Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
chci se zeptat na povinnost prihlasit auto. MInuly patek 5.4. jsem koupila vozidlo, ktere bylo odhlaseno (jiz nekdy v srpnu 2012), pojistku mam uzavrenou od soboty 6.4. ale bohuzel jsem v Brne zjistila, ze stale neni jednoduche jit na registr vozidel. Mam male dite a nemuzu jit stat od 7 hodin radu na listek, jak mi tam tvrdili. Proto jsem se objednala tim elektronickym systemem az na 29.4. coz byl prvni volny termin. Mam maly technicak i znacky. Jedna se mi o to, jestli s tim autem muzu normalne jezdit? je tam nejake riziko?
Normálně bych odpověděl - ale vy stejně dáte na radu pana teoretika NU.
Tím pádem je to zbytečné.
susanko, pokud máte vše ostatní doklady OK, pojištění, klidně můžete jezdit..
doplněno 08.04.13 20:47:susanko, já slyšel tolika informací od ...
co jste si odnesla od policie za info? jaký může nastat problém při nehodě Vám sdělil?
vozidlo je určitě přihášeno, vy jste v registru uvedena jako odhlášeno na Vás. To je začátek úkonu, který nemá termín dokončení...
dneska jsem si nasla telefon na dopravni inspektorat a vznesla jsem dotaz, pan policista mi rikal, ze mam zakonnou lhutu 10 dni, ale ze vedi jak to s registrem je. Pri normalni silnicni kontrole nic nezjisti, ale pry muze nastat velky problem, pokud budu ucastnikem dopravni nehody a auto nebude prihlaseno
každý kdo hodlá provozovat...musí přihlásit...§6 zák 56/2001...10 dní je na hlášení změny u vozidla v registru...na přihlášení není stanovena lhůta...poslední věta má reálný základ...
ale pan policista auta nepřihlašuje, a dopravní inspektorát VB už nevede registr vozidel...DI Policie dnes plní jiné funkce, stačí nakoukbnout do zákona ...
Poujd jde o slavný gumový zákon, který jen použitelný jak se komu hodí, nestanovuje konkrétní lhůtu nas přihlášení...moment přihlášení vymezuje psychickým stavem "hodlá"..
Takže v momentu kdy se rozhodnete auto provozovast, šup na regisrt vozidrl, který (bohužel)ú nesídlí na dopravním inspektorátu
Ten kdo nehodlá , ten nic nemusí
no problem trosku je, ze vozidlo nebylo odhlaseno na me, ale na cloveka, ktery ho prodal slecne a ta ho prodala me, ale jedna z predchozich osob vozidlo neprihlasovala
doplněno 09.04.13 14:04:ani jedna osoba auto neprihlasovala
hm a pak se má radit, když se napíše špatně dotaz. Pokud vozidlo není na Vás odhlášeno, musíte na sebe dohlásit, jinak hrozí sankce až 5(4)0. 000Kč.
Pane nú, který je to předpis? Díky.
pane kolego, gumovým predpisem je zákon č.56/2001sb, mimochodem slyšel jsem o tom že celkem 2 krajské úřady zastávají stanovisko, že jezdit s autem v polopřevodu déle jak 10 dnů je přestupkem, a pokud městský úřad ve správním řizení udělí takovému člověku pokutu, tak odvolání na krajský úřad bude krajem zamítnuro a pokuta POTVRZENA.
nu, tuším že v 56 není tak velká sankce, ale třeba se pletu, vy jste odborník, kdysi jsem to četl, snad to bylo v přestupkovém zákoně..již nevím
to že jeden soud rozhodne tak druhá jinak, je přeci časté..
ja samozrejme chci auto prihlasit, jen je to v Brne ted problem, bud jit stat do rady od 7 na urad nebo se prihlasit elektronickym systemem ale to je volne az na konec dubna
Tuším jste psala,že jste objednaná nebo ne?Pkd ano,tak to neřešte a jděte tamaž toho 29 a když by chtěli prudit tak začněte prudit Vy Je.Za to že je v registru (tím myslím ten nový a docela šikovný,levný a rychlý systém) Vy nemůžete,sice Ti úředníci také ne,ale jsou za to placeni a navíc jak říkáte že máte malé dítě a tak tam nemůžete čekat celý den,popř jej vezměte s sebou!Asi bych to takot řešil!Na Vašem místě!
bohužel podle informací které mám je nový registr nejšikovnější ze všech, nikde se nepíše ani nemluví o tom, že soukromá firma ATS Telcom nedokázala přenést data ze systému běžícího pod OS MS DOS do systému běžídího pod WIN, a část dat tam po přenosu prostě NENÍ
NENÍ, znamná asi to, že došlo k jejich SMAZÁNÍ...kdože je smazal? kdo asi?
vše co bylo smazáno se musí ručně dopisovat v momentu, kdy lidé přistoupí k přepážce...
Je to asi tak, že chcete změnit adresu, ale před zápisem změny adresy musí paní u přepážky doplnit 11 chybějících údajů...
auto najednou nemá datum první registrace, nemá výkon, nemý typ motoru, nemá hmotnosti, prostě nic NEMá...
dokud se tam ručně nedopíše to co slavná ATS Telcopm smazala, nedá se pokračovat ani nic uložit, až poté se dá zapsat změna adresy...
ovládání je zdlouihavé a složité, s dopisováním již jednou zapsaných ale následně smazaných dat to proto vše trvá 5-7x tak dlouho než se starým programem
Ale program dle médií opět FUNGUJE a BĚŽÍ
s malým dítětem chodí po úřadech akorát cikáni, napiště někomu písemné zmocnění k tomu aby to zařídil za vás...
ano objednana jsem prave na toho 29.4. coz bylo toto pondeli jediny mozny termin na prihlaseni dokonce mam od nich potvrzeni emailem vytistene, ktere se tam musi vzit s sebou
s ditetem je to hodne spatne, bydlime v Brne teprve chvili a nikoho tu poradne neznam a prijde mi divny davat nekomu vsechny doklady od auta, proste se bojim, ze je nejakym zpusobem zneuzije
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.