Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu ohledne osetreni disku kol... Jsou pokryty temer cele korozi a rad bych je osetril pred dalsim reznutim... Moje predstava je strhnout vrchni vrstvu rzi a cele je prestrikat lakem nebo barvou... Jednak mi jde o ochranu disku pred dalsi korozi a jednak ty kola vypadaj fakt mizerne
nedávno jsem to dělal, strhnul jsem nejen vrchní vrstvu rzi, ale vybrousil až na kov, pokud to šlo. Potom ošetřil odrezovačem, myslím, že to byla kyselina fosforečná, ale nejsem si jistý, už dávno je nálepka na flašce nečitelná. zůstal mi takový nafialovělý povlak po zaschnutí. na to jsem štětcem natřel základní barvu na kov, stříkání není to pravé. Já mám zásoby tlumexu ještě z časů minulých, tak disky (a vlastně všechno) natírám 2x tlumexem. Je to jak stříbrná metalíza a fajn hrubá vrstva. Vy můžete na základ dát lepší barvu, buď olej, nebo syntetiku, ale vrchní. Prodávají se i spreje určené na nástřik disků. V prodejně Barvy Laky by Vám měl odborně školený prodavač doporučit tu nejvhodnější.
Podlě mně zádná povrchová úprava dokonale neochrání disky kol , od koroze. Disky se při provozu setkávají se značně agresivním prostředím - sůl . Po zbavení disků kol rzi , odmastit třeba nějakým rozpouštědlem , natřít (nastříkat) základní barvou s protikorozními účinky a po řádném zaschnití nastříkaf finální barvou ( já používám střibřenku). Počítejte , že podle četnosti provozu vozidla , bude muset tento postup zopakovat , pokud již nebudete spokojen se stavem disků kol.Někdy to vydrží , podle kvalitry provedení i několik let.
odstaranit rez opískováním, použít např, koamxit - dělá se to v práškových lakovnách... není to ale levné, kupte si nové disky...
vojeďte to drátěným kartáčem na vrtačce, něco oškrábejte dlátem, nebo ostrým šroubovákem, odrezovač je dobrý a pak nejdříve tam kde je duše čistým nitrolakem (dříve byl lepší lodní lak). potom zevnitř černý asfaltlak a na konec z venkovní strany dobrou základovku a stříbřenku, nebo jakou barvu chcete. Nechte to na jaro, až bude teplo a deštěm umytá sůl ze silnic. Stejně to dlouho nevydrží, ale je to přes léto hezký.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.