Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP zákonný příspěvek nepojištěných

Od: patricius* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu.

Dnes mi přišel dopis o české kanceláře pojistitelů se složenkou k úhradě 3040,-kč za neplacené období 41dní /70kč,- den 170kč za náklady uplatnění.

Nejde o sumy ,ale o to že jsem před měsícem na základě neplacení pojistného byl předvolán ke správnímu řízení ,kde jsem zaplatil pokutu za toto neplacené pojištění.

Pokud zaplatím ČKP zákonný příspěvek nepojištěných,tak jsem stále veden jako neplatič a může my být udělena pokuta od PČR až 1000,-kč nebo ve správním řízení až 40 000,- kdežto ve správním řízení už jsem byl.

Jak se stanu platičem ,když pojišťovna xxx nechce nebo nemůže uzavřít zpětnou smlouvu na zákonné pojištění.

Tak kdo se chce ještě nabažit na poctivých pracujících lidech.

p.s...jsem si vědom že jsem neměl uzavřenou pojistnou smlouvu,ale na základě toho jsem do auta nesedl.

Dá se proti ČKP bránit?když jsem zaplatil pokutu ve správním řízení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

podmínkou provozování auta(vozidla) je mít uzavřenou smlouvu o povinném-pokud neprovozujete-není tahle podmínka naplněna a vy mít smlouvu uzavřenou nemusíte,má to svá specifika(stání na neveřej.místě apod.),ale jde to...Jenže,pokud jste ve spr.řízení zaplatil pokutu za neuzavřenou smlouvu,je to vcelku zásadní problém(sám sobě jste "podřízl větev") a jakoby se doznal,že jste "provozoval" nepojištěné...Zkrátka chtělo by to víc info co jak za co kdy apod.to bylo se spr.řízením,datumově jak kdy,zda už je uzavřená jiná,nová smlouva atd.,takhle to budou jen úvahy...Trošku to rozeberte,pak se nechá konstruktivněji poradit...

doplněno 25.03.13 13:48:

Milan C. (zdravím)vám velmi ochotně detailněji problematiku osvětlí-ale platit rozhodně není nutné...

eriku, díky za doporučení, už jsme si pořídil sluchátko do ucha, abych při mluvení mohl i pracovat..

latets*

Zdravim, mám podobný problém jako pan Patrik, ale ještě jsem si pod sebou nepodřezal větev. Našel jsem si tuto diskusi a chtěl bych poradit , zda-li je nějaká ta cesta jak neplatit tu pokutu za nezapplacené období toho povinného.

Konkrétně u mě je to nějakých 86dní, a zaujala mě Vaše věta :

podmínkou provozování auta(vozidla) je mít uzavřenou smlouvu o povinném-pokud neprovozujete-není tahle podmínka naplněna a vy mít smlouvu uzavřenou nemusíte,má to svá specifika(stání na neveřej.místě apod.),ale jde to.

Za kazdou radu budu nesmírně vděčen

s pozdravem

Latets

letetsi, ptáte se koho?

Jelikož zítra odjížím na týden na Moravu, nebudu u poče. Ozvěte se on line, ať to dneska vyřešíme, nebo až příští týden v pořadí, jak dojdou dotazy.

ICQ 55180641
mailto: milan.cukrar@volny.cz

buss
hodnocení

0x

...jsem si vědom že jsem neměl uzavřenou pojistnou smlouvuTo je důležité.
V zákonu ja návod jak .. prokázat, že auto nebylo provozované. Takže buď uhradit a hradit dále nebo uhradit a RZ do depozita, či zlikvidovat, pak není neplatič. A proč PĆR? Tak prostě bez pojištění nejedu.
Jak uzavřít pojistku zpětně? Jistě že neuzavře. Čas letíí.
Protože bylo pojistné nehrazeno, tak nejsem poctivý. Pokuta není uhrazené pojistné. Může být uložena opět.
Chybou OdbDSA je, že nepostupoval dle zákona.

patricius*
hodnocení

Ano jsem si vědom že jsem neměl uzavřenou smlouvu o zákonném pojištění,ale zároveň jsem si byl vědom že to auto na silnici nemá co dělat.A tak jsem taky učinil.Problém byl v tom že jsem přecházel na jinou pojištovnu a výběr se trochu pozdržel,tak za to musím platit.Je to moje chyba vím.

Ale zaráží mě to že jsem zaplatil pokutu ve správním řízení a ještě mám platit příspěvek ČKP.Nadále mne v dopise upozorňují že zaplacením příspěvku nedochází k zaplacení nebo uzavření pojistné smlouvy.Tak pokud to dobře chápu,tak bych měl zpětně uzavřít smlouvu zákonného pojištění,což jsem se snažil už po správním řízení a bez úspěchu.

Proto budu nadále veden jako neplatič a mohu být za to postihován správnímy úřady.Tak jak mám zaplatit smlouvu kterou jsem neuzavřel a která není možno zpětně uzavřít.

Patriciusi, je vidět, že se v problematice moc neorientujete,

Klidně můžete dostat sankce při provozování vozidla od:

policie, čkp , i magistrátu obce.

Pokud vozidlo neprovozujete, můžete dostat sankci jen od magistrátu, že jste nedal značky do pepozita.

Je to teď jasnější? Asi moc ne..

doplněno 25.03.13 13:23:

Zaplacením čkp jen dokážete, že se v tom neorientujete a oni budou požadovat další období. I přesto, že jste vozidlo neprovozoval.

Fakt chcete platit dobrovolně? ČKP prokažte, že jste vozidlo neprovozoval. Jak jednoduché. Pokud stále nevíta jak, koukněte do vnitřní pošty.

patricius*
hodnocení

Je pravda že v tom lítám jak nudle v bandě.Takže po zaplacení příspěvku ČKP bude vše vyřešené?Auto sice už nemám ,ale v období kdy uvádí ČKP jsem byl vlastníkem.(jen pro upřesnění).

Jak se stát platičem pro ČKP když,smlouvu není možné uzavřít a zaplatit zpětně.Tak kdo v tom má guláš.

latets*

dobrý den

Náhodou mám podobný problém jako pan Patricius. Dostal jsem dopis od CKT, a pokutu na 4400Kč. Jsem mlady kluk co cestuje a tak jsem tem lidem zavolal, abych se dozvěděl co a jak. No prostě jsem neměl zaplacené povinné ručení asi 86dní.

A teď po půl roce tohle. Sem z toho zklamanný, ale neztrácím naději.

Myslíte si, že kdybych prokázal CKT ze jsem behem toho nepojisteneho obdobi auto nepouzival zrušili by mi tu pokutu?

Za váš názor moc děkuji

Pavel Latečka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]