Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičský průkaz před 18ti

Od: kristyn3* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, je mi 17 let. Chci si udělat řidičák přes velké školní prázdniny, protože 18 let budu mít až v lednu 2014. Je to vůbec možné?

Díky za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

melo by to jit, my to takto delali ve skole, pulka nas melo 18 pulka 17

laybor*
Ještě záleží na co chceš řidičák? Skupiny a podskupiny řidičského oprávnění Motocykly, skupina A:podskupina Am (od 15 let) - motocykl do konstrukční rychlosti 45km/h nebo obsahu 50 ccmpodskupina A1 (od 16 let) - motocykl do obsahu 125 ccm nebo do výkonu 11kWpodskupina Ao - motocykl do výkonu 25kW nebo do poměru 0,16 kW/kgskupina A (od 21 let)- motocykl o výkonu větším než 25kW nebo o poměru vetším než 0,16 W/kg Osobní vozidla, skupina B:podskupina B1 (od 17 let) - opravňuje k řízení motorových tříkolových a čtyřkolových vozidel, jejichž maximální konstrukční rychlost nepřevyšuje 45 km/h nebo jsou poháněná spalovacím motorem o objemu válců nepřevyšujícím 50 cm3 nebo jsou poháněná jakýmkoli jiným zařízením srovnatelného výkonu. Pohotovostní hmotnost těchto vozidel nesmí být vyšší než 550 kg; do pohotovostní hmotnosti vozidla elektricky poháněného, se nezapočítává hmotnost akumulátorůskupina B - vozidlo do hmotnosti 3500kg s maximálně 8 místy k sezení bez místa řidičepodskupina B+E - Skupina B + přívěs bržděný o hmotnosti větší než 750kg, avšak souprava nesmí překročit maximální přípustnou hmotnost 3500kg

hodnocení

1x

teoreticky můžeš, ale závěrečné zkoušky můžeš dělat, až ti bude 18. Takže půl roku mezitím nic? Není to zrovna moc rozumné, aby se začátečník naučil, pak půl roku nejezdil a šel dělat zkoušky.

Proč neuděláš celou autoškolu až v lednu?

doplněno 27.03.13 14:36:

počasí... to jako v zimě nebudeš potom celý život jezdit? čím za horších podmínek si řidičák uděláš, tím víc na tyto podmínky budeš připravena :)

doplněno 27.03.13 14:37:

jinak jak říkám, můžeš začít dělat o prázdninách, ale potom před zkouškami si rozhodně domluv a připlať s instruktorem nějakou jízdu navíc, ať si to trochu zopakuješ než půjdeš naostro ke zkouškám (a za ty dáš dohromady 700 Kč).

Já tuhle variantu nedoporučuju.

kristyn3*
hodnocení

Právě v lednu se mi to moc dělat nechce kvůli počasí a tak,ale o prázdninách mám právě na to čas. a do dalších prázdnin se mi moc čekat nechce

Nevim, jestli to driv bylo jinak, ale kdyz jsme delali RP pres stredni skolu hromadne, bylo nam sedmnact..v RP jsem mela potom ze zadu napsanou poznamku, ze je RP platny az od data toho a toho (18.narozeniny).
Pocasi v lednu bych se nebala..o to to muze byt dalsi zkusenost. Navic ta pulrocni pauza bez jezdeni..zapomenes i to malo.. i kdyz ja zacala az po peti letech :)
ducati996*

Doporučuji autoškolu v zimě. Já jsem jí dělala jediná ze třidy ale také jediná jsem se potom nebála jezdit na sněhu. A nejlepší je mít hodně jízd před závěrečkama,takže doporučuji začít v listopadu a do ledna to je akorát.

buss
hodnocení

0x

Poptej se v autoškole, kde to chceš dělat a na co.

bt
hodnocení

0x
Ke dni ukončení výuky a výcviku musíte dosáhnout věku předepsaného pro udělení řidičského oprávnění příslušné skupiny. Výjimkou by bylo, kdybyste absolvoval výuku řízení, kterou organizuje škola,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]