Nejste přihlášen/a.
Techniku od WV neznám ale pkd jsou motory stejné,lišící se jen rv,tak klidně špajzku vyměň.Nic by se nemělo stát!
každá převodovka má vyražené své typové označení a i dokonce výrobní číslo(obdoba VINu auta),podle toho se nechá jednoduše srovnat dřív než to člověk zjistí na zvedáku(že mu nepasují dvě díry z deseti)...Takže tu (možná)o rok mladší detailně zkoukni a porovnej s označením původní na autě,ale je to spíš pro sichr,koncem 90.let byla auta takové lego,kde se dalo jedno s druhým snadno vyměnit(dnes už i kolikrát schválně nee-aby si zákazníci hezky pokud možno kupovali origoš nové)...
typ motoru musí zůstat zachován
výrobní číslo motoru se od roku 2006 neregistruje
pokud je ve starším TP zapsáno výrobní číslo, požádejte o jeho vymazání
u starších provedneí malého TP je také uvedeno vč motoru, u novějších NE
nu,ale tazatel chce měnit převodovku,ne motor...a paradoxně z praxe leckdy pásne špajzka i z jiného typu motoru a naopak,u stejného typu motoru(dle označení) nepasuje špajzka,protože automobilka zrovna "experimentovala"...
Tak jsem hledal to číslo převodovky a jediný který jsem našel bylo na takovym železu(držáku) převodovky ale už je trochu nečitelný,z toho železa jsem vyčetl:Germany - logo vw - LUS a dlouhý číslo 191 189 359G ale kvuli nečitelnosti to muže být i 191 199 359G nebo 197 7S9 359G to "G"na konci se zdá trochu i jako číslo"6"
191 189 359G možná 6
191 199 359G možná 6
197 7S9 359G možná 6
Které s těchto čísel je nejpravděpodobnější?
díky za rady
zatím jsi napsal nic o tom, jaké značení má ta druhá převodovka kterou tam bdeš montovat, pokud máš celé i to mdruhé auto, nejjednodušší bude najít papírové štítky v zavazadlovém prostoru, na nich je kód převodovky, mohlo by to být něco jako 020 nebo 02K atd...
pokud jsou kódy stejné ( 2 nebo 3 místný kód) bude stejný i domeček včetně převodových poměrů, a když najdeš ten kód na štítku a budou jiné, dá se chvilku googlit a na německém vw fóru a vygooglit dalí detaily, něco sem nakopíruji
Jinak přesné informace má výrobce který je schopen "spárovat" VIN-ko auta s konkrétním číslem převodovky, někdy se to dá využít při bezpečné identifikaci auta
Takové tabulky najdeš na německém VE fóru, také jsem kdysi laboroval s převodovkou B3 na G3
Ok do listu jsem již koukal takže LUS asi kod převodovky nebude a nemuže být ten kod třeba ze spodu na převodovce?A co by dělal kod převodovky na štítku v zavazadlovym prostoru?Kod motoru taky neni na slouku dveří...
to co jsi našel (LUS něco) je výrobní číslo-obdoba VINu auta-i každá převodovka vyrobená v EU po nějakým asi 90. roce má své nezaměnitelné výr.číslo,typový je troj,čtyř-místný...,ale hele ta pravděpodobnost,že bude jiná je tak malá,že bych do toho šel natvrdon na zvedáku...,prostě to prubneš a spíš tam půjde(odhad 95%) než ne...
kód má být na boční straně převodovky, ale když máš dvě, neříkej že nebude anio na jedné, na tom štítku bude motor typ / getrieb nebo podobná zkratka , a pak ty tři zunaky, podívej na tuto tabulku viz odkaz
doplněno 28.03.13 16:01:tak podívej do techničáku na typ motoru a v tabulce najdeš origo typ převodovky, ty tři znaky najdi na štítku auta v kufru a budeš mít jasno co tma patří, pak to zkonfrontuješ s tím co tasm chceš dát, ale souihlasím s předposledním příspěvkem že bych se toho nebál, domečky budou stejné
alr ty nečteš co píšu, jedno auto máš celé a k romu máš převodovku s dokaldy, v kufru štítek, na boku převodovky značení typu
druhou převodovku máš kde? Ve vzduchoprázdnu? Nebo jí fyzicky ještě nemáš?
Také bys sem mohl konečně napsat typ motoru nebo VIN-ko,´někde mám odkaz na stránky VIN.dekodéru kde s edají stáhnout podrobné technické popisy na všechny VW až do roku 2004, je tam podrobně rozpitváno vše, včetně typu převodovky
Převodovku ještě nemám ale mám jednu zamluvenou takže váhám jestli jí vzít a risknout jestli tam pujde,aby třeba byly stejný držáky a mužeš mi poslat ten odkaz na VIN?Díky
ok ale k prvnímu autu motoru ABU, AEA jdou převodovky CHL, CNU
tak proč k druhemu motoru AEA jdou jen CHV to druhé je o dva roky starší ta se toho tolik změnilo?
asi se musím řídit i měsícema výroby co?
mám na výběr Jul 96 až Jan 99
nebo Jul 96 až Jan 99 auto mám z roku 97 tak se musím kouknout do techničáku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.