Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaska auta

Od: fiatbrava odpovědí: 7 změna:

ahoj dneska sem dosle na urad. s plnou moci a vsema papirama abych na sebe prihlasil a urednice rika no vy to nemate na sebe odhlasene na urade v xxx. tak sem se klepal do hlavy,ze se na to zapomelo. borec mi napsla plnou moc propiskou,ze me zplnomocnuje k prepisu vozidla. Urednice mi vsak rekla,ze to na odhlaseni na me nebude asi stacit. co si mam myslet? Dneska uz tam nejsou uredni hodiny,takze tam nema cneu volat,ale chci raci zavolat nez abych tam dojel a rekli mi to same.

Jak to teda je? musi to odhlasit on na me? dalsi vec je,ze on napsla jinou adresu do smlouvy nez je v TP uz se mi to kdysi stalo a proslo to,ale aby nebyl tentokrat problem. mam ho donutit at to prepise v Tp nebo ve smlouve?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

borec co vám napsal plnou moc to má zařídít ze zákona, je to jeho povinnost, ne vaše

vzhledem k tomu ža tyto úkony vykonávají pro stát uzemní samosprávné celky, které jsou podle ústavy samostatné a samosprávné, mají své správní obvody, které jsou přesně vymezeny legislativou

celkem je těchto úřadů 205 a ten 206-tý je v praze

Pokud jse tedy vědomě a dobrovolně souhlasil s tím, že zákonnou povionnost - odhlášení auta splníte za někoho jiného na základě plné moci, musíte jí splnit ze zákona TAM, kde má dotyčný člověk který vás pověřil trvalé bydliště, pokud jde o podnikatele místo podníkání nebo sídlo firmy.

doplněno 29.03.13 09:38:

chápu že nemusíte vědet vše, ale hlavní příčinou problému je to, že vám měl prodejce předat doklady, ve kterých by byl příslšuný evidenční úkon zapsán , nemusel jste mít žádné statrosti a mohl jste to po absolvování evidenční kontroly přihlásit tam kde trvale bydlíte

dericcaster*
hodnocení

0x

Já myslím, že pokud v tom má bordel, tak by bylo nejlepší, abyste na na úřad v místě sočasné evidence zašli společně. Samozřejmě můžete převést auto i sám, ale musíte na to mít odpovídající plnou moc. Píšete, že Vám borec napsal plnou moc propiskou, no zřejmě nemá potřebné náležiosti, nebo možná chtěla být úřednice jen důležitá. Nejlepší bude když si vzor plné moci někde stáhnete a vypníte. Nevím jak je to tedy v případě rozdílných adres současného vlastníka, ale podle mne by mělo stačit, když tuto skutečnost zmíníte v plné moci, třeba jako dodatek. Zde najdete stručný návod co a jak, včetně vzoru plné moci.

fiatbrava
hodnocení

a nebo bych taky auto prihlasovat nemusel. vim,ze to je ma povinnost do 10 dnu,ale kdyz on ho neodhlasil,tak je to vpodstate jeho problem. no poresim to pristi tyden,ale pridelal mi sakra starosti,protoze ja nemam v praci narok na dovolenou a asi s emi budou kryt smeny s urednima hodinama. Mamale smulu auto predrazeny a zhnily a jeste tohle.

nu*
hodnocení

0x

Institut zastoupení na základě plné moci řeší občanský zákoník, bohužel někteří lidé nechápou co by měla plná moc obsahovat, protože to v zákoně NENÍ taxativně vymezeno nebo pospáno...

na netu jsou různé vzory, ale především by tam mělo být označení toho kdo plnou moc vystavil, pak označení zmocněnce, označení úkonu a označeníé auta, když je to auto...

Lidé neví že člověk má datum narození, rodné číslo a bydliště, jméno a příjmění, že auto má SPT-ku, VIN a označuje se jako škoda nebo lada, a že úkon který se má provést yb ybl odobré popsat

Takže plná moc kde babička napíše...

" Já, Pavla Nováková zmocňuji svojí vnučku , aby mým jménem zařídila převod mého auta na sebe" asi nebude stačit...v tomto případě nejdo u "důležitost " úřednice ale o neznalost občana. Lidé za přepážkou neví že babička má nějakou vnučku a červenou škodovku.

hodnocení

0x

fiate, koukněte na stránky toho úřadu kde je auto teď registrováno, určitě tam mají vzorek plné moci (pozor na háček nad c)

Ten si vytisknete a vyplníte...

Žádný problém.

přeji hezký velikonoční víkend

fiatbrava
hodnocení

ja uz to delal nedavno,ale ted nevim jestli odhlasku nebo jen prihlasku.

je tma tehnle vzor.

registr-vozidel.cz/...

registr-vozidel.cz/...

ja to teda pristi tyden vyresim snad.

zase sem koupil spatne,ale to je asi osud.

buss
hodnocení

0x

Občan by mohl vědět, že se "odhlašuje" u jeho úřadu a ne v hornídolní a napřed odhlásít a pak přihlásit.. Pak záleží na obsahu PM, ne na propisce. Nemusí on odhlašovat, na to je i ta PM, ale řáádná. Ale, pojedete na jeho OdbDSA? Když to bude přepisovat v TP. tak to i odhlásí ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]