Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneumatiky, kolik mm v létě

Od: dabel® odpovědí: 20 změna:

tak tu mám otázku do pranice blíží se období kdy se začne přezouvat na letní gumy a mnozí z nás budou dojíždět gumy zimní neb už by příští zimu při dopravní kontrole neobstály patřím mezi ně a ted mi povězte

jak bude policie reagovat při případný kontrole zimní gumy v letním období bude po mně chtít aby měla guma minimálně 4mm nebo jí bude stačit 1.6 mm jako u letní gumy *cteni*

je na to nákej paragraf? *klik*

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Äno v letě Vám stačí 1,6mm, ale upozorňuji, že zimní má jiné vlastnosti než letní v létě co se týče zábrzdné vzdálenosti a jiných vlastností

buss
hodnocení

0x

Ďáble, řidiči to majííí znát, za to mají řidičáky.

hodnocení

mám papíry na autobus vím že mi v létě stačí 1,6mm ale nák sem si nebyl u tý zimní gumy jistej tak se ptám *smich*

hodnocení

0x

Zakon hovori o hloubce vzorku zimnich pneumatik zcela jasne a nespecifikuje, kdy toto plati a kdy nikoliv, tudiz i v lete bys mel mit min. hl. 4mm. Nicmene neverim, ze by to kdokoliv kontroloval.

hanher*

Co prosím? *zed*

Neco se Ti na me odpovedi nezda?

(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a) se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo
b) lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2) k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik18a), a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.
(2) Ustanovení odstavce 1 se nepoužije pro náhradní pneumatiku použitou v případě nouzového dojetí18a).

Všimněte si prvního řádku!

Jo. Uznavam, napsal sem blbost. Nicmene to neni v prvnim radku, ale zde podle věty prvé

To urcuje, specifikaci zimni pneumatiky v zavaznosti na ten prvni radek.

¨Takze pardon a uznavam, ze staci 1.6mm.

To Axus-*palec*.Máš u mne plus ,že jsi uznal chybu!

cyril*

Jen takový drobný doplňující poddotaz: jak je v zákoně či normě definována "zimní" pneumatika?

doplněno 02.04.13 00:53:

Podle toho, co uvádí 341, by zimní pneumatikou mohla být každá, která na sobě bude mít nápis M+S, třeba i křídou nebo pastelkou.

To není to pravé, nač jsem se tázal.

we

co tak např. 341

nu*
hodnocení

0x

ďábel, na mopedu stačí milimetr, je na to paragraf, také nesmíš mít na přední nápravě autobusu protektory:-Pjak to že to nevíš

hodnocení

ale tady se nebavíme o autobusu :-P

hodnocení

moravskoslezsky.denik.cz/...

tak tady to píšou zcela jasně stačí 1,6mm ;)

nu*

1.6 mm na AUTOBUSU?

we

(5) Pláště pneumatik nesmí mít na svém vnějším obvodu (oblast koruny, ramene, boku a patky pláště) trhliny nebo poškození, které obnažují kostru nebo ji narušují. Činná plocha pláště pneumatiky v provozu musí mít po celém obvodu a celé šíři vrchního běhounu jasně viditelný dezén s hloubkou hlavních dezénových drážek nebo zářezů u mopedů nejméně 1,0 mm a u vozidel ostatních kategorií nejméně 1,6 mm. U pneumatik pro osobní automobily kategorie M1 se hlavními dezénovými drážkami rozumějí drážky opatřené indikátory opotřebení TWI.

kjanik112*
hodnocení

0x

Náhodou jsem se na to nedávno ptal přímo policistů, opravdu je možno zimní pneumatiku v létě sjet až na 1,6 mm.

nu*

policisté jsou rádi že žijí, stačí se podívat do vyhlášky 341, tam je to popsáno:-P včetně výbavy, povinné výbavy, lékárničky atd

maro
hodnocení

0x

Stačí 1,6 mm, ale já s tím dojížděním zimních pneu v létě moc dobré zkušenosti nemám. Dřív jsem to tak dělal, ale teď už nějaký rok přezouvám na letní. Tady je nějaké testování při používání zimních pneu v létě od adacu, kdy by to někoho zajímalo, je to skoro na začátku článku

maro

jinak je ten článek na axe, nejde mi to vložit odkaz...jmenuje se zimní pneumatiky a je to myslím v zajímavostech nebo v článcích

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]