Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

RYCHLOST AUTOBUSU, jízdní styl řidiče

Od: drivers odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer,

před týdnem jsem jel ČSAD Plzeň - Praha autobusem a jel jsem přímo za řidičem a zděsil jsem se, jak to 50-ti letý tlustý hovado jelo.

Na dálnici 130-140 není problém (jak to z toho busu vymáčkl mi není jasné, ale na tachometru bylo jasně 140 km/h, mám mobil s GPS a ta sice v tu dobu ukazovala 134 km/h, ale i to mi příjde dost), kličkoval mezi kamióny, předjížděl...když jsme vyjížděli z Plzně, tak jel přes přejezd 70 km/h... no a teď to ještě příjde vedle sebe měl litrovou vodku z 1/3 upitou a neříkejte mi, že ji před jídou nepožil... část chování jsem zadokumentoval a mám kontakt na pár spolucestujících, podal jsem stížnost na ČSAD a na PČR, ta mi ovšem odpověděla, že na naše video neberou zřetel, a že je to tvrzení proti tvrzení (dopravce + řidič + kamarád řidiče (jel sním) vs 6 lidi z busu mám si stěžovat na postup PČR nebo nad tím mávnout rukou?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Stalo se ti něco? Nestalo. Pokud jsi chtěl splnit svou občanskou povinnost a hlásit, tak jsi to měl udělat v autobuse zavoláním na benga a ne teď.

hanher*

@ernie

Krátká, výstižná a pravdivá odpověď. *palec*

erikch*

bohužel smutný fakt o české mentalitě...,cituji:"...vedle sebe měl litrovou vodku z 1/3 upitou a neříkejte mi, že ji před jídou nepožil...",ano sice jsem ho neviděl z té láhve pít,ale určitě pil...?!? Bože kde to jsme-nechci se nikoho zastávat apod.,ale tohle odsuzování bez soudu trošku zavání dobou nedávno minulou...A jestli jel po dálnici (dle GPS) 134 km/h-tak Karosou těžko,takže v nějakém modernějším busu to není ani motoricky,ani podvozkově problém a překročení maxu o "celé" 4 km/h,to je "velký problém"..A ještě mi nedá si rýpnout-proč pak jsme to "nenahlásili"(neupozornili řidiče,že jede po dálnici o 4 km/h rychleji) řidičovi tváří v tvář...? Že by strach ze stopu na dálnici...?
drivers
hodnocení

mě to taky nedá a rýpnu si do VÁS... jestli výte, tak autobusy mohou na dálnici maximálně 100 km/h a náhodou mu paní při nastupovaní říkala co to tam má a on ji řekl, že se taky nedívá jaké vložky používá... smutný obrázek o stavu české spol.

Odkdy můžou autobusy na dálnici maximálně 100km/h? Maximální dovolená rychlost autobusu na dálnici je 130km/h. To že většina má omezovač na 100km/h a na sobě nálepku 100km/h je věc jiná...

luke237
Taky jsem si myslel, ze autobusy muzou max.100km/h, ale zakon jasne rika, ze je to 130km/h.

Na tachometru bylo jasně 140 a na mobilu GPS 134. Zavřít řidiče! Ale nejprve ho napráskat investigativcům z NOVY nejlépe.

jirkamatapat*

Driversi nevým,nevým.Ale vím,že autobus smí jet na dálnici 130km/hod.A jestli té paní odpověděl na hloupou otázku trochu nerudně,ani se mu nedivím.Co by jsi tak odpověděl pátému,nebo šestému cestujícímu,který se ptá jestli jedeš do Prahy a přitom máš za předním sklem směrovou ceduli?Tak Ti poradím,sedej si v autobuse někam dozadu,ušetříš si nervy.

kdyby jel 100 tak budete nadávat, že přijel se zpožděním.

Ty jistě víš, že v té flašce měl vodku (ochutnals?) a ne třeba líh proti zamrzání brzd, nebo nějaké čistidlo, že? Autobusy mohou maximálně 100 km...No a? Podívej, blbci by měli být taky zavření v blázinci a většina jich běhá na svobodě.

doplněno 29.03.13 23:17:

Ale abychom se dobralli objektivitě, navrhuji tu část chování řidiče, kterou jsi zadokumentoval, hodit na trubku. Co ty na to?

To co tady predvadite tak ukazujete jakej jste potizista a rejpal zamestnavat bych vas nechtel. Na kazdyho ... Uz se vari voda
I na vás
drivers
hodnocení

PČR jsme volali hned v buse, ale sdělili nám, že na to mají na dálnici hlídky a že oni se starají o bezpečnost ale nikdo nás nechytl

gocars*
hodnocení

1x

Pěkný večer,

Trochu mě to připadá jako přibarvené, teda né trochu, ale dost *smich*

To mám chcete tvrdit, že přes ten přejezd jel 70km/hod? Pokud by tak jel, věřte, viděl bych Vás ve zprávách, kde by mluvili o převráceném a nabouraném autobusu.

Jestli si stojíte za svým tvrzením, nahrejte někde to video, a dejte nám odkaz. Jelikož hodně málo řidičů by si lízlo jet po dálnici 135km/hod, již z několika důvodů, za prvé autobusy na to nejsou stavěné, za druhé mají omezovače, za třetí se vše zapisuje na kolečko (u novějších na kartu) kde jde vše dohledat, a tyto kolečka (karty) se odevzdávají, navíc v případě zastavení policií, musí řidič ukázat zpětně 30 koleček (výpis z karty). ;)

K té vodce, dřív (cca před 10 lety) se možná takové věci občas staly, že řidič by nadýchal, v dnešní době, někteří řidiči dýchají klidně i 4krát za rok, a to i řidiči vesnických linek, a málokdo, by si risknul, aby jel pod vlivem...

Pokud jí tam opravdu měl, mohlo se klidně jednat o vtip :) znám jich několik dost zajímavých, z této oblasti *smich*

albatros498022*
hodnocení

0x

Rád bych se zeptal: Kde jste cestou z Plzně na Prahu přejížděli přejezd? Díky za odpověď. Jinak pokud máte svědky a budou ochotni se k vám připojit tak se proti postupu PČR dovolejte, ale váš záznam opravdu v potaz brát nebudou a jde o to jak budou schopni vypovídat další cestující a co budou mocu potvrdit.

drivers
hodnocení

noviny*
hodnocení

0x

Na postup PČR bych stížnost nepodával, protože z toho budou jenom zbytečné tahanice.

Jinak nenechte se zdeptat. Pravidla jsou od toho, aby se dodržovaly a Vy máte plné právo nesouhlasit s jejich nedodržováním.

nu*
hodnocení

0x

někdy se PČR začne sama zajímat o video na youtube, kde řidič motorky jede vesnicí 220 km/h, pak proč ne o opilého řidiče

mimochodem hovory na policejní linku se zazamenávají a pokud vás službuknající posla do pr**le, máme GIBS

v každám příapdě, policie vždy najde toho, kdo to video na youtube umístí...vypátrat piráta silnic je často nemožné :-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]