Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej dodávky bez STK

Od: junek odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci prodávat dodávku, která má prošlou STK a pojistku několik dní propadlou..

Chtěl bych se optat, jak mám postupovat při následném prodeji nějakému kupci...

Asi nejprve sepíšem mlouvu..pak dostanu peníze, on klíčky..a atd..

Zajímalo by mě, když by si auto chtěl odvézt po vlastní ose...Pokud ho chytnou policie..či udělá nějakou škodu..Za kým půjde pokuta..za mnou? jak domu vše předejít, děkuji moc radu.P.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

0x

Schválně se pokuste zamyslet. Soused nebo někdo naprosto cizí se dopustí přestupku nebo způsobí nějakou škodu. Bude se úhrada pokuty požadovat po Vás?

hodnocení

0x

Junek,

po prodeji je vozidlo nového majitele. Pokud ho chytnou, je to jen jeho problém.

Doporučuji: prodat, vyinkasovat peníze, dopravit vozidlo na evidenční kontrolu, pak s kupcem na evidenco vozidel, přepsat na kupce, pak teprve předat klíčky.

Ať nemáte problém, jako mnozí jiní.

doplněno 08.06.15 15:10:

Tak o víkendu mu ho neprodávejte. Když potřebujete koupit něco ve zdravotnických potřebách o víkendu a mají zavřeno, co uděláte. Když chcete riskovat problémy, dejte mu doklady a plnou moc, pak klidně dopadnete jako stovky jiných případů.

A teď k převozu vozidla.

Vy prodáte vozidlo o víkendu ve 14 hodin, sepíšete smlouvu, podepíšete jí a převezmete peníze. Oba si to zkontrolujete a kouknete na hodinky a je přesně 14:05. Od této doby je výlučným vlastníkem vozidla kupec, se všemi právními důsledky.

Stačí takto?

junek
hodnocení

Já vím pane Cukráři. ALe co když si pro něj přijede o víkendu?..Největší obavy mám v ten den převozu...Co když s tím způsobí nehodu...od auta uteče...to pak asi půjdou za mnou...To auto také potřebuje opravit...jinak možná technickou neprojde...

Obávám se proto, že naložit dodávku na vozík a odjet...né každý tento vozík vlastní..takže to asi někdo riskne.. po své ose..

Dle rady p.Milana!,nebo ať Vám kupec zanechá ověřenou PM a vy si necháte doklady ,v po přehlásíte doporučeně pošlete doklady poštou-podpisem ks nejste majitel a pondělním zápisem na úřadu si splníte povinnost vůči úřadu a jste v klidu i kdyby kupec zničil při DN kamion s auty zn.RR !

buss
hodnocení

0x

Nebylo by lepčí udělat STK, uhradit pojistku (část se vrátí) a prodat běžným způsobem? Nebo udělat STK a na pojistce se domluvit s kupcem? Smlouva kupní není povinná písemně. Toto bych nekupoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]