Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobazar auto při prodeji nepřepsal

Od: jcechy odpovědí: 9 změna:
Letos v březnu to už bude 7 let, co jsme koupili nové auto. Zároveň jsme tam u autobazaru prodali naše staré auto (Š 120). Kupní smlouvu máme k dispozici. Autobazar měl _ podle smlouvy _ převod sám zařídit. To se myslím děje u každého autobazaru. Jenomže ten vedoucí s auty "čachroval" a auto při prodeji nenechal přepsat na nového majitele. Je tedy stále napsáno na mojí ženu. Mezi tím to auto změnilo asi(náš odhad) 3-4 majitele. Jedenkrát bylo účastníkem nějaké nehody a z magistrátu přišel dopis ženě, ať to jde na policii vyřešit. V roce 2007 někde ve městě dlouhou dobu stálo (jako vrak) a překáželo obyvatelům domu _ zase přišel dopis od magistrátu, ať si to odtáhneme. Spojili jsme se proto tehdy s tímto autobazarem(už tam bylo nové vedení) a on nechal tento vrak odtáhnout do svého areálu, kde je dodnes.
Protože od 1. ledna je v platnosti při neplacení povinného ručení placení příspěvku do GARANČNÍHO FONDU a určitě nám přijde za leden 1550 korun na zaplacení, tak bych se chtěl zeptat, co máme dělat, abychom tento případ zdárně ukončili. "Papíry" od auta nemáme a ani nevíme, kdo je majitelem. S autobazarem vedeme už asi 3 týdny jednání _ ten se nám sice omluvil, že se pokusí s tím něco udělat, ale zatím se nic neděje. Prý tam mají asi 6 případů a snad na toho starého vedoucího podali i trestní oznámení. To je všechno pěkné, ale případná exekuce hrozí nám!Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halo*
hodnocení

0x

Zdravím, nebojte se. Píšete, že máte kupní smlouvy s bazarem, takže již nejste právními majiteli vozidla - pouze evidenčními. ČKP obešle sice Vás, protože je Vaše manželka pro ně stále evidenčně majitelkou, ale Vy máte měsíc na odpověď a když jim pošlete zpět KOPII kupní smlouvy s bazarem, tak Vás nechají být, neboť kupní smlouva jim jako doklad o tom, že mejitelé nejste stačí! Obrátí se tedy na bazar a jelikož píšete, že mají 6 takových případů, tak je budou pravděpodobně chtít nějak vyřešit, ale to už není vůbec Vaše starost. Takových případů bude a musí se to nějak dořešit - třeba jim dovolí auto ekologicky zlikvidovat, když jich mají více, to ale opravdu není Vaše věc.

makostovic
hodnocení

0x

případná exekuce hrozí nám! - nehrozí, auto jste prodali, nejste již majiteli.

hodnocení

0x
jcechy, nezlobte se, ale už dlouho jsem neslyšel takovouto blbost
"Protože od 1
. ledna je v platnosti při neplacení povinného ručení placení příspěvku do GARANČNÍHO FONDU a určitě nám přijde za leden 1550 korun na zaplacení,"
kdepak jste to našel, kdopak Vám to nakukal.
Podlehli jste špatným informacím. NIC VÁM NEHROZÍ, BUDTE KLIDNÍ.
jcechy

To je můj názor, nikdo mi to nenakukal. Pokud na toto auto nebylo placeno povinné ručení, tak co se stane?

budete vyzván, aby jste zaplatil do garančního fondu příspěvek a doplatil pojistné, nebo podal vysvětlení proč jste jste tak neučinil. Vy musíte do 30 dnů reagovat a říci: a) b) c) d)...

jcechy

No a o tom nahoře píšu. Tak v čem je teda ta blbost? Za leden to dělá 1550 korun.

blbost je ta, že to nebudete platit a pošlete jim smlouvu s kupcem autobazerem. Píšete přeci:
Kupní smlouvu máme k dispozici
takže nebudete platit nic.
jcechy
hodnocení

Dobře, ale to jsem nevěděl. Neříkejme proto tomu blbost - je to má neznalost a Vy jste mi poradil, za což díky.

Upřimě se Vám omlouvám, za slovo blbost. Měl jsem sdělit, že je to špatná vyhodnocení informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]