Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybný výklad textu - co s tím?

Od: vk odpovědí: 1 změna:

Situace: pojišťovna ve svých pojistných podmínkách definuje (více méně) přesně rozhodnou dobu pro přiznáná bonusu, je to tzv. bezeškodní doba Pojišťovna potvrdí tuto bezeškodní dobu písemně (k jistému datu). Bonus je funkce bezežkodní doby, daná tabulkou. Vzápětí však uvede jinou bezeškodní dobu s odvoláním na toto ustanovení pojistných podmínek:

Pojistitel je oprávněn prověřit rozhodnou dobu ve sdílené databázi České kanceláře pojistitelů a při stanovení výše slevy zohlednit údaje zjištěné v této databázi.

Toto ustanovení neumožňuje přece měnit jednou zjištěnou a potvrzenou bezeškodní dobu, pouze stanovit výši jakési slevy (může to být snad obchodní sleva a tu pojišťovna skutečně poskytuje). Bezeškodní doba sama žádná sleva není, jen se podle ní stanoví bonus (resp. malus). Matematicy řečeno: bonus je funkce bezeškodní doby. Na tuto námitku pojišťovna reaguje stylem "já o koze, ty o voze", jakoby neuměla správně číst své vlastní pojistné podmínky. Jakoby vůbec nechápala podstatu věci: pokytli jsme obchodní slevu, plně kompenzující pokles bezeškodní doby, tak o co jde? Je to neuvěřitelné, ale je to tak. Jak se může člověk bránit? A má vůbec nějakou šanci (ten člověk) ve státě, který se jen tváří, že je právním státem?

Tento dotaz považuji za důležitý. Že pojišťovna (resp. její právníci) neumí přešíst své vlastní pojistné popdmínky je alarmující. Může být taková pojišťovna důvěryhodná?

Za odpověď budu vděčný.

V. Kohout

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

když jsem objednával pojistku po netu, dealerovi jsem sdělil že mám maximální bonus, protože to vím, má pojištěné motorky a auta tak dlouho že mám bonus maximální.

Jeden dealer za jednu pojišťovnu řekl že sedí u PC a že dle databáze ČKP a že to skutečně vidí, že mám bonus maximální , druhý dealer mi řekl, že tam některé údaje nemůže najít a že budu muset skutečnou déllu pojištění u konkrétné pojišťovny DOLOŽIT, jinak mi bude proveden přepočet a částka kterou platím altím navýšena.

Jinými slovy, jděte tam kde Vám bonus uznají , pojišťoven je jako máku a musí se snažit...formulace je "gumová", pojišťovací lobby mocná, jděte jinam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]