Nejste přihlášen/a.
ať hledám jak hledám nikde se nemůžu dočíst jakou emisní normu splňuje Honda Civic rok 1996-97 motor.typ d15z8 s es č. 96/27 .Budu vam moc vděčná pokud mi poradíte.MARKÉTA
Pokud je to rok vyroby 96 nebo 97, tak splnuje stoprocentne Euro 3. Jinak by nemohl byt prodavan jako novy v EU. Na Euro 4 to zase bylo jeste moc moc brzo.
Ale pokud se to nikde nepise, tak na urade stejne budou chtit potvrzeni. To znamena nechat zmerit, jak jiz psal Milancukrar a nebo potvrdit u autorizovaneho dovozce.
Ještě mě napadlo, že v Mladé frontě Dnes byla tabulka, kde bylo uvedeno mnoho vozidel. Kdepak jsem to uložil?
tak to musíte na (jak se ta instituce jmenuje?), kde to zjistí. Pokud to bude EURO 0, tak nic neplatíte, pokud to bude více tak jsou poplatky.
doplněno 27.01.09 18:51:že by Dekra?
Směrnice EHS/ES ve tvaru který jste uvedla (96/27) neexistuje. Musel bych vidět registrační doklad. Napište, zda máte Technický průkaz nebo Osvědčení o registraci část II, pořadové číslo uvedeného bodu, ve kterém je údaj 96/27 uveden.
Pokud skutečně nebudete mít v registračních dokladech uvedeno číslo příslušné směrnice, lze se ještě podívat do spisu vozidla, pokud bylo například dovezenio ze zahraničí, zda není něco v původních registračních dokladech nebo technickém protokolu z STK.
Je možné, že se jedná o administrativní chybu při vyplňování registračnho dokladu.
Pokud se z registračního dokladu ani ze spisu vozidla nezjistí příslušná emisní norma, máte možnost oslovit výrobce, resp. jeho krediticaného zstuopce. Pan inženýr je findovaný a poradí Vám.Pokud Vám nepotvrdí plnění některé z emisních norem,ale dá negatvní stanovisko, např. že lze vzhledem ke stáří vozidla atd...určit normu, můžete ve 2. kole oslovit spolenost DEKRA, provozujíící sít stanic měření emisía nechat si provést měření...
Znovu připomínám pořadí...
1.) nárosní české registrační doklady (případně zahraniční u dovezeného vozidla - spis vozidla)
2.) akreditovaný zástupce Hondy pro ČR
3.) v případě a na základě negativního stanoviska výrobce síť stanic měření emisí DEKRA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.