Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto do 10000

Od: karlosdos* odpovědí: 29 změna:

Dá se koupit solidní auto do 10000? Se kterým se dáještě 2 roky denně jezdit do práce?

doplněno 23.03.13 16:53:

Jaký je poměr cena - užitné vlastnosti? Kdy už auto ztrácí nejvíc cenu?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakojaaa
hodnocení

0x

Ojetina do 10000 se koupit dá, otázka je, kolik do ní budeš muset investovat během těch 2 let.

karlosdos*
hodnocení

No,to je taky pravda.

laybor*

Koupit se dá , ale jak dlouho bude solidní to tady nikdo neodhadne .

doplněno 23.03.13 16:40:

Ještě se dá za tu cenu koupit solidní kolo.

kangaroo*
hodnocení

0x

Za 10000Kč auto to je hazard se životem a co eko daň a ostatní náklady :(

erikch*

ted třeba dávám na aukru fakt zachovalou P 106 s litrovým motorem a novou STK za desítku-tam se nemá co pos...t,už tenkrát zinková barva,takže to nehnije,jezdíš za ty samý 4 litry benzínu na 100 km jako nový auta,ale narozdíl od nich cokoli klekne,je zde za stovky a udělá to tu samou službu-doveze tě(narozdíl od nových spolehlivě) z bodu A do bodu B...Prostě i za tyhle kačky to jde,chce to jen hledat(to platí i pro tebe)-řeči typu to nejde a bla,bla,bla jsou od lidí,kteří nejsou schopni něco takového najít a ekodan-žádná-čistě dle Obč.z.na kupní smlouvu(čili legálně,ale zdarma)...

jakojaaa

Mohl byste blíže vysvětlit to neplacení ekodaně? Sice nic nekupuju, ale stejně by mě to zajímalo.

erikch*

jednoduše-auto se neodhlašuje,žádný polopřevod,prostě je zde souběh kupních smluv(legální,v souladu s Obč.z.) a není proč státu cpát 5000,- za nic...

Muzu poprosit o podrobnejsi vysvetleni? Klidne SZ.
Dekuji.

jo akorat je otázka jestli majitel bude ochotný řešit pokuty ktere mu budou chodit...

sebod*

erikch*palec*. Souhlas. Známý má vrakoviště na auta. Před třemi lety tam měl Opla Corsu.A já potřebovala pro kamarádku auto. Za tři roky se údržba sestávala pouze s dolitím vody, oleje, zimní gumy. Auto jezdí do pěti litrů. Zrovna včera tu byl kamarád, koupil auto za 200.000 a za půl roku už do něho 40.000 nasypal. Tak jsem si zrovna tak říkala, nebylo by lepší každý druhý rok si vzít ojetinu z vrakáče a za zbytek peněz si užít? Jo a ještě k tomu oplíku. Stojí na parkovišti mezi paneláky. Ač jiná "značkovější" auta kolem jsou občas obejita s hřebíkem, občas vykradena, nebo "jenom" ochuzena o benzín, tomuhle oplíku se toto vše vyhýbá

erikch*

ano,jsem zastáncem aut z dob kdy byla ještě auty(čili 90.léta),osobně mám dvě "babičky" z roku 96,jednu naftu(BMW E 36) a na blbnutí benzín(R 19 16V),a jedu kdykoli a kamkoli,bez ohledu na počasí,servis mne stojí pár stovek ročně a nemusím se děsit problémů za desetitisíce(jako sleduji ty neštastníky na dílně),kteří si myslí,že třeba TDíčka sice jezdí za čtyři litry nafty a že to jsou veškeré náklady na provoz-nejsou(narozdíl od našich starých mršek*smich*) a to procitnutí ,kdy jdou jenom z cen dílů,repasů apod. do kolen u mně( a i u vás s Oplíkem) prostě nehrozí za ušetřených třeba deset tisíc za repas turba v létě vklidu s Bafíkem otočím Španělsko s dětma...Jezdím sice dálku za šest litrů,ale i dnes je pořád s E 36 Bafíkem podstatně lepší svezení než s Oktávkou,v Mnichově by konstruktéry nenapadlo dát třeba na sedan střední třídy nějakou vlečnou nápravu(a spoustu dalších "úspor") jako se ted hrozně diskutuje u nové Oktávie III.řady...(takže pořád bude mít můj starej dobrej Bafík lepší jízdní vlastnosti než horká novinka z Boleslavi)...

