Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrušení vozidla v polopřevodu

Od: syberia odpovědí: 5 změna:

Mám auto v polopřevodu, na které jsem si opatřila doklad o ekologické likvidaci. Na úřadě mi řekli, že abych mohla auto odhlásit, musím ho nejdříve přihlásit. Budu za přihlášení platit 10000 jak je to podle nového zákona nebo je to jiné, když ho přihlašuji za účelem zrušení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mouse*
hodnocení

0x

Pokud byl polopřevod na Vás uskutečněn před 1.1.2009, čili do konce minulého roku, ekologickou daň platit nebudete. Pouze 800kč za dohlášení. Víc naleznete, když pročtete tuto rubriku, píše se to tu stále dokola.

syberia
hodnocení

Aha, tak děkuji a nejde se nějak vyhnout i této částce, třeba tím, že bývalý majitel vezme polopřevod zpátky, pokud to není nějak časově omezeno? zdá se mi zbytečné platit 800Kč, když budu vozidlo hned rušit..

sybero, zkuste majitele donutit, aby šel za Vás toto vyřešit. Aby jste vy ušetřila 800Kč, on bude muset jít na úřad a za Vás tam lhát, vyplňovat a podobně.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

nebudete za přihlášení - dohlášení na sebe platit eko-daň, ale zaplacení správního poplatku 800,- Kč se nevyhnete, je to zákoná podmínka...Auto na sebe doregistrujete a následně v druhém kroku trvale vyřadíte...

úředníku, pokud by jste byl přihlášen (nic to nestojí) mohl jsem vám dát dobrou odpověď, takto jen 1*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]