ani jedno... Souhlas s tou Toyotou Avensis... Nebo třeba Mazda 6 či Hondu Accord
doplněno 01.04.13 21:04: auta.yauto.cz/honda-accord-2-2-ctdi-1551425.html
auta.yauto.cz/mazda-6-2-0-mzr-cd-digiklima-zadan-1548323.html
auta.yauto.cz/toyota-avensis-2-0-d-4d-sol-technical-1553039.html
jirinaatomas
hodnocení

a rozdíl v jízdních vlastnostech TOYOTY a Focuse? Má Avensisi, mazda 6, accord PDF? Díky

uztobude12*
Těžko takhle napsat, to si musíte nejsíš sám projet a zjistit, zda vám vyhovuje. Jinak tady www.tipnanakup.bezpecnyobchod.cz/index.php/tuv-rok-testu-stari/2013-8-9/308 poruchovost vozidel ve cca. vámi hledaném ročníku vozidel ;)

gocars*
hodnocení

0x

Vybíral bych mezi - Škoda Octavia (1,9TDI), Ford Focus (2,0TDCi), Peugeot 308 (1,6TDCi), Volkswagen Golf V (1,9TDI) ;)

fiatbrava
hodnocení

0x

určitě CR! PDčko pokud nemá chiptuning nejede odspoda a je stáášně hlučné. v octavii je to úplná tragédie ve fabii to ujde,ale prostě normální svezení na předjíždení moc ne

stirecek*
hodnocení

0x
Tady je to jasná volba. Comonrail se nedá s pedeckem srovnávat.

danecekdan*
hodnocení

0x

Hlavně nebrat TDCi r.v. 2000-2004!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]