jirkakubek

erikch hoď te tu prosím odkaz na tu 106 měl bych zájem

erikch*

stačí na aukru dát do filtrace:"auta,do 10 000,- a pak třeba peugeot", a ono tam moc stošestek není..(nick mám velmi podobný)

kangaroo*

A na STK máš určitě známé *smich* ty kšeftaři se smrtí. Co bys chudým studentům, seniorům (kdo jiný by tyhle auta od tebe kupoval),... prodal kde jaký opravený vrak z vrakoviště. Pro mě si obyč legální zabiják lidí ty zrudičko. Podnikat v normální oboru bys asi nedal *cert*

doplněno 23.03.13 17:31:

Reakce na mototechnu Erich

sebod*

kangaroo. Já se naopak domnívám, že nálepku "kšeftařů se smrtí" si zaslouží ti, co bohatým studentům prodají nová silná auta *zed*. Kdo má na svědomí víc nehod? Studentík ve starším autě, nebo Pan student v nadupaném fáru? Navíc se nedomnívám, že starší auto musí mít nutně protekci na STK.

o tom by se dalo polemizovat.. já osobně nepovažuji za bezepečné auto starou plečku která nejede.. tam pasivni pezpečnost nebyva žádná sláva..

doplněno 23.03.13 17:59:

tak já rozhodně nemyslel maximalku po dalnici ale hlavně třeba předjíždění.. máme doma fabii 1.4MPI a já s tím mám vyloženě strach předjíždět... a když vidim jak mě auto předjíždí a trvá mu to pul hodiny tak si tukam na čelo... z protisměru se vyřítí auto a je problém... se svym TDi na to šlapnu tak nemam strach předjet ani 5 aut najendou :D... tomu říkám bezpečné předjíždění

sebod*

Honzo. Já jsem si kdysi taky myslela, že auta, která jedou pod sto, tak nemají na silnici co dělat. Čím jsem starší, tím více si ale vážím svého a nejen svého života. Už dávno jsem pochopila, že když to po dálnici peru 180, tak naženu jen pár minut. Ale když to do mě někdo napálí, nebo já do něj, tak je průser. Kdysi v jednom ČSAD visela na vratech cedule: lepší je ztratit v životě vteřinu, než ve vteřině život. Máš pravdu, ta stará auta nemají takovou pasivní bezpečnost. Ony je nepotřebovaly, protože se prostě nejezdilo tak rychle. Neviděl jsi takový strašný následky nehod, jako je tomu dnes.

doplněno 23.03.13 18:11:

honzo. Vidíš to, kdyby Fšichni měli Feldu, tak se pojede pěkně v řadě, bez předjíždění a případných karambolů ;). Tohle už jsme trošku odbočili. To jsme u tolerance, ohleduplnosti apod. Jedu-li pomalu, jedu pěkně vpravo, ať je vedle mě místo na předjíždění. Jedno je jisté. Obchod s auty je obrovský byznys.A díky mediální masáži má hodně lidí posunutý žebříček hodnot. Kdo nemá nablýskaný nový fáro, tak je socka. *zed* A mohli bychom zajít ještě dál...k plundrování týhle zeměkoule jen proto, aby se chrlila stále nová a nová auta *cert* ale to by bylo na jinou diskuzi...

yfel5

předjíždět 5 aut najednou ... tomu říkám debilita a né bezpečné předjíždění.

