Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava po převrácení

Od: diesel® odpovědí: 8 změna:

Tecnický dotázek,co vše je třeba udělat pkd se auto dostane na bok (konkrétně levý) ,resp do polohy na boku cca 110°od běžné polohy?(PS až na pár drobností vypadá že je vše OK)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

2x

Ja by som dal zmerat geometriu všetkých kolies a možno to bude velmi zlé .

doplněno 27.03.13 22:43:

Hovorím o oboch nápravách

hodnocení

0x

já myslím že nic... zkontrolovat provozní kapaliny a asi bych pro jistotu zkontroloval jestli není ve spalovácích olej... jinak mě nenapada nic co by se mohlo po naklonění pokakat..

dericcaster*

Mě zas napadlo zkontrolovat brzdy, zda se do hlavního válce nedostala bublinka vzduchu, když se slila kapalina. Jinak si také myslím, že by mělo normálně fungovat.

hodnocení

Mno brzdám ne,je to uztavřený okruh ne jako klasika s brzdovkou!Spíše zavzdušněné čerpadlo.

j0ck3r*
hodnocení

0x

podivat se na blok motoru (jestli neni praskly), jestli někde neni vypadly alternator, a same takove drobnustky, jestli jsou totiž vypadle elektro současty z mist uloženi, mužou se odtrhnout kabely, a pak zbytečně platite za servis (samozřejmě de tyhle věci mužete opravit i sam, ale proč když se mužete podivat :))

erikch*

krom klasické kontroly všech zavěšení a přichycení agregátů,konektorů v mot.prostoru mrknout na kapaliny(pokud jde o Citrouše-hydraulika,servo atd.) no a pak zkusit nastartovat a bedlivě sledovat kde se co děje-zas bych to tak nedramatizoval(záleží jak moc auto "zalehlo"),ale pečlivým sledováním člověk předejde možným potížím...

hodnocení

To Erikch-BINGO-vyteklo nevím kolik LHM takže totoje jasnačka,navíc je na bříše,takže zatím nwnkolik,až poběží motor tak potom uvidím.

Opticky je mimo podřeného levého předního (byl měněn a jen podomácku neodborně stříknutý sprejem ) a asi 1cm promáčklej zadní před lampama (to už ani není pomalu blatník) a pravý spodní roh čelního skla.Jinak opticky vypadá že vše je OK Nejhorší věc (ZATÍM) je zlomený lukas (páčka světel blinkrů...)

Všem díkes za rady!

doplněno 29.03.13 18:29:

To Erikch díkes za nabídku,pokud neseženu do 14 dní tak se ozvu! Největším nepřítelem je pro mne čas.Dnes výjímečně jsem se dostal domů dřív už v 17:00,normálně ,od minuleho čtvrtka co jsem tam nastoupil ,se vracím až o hodku až hoďku a půl později a na parkovišti potmě nelze nic dělat!

doplněno 31.03.13 18:50:

Předběžná kontrola ukázal stejný stav oleje ve vaně jako před nehodou,vyteklo jen zatím neznámé množství LHM.Problém nastal v tom ,že ,je to blbé,ale nemám svíčák 16mm ,jen 21mm na golu. a nesehnal jsem jej.

doplněno 13.04.13 16:06:

Konečně jsem se dostal na opravu-přece jen oil natekl do sání,cca 2-3 dc,ale je od toho mastnej i vzduch.ftr.Přesto jsem stím dnes ,po vyčištění sání kontroele svící atd, asi kilák ujel, přeparkovat před panelák a vypadá že je vše OK (myšleno goemetrie)LHM vyteklo dle kloboučku necelého půl litru-stopka svítí až při max servisní!Takže Vám Všem díkes za rady!

erikch*

páčka není problém-možnosti se rozšiřují koncernem PSA,takže z jakéhokoli Pažoutka apod.-pokud jde o starší,mám z I.řady 106 a novější už ty spojené i z kroužkem airbagů asi za čtyři kilča...-to pokud by se nepovedla sehnat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]