Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat znalých. Vlastním motorku ČZ 175/501, již nechci platit povinné ručení, když motocykl několik let nepoužívám a ani používat nebudu. Motorka má cca rok propadlé STK, chtěl bych se zeptat, zda-li je možné převést do depozitu i bez STK, popř. co bych měl proto udělat. Děkuji Vám za odpovědi L.
Do depozitu se dává jen na dvanáct měsíců a bez STK vám to asi neudělají. Ale pokud motocykl nebudete nikdy používat, nebylo by vhodnější jej přímo odhlásit?
Fakt? Já dávám do depozitu auto každou zimu a vždycky mi kontrolovali, jestli mám platnou STK a jestli mi ještě nějakou dobu platí. A udělat STK během depozitu nejde, protože s vozidlem bez značky nemůžu ven. Takže nevím, jak je to přesně. Ale když podávám žádost o uložení, je to kolonka Uložení na dobu do 12 měsíců.
Asi by bylo nejlepší se poptat přímo na Odboru dopravy.
Fakt, mám určitě pravdu, ověřte si to. Při uložení značky nemusí být platná TK, páč by to nemělo logiku. Udělat TK během depozitu lze, páč naložíta vozidlo na valník a jedete...
Depozit lze prodloužit, není právní síly, která někoho donutí, aby vyndal vozidlo z depozitu, když vlastník nechce. To nikdo nedokáže.
doplněno 26.03.13 15:08:
Depozit se využívá právě pro takovéto účely. Když člověk nechce platit PR, protože auto třeba opravuje, nebo právě když je prošlá technická. Na co platit PR, když stejně člověk nesmí na cesty. S tou délkou si nejsem jist. Mám dojem že lhůta je nyní rok plus půl roku prodloužení, ale většinou to neřeší, když je tam člověk nechá déle.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.