Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem v bazaru v roce 2007 Daewoo NExii měla najeto 40000km. Rok výroby 1997. Ted mám najeto 112000km. Chtěl bych se zeptat jak je to se životností tlumiču a pružin napravy.Opravy brzd výměna rozvodu čepu řízení atd to bylo opraveno. Nemám od auta servisní knížku. Když jedu po horších cestách auto je více hlučné. Děkuji.
pokud nemas servisni knihu, tak se vyplati hned po koupi vymenit rozvody, vyhnes se tim pozdejsim komplikacim. nelze rict jednoznacne, brzdy ti odejdou v tolik a tolik... tlumice se daji jednoduse vyzkouset tim ze se zhopupnes na haupne a auto musi zapruzit ale ne se neprimerene dlouho kolibat a houpat. proste dolu a nahoru. brzdy spis nez kotouce se koukni na desticky, mozna mas senzor na opotrebeni brzdovych desticek, ale neni spolehlivy a hlavne se ti muze stat, ze kazda desticka se sjede jinak.
s hlucnosti vozu po horsich cestach to je asi normalni, uz nemas nove auto. Ale pokud ti tam neco klepe boucha tluce zajed si radsi do servisu zvednou ti auto a montpakama vyzkousi vule v cepech, silentblocich atd...
doplněno 29.03.13 07:34:zivotnost tlumicu a pruzin se odviji podle toho po jakych cestach a jakym stylem jizdy jezdis. ja mam treba ted na stilu 200tis najeto a tlumice puvodni. Na Maree uz jsem menil- je dost zatezovana nakladem. je to individualni.
všeobecně platí že se na podvozku auta nic preventivně nemění
pružiny se mění jen když prasknou,tlumiče se mění pokud sou vyteklý nebo pokud auto nesedí v zatáčkách jakoby poskakuje
jediný co se dělá když koupíte auto je výměna rozvodů a vodní pumpy dale olej a filtr motoru a vzduchový a kabinový filtr
pokud na autě něco klepe nechte skouknout nápravu může bejt v háji nákej čep nebo stabilizační tyčka nebo silendblok v rameni
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.