Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit matice?

Od: evzen* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jaký mam koupit matky na alu kola nebo jestli můžu použít ty,kterýma jsem měl přichycený plecháče?dám sem foto díry alu disku

Jaký koupit matice?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Musíš koupit dle potřeby,ten alu vypadá že má půlkulovou dosedací plochu,jakou má plecháč,plochou,kuželovou či jinou?Já nemám matky,ale šrouby a na lité jsem nemusel koupit,plech i litý mají kužel a délka šroubu na litých je těsně na hraně ,kdy je ještě použitelný (o 2mm méně a musel bych koupit delší šrouby!)

evzen*
hodnocení

Když jsem se ptal známeho,automechanika tak mi říkal že musim koupit delší šteft,protože ty original ford jsou krátké mají 46mm,ja potřebuji prý tyto tuning-centrum.cz/... a matici k tomu tuning-centrum.cz/... a matice bude na 19ku klíč nevíte?děkuji

mowla*
hodnocení

0x

Jak píše Diesel - a pokud dosedací plochu na plechách/hliníkách nepoznáš a nebo si nejsi jist, dej si jeden hliník do kufru a příležitostně se stav v nějakém pneuservisu - tam ti poradí přímo.

doplněno 24.03.13 16:41:

Erichk - on píše o matkách, takže kdyby měl krátké šrouby, musel by měnit štefty...

doplněno 24.03.13 16:51:

Jasné - ´my víme´ - ale aby nebyl tazatel zmaten... ;)

erikch*

jen pro doplnění-činných musí být alespon pět závitů,což je u klasických šroubů z plechů často problém,je zapotřebí delší...není ale nic snadnějšího než jedno ALU vzít do pneuservisu a odzkoušet,případně rovnou i patřičné šrouby zakoupit...

doplněno 24.03.13 16:46:

jasný,pardon ...přečetl jsem "letem světem"...*tuc*

standa1*
hodnocení

0x

Nevím co máš za auto, ale třeba u Focusu jsou každé matice jiné, matice na plecháče mají jinou dosedací plochu než liťáky.Pokud dám matice z plecháčů na litá kola zničím dosedací plochu v kolech...

To Standa1- nemáš tak docela pravdu-jsou (co jsem se zatím setkal) 3 druhy-plochá dosedací plocha,kuželová nebo půlkulová,zaleží na vyýrobci a typu disku.!A např já mám stejnou plochu jak na plechu tak na litém=kuželová!

doplněno 24.03.13 16:55:

To Erikch-já mysle že musí být zašroubován do stejné hloubky jako je průměr šroubu ,tzn 10mm půměr musí sedět 10 mm v závitu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]