Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jaký mam koupit matky na alu kola nebo jestli můžu použít ty,kterýma jsem měl přichycený plecháče?dám sem foto díry alu disku
Musíš koupit dle potřeby,ten alu vypadá že má půlkulovou dosedací plochu,jakou má plecháč,plochou,kuželovou či jinou?Já nemám matky,ale šrouby a na lité jsem nemusel koupit,plech i litý mají kužel a délka šroubu na litých je těsně na hraně ,kdy je ještě použitelný (o 2mm méně a musel bych koupit delší šrouby!)
Když jsem se ptal známeho,automechanika tak mi říkal že musim koupit delší šteft,protože ty original ford jsou krátké mají 46mm,ja potřebuji prý tyto tuning-centrum.cz/... a matici k tomu tuning-centrum.cz/... a matice bude na 19ku klíč nevíte?děkuji
Jak píše Diesel - a pokud dosedací plochu na plechách/hliníkách nepoznáš a nebo si nejsi jist, dej si jeden hliník do kufru a příležitostně se stav v nějakém pneuservisu - tam ti poradí přímo.
doplněno 24.03.13 16:41:Erichk - on píše o matkách, takže kdyby měl krátké šrouby, musel by měnit štefty...
doplněno 24.03.13 16:51: Jasné - ´my víme´ - ale aby nebyl tazatel zmaten...
jen pro doplnění-činných musí být alespon pět závitů,což je u klasických šroubů z plechů často problém,je zapotřebí delší...není ale nic snadnějšího než jedno ALU vzít do pneuservisu a odzkoušet,případně rovnou i patřičné šrouby zakoupit...
doplněno 24.03.13 16:46: jasný,pardon ...přečetl jsem "letem světem"...
Nevím co máš za auto, ale třeba u Focusu jsou každé matice jiné, matice na plecháče mají jinou dosedací plochu než liťáky.Pokud dám matice z plecháčů na litá kola zničím dosedací plochu v kolech...
To Standa1- nemáš tak docela pravdu-jsou (co jsem se zatím setkal) 3 druhy-plochá dosedací plocha,kuželová nebo půlkulová,zaleží na vyýrobci a typu disku.!A např já mám stejnou plochu jak na plechu tak na litém=kuželová!
doplněno 24.03.13 16:55:To Erikch-já mysle že musí být zašroubován do stejné hloubky jako je průměr šroubu ,tzn 10mm půměr musí sedět 10 mm v závitu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.