erikch*

hele "klokane" trošku zbrzdi koně...,používáš trošku silné výrazy-já totiž narozdíl od všelijakých bazaristů nejsem nenažranej,na první pohled je na takovýhle kárce vidět že nebyla bouraná,původní lak ,žádný skrytý vady s turbem,vstřiky atd.-narozdíl od bazarových "leštěnek",nikomu auto nenutím(ani to není zapotřebí,s tímhle je přeprava i v jednom levnější než bus,vlak,takže prodejnost je otázkou pár dní)-narozdíl od všelijakých chemických humusech v hypermarketech-kdo chce jej koupí- a kdyby si byl "klokane" trošku zběhlý v kšeftu,věděl bys,že dnes víc než kdy jindy koukají lidi na peníze-proto si radějí koupí starou funkční babičku pežotka 106 za deset,kde ale paradoxně nemusejí nic investovat(nemá se tam co pokakat) a jezdí za pár kaček a jsou spokojeni-mimochodem aukro má tu jednu obrovskou výhodu-a sice reálné komentáře z reálných obchodů(žádné megareklami a kecy),ale uživatelské a osobně mám přes třista jen a pouze kladných...Takže si nech kecy o zrůdičkách apod. šašku...

doplněno 23.03.13 17:52:

reakce na "klokana" kangeroo...

jo a STK nemám zapotřebí nějak "doladovat",vím s čím a v jakém stavu na ti technickou jedu...

no v tom je právě ten háček.. na první pohled... pak druhý pohled hodí mechanik a člověk se pak nestačí divit v jaké rakvi to jezdí :D

erikch*

to co je na jakýkoliv pohled "rakví" jde u mně nekompromisně do šrotu-auta koupím za takovou cenu,že neprodělám i když jej odplastuju a odsklím a za 5,-/kg sešrotuju...,takže nemám zapotřebí za každou cenu auto zpeněžit...

karlosdos*
hodnocení

To je fakt dobrý auto ta 106.Na ježdění jenom po městě do práce.

joudic*
hodnocení

0x

ja bych vam radil zachovalou fiestu

ronyx*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jestli potřebuješ "přibližovadlo" jen na cestu do práce a zpět a je ti jedno jak to vypadá a co to je za značku (samozřejmě že tam rozhoduje i ta vzdálenost) a nebo něco, co bude i "kočkolap" (typicky jakékoli "západní" auto). To první bude třeba víc zřát a nebude to moc vypadat, ale servis tě bude stát 00nic, to druhé bude líp vypadat, bude míň zřát, ale sežere tě na servisu, když se něco po... A této varianty nezapomeň ani na to, že jak už to má počítač, když se něco vysype, většinou už ani neodjedeš. Když to ta první varianta bude jezdit i když tomu půlka auta bude chybět (v nadsázce).

sdbc
hodnocení

0x

Já bych Vám doporučil Škodu Felicii 1,9D, pojistit se to dá podle výkonu, v Praze mě to výjde něco pod 2tis/rok, spotřeba do 5litrů, ceny nd minimální, poruchovost malá, vydrží déle jak 2 roky

cobrak*
hodnocení

0x

Raději bych zatím jezdil autobusem a to, co ušetříte za tu dobu za benzín, tak pak vemte, přidejte je k těm 10 tisícům a kupte nějakou pěknou Feldu za 20tis. Dá se a bude to držák. Když koupíte šunku za 10 tis, tak do ní na 99% dalších 10tis. vrazíte a jste na ceně, za kterou koupíte solidnější udržované auto. A to ještě připočtěte eko daň.

yfel5

Stačí chvilku hledat a čekat a dá se koupit i pěkná felda za 10tis.

Před cca 2 měsíci koupil kamarád pěknou zachovalou Felici r.v. 2001 za 5tis. Obratem za 14dní jí prodal za 33tis. Chce to hledat a čekat.

jirkakubek

ale šlo zřejmě o benzín za 5t nafta není

joudic*
hodnocení

0x

nechapu jak muzete doporucovat Feldu jako auto... dyt to byly vraky uz 4 roky od nakupu noveho, po 8mi letech zhnile vsechno krome SPZ, kupte si male auto, ale AUTO... I Hyundai combi 98-04' se vleze do stejne ceny a budete mit i abs klimu a airbagy a el. okynka a silne auto (1.6 GLS zere 8L, max 189km/h), nebo jak uz jsem rikal, Ford fiesta, dyt ja cca pred 8mi lety koupil fiestu 1.2 za 23tis!, a jezdil jsem s tim 5 let denne 60km do prace, i D1 za rodici, az ve Splitu jsem s tim byl... auto nemelo zadnou rez, trochu mizel olej a 2. rychlostni stupen se musel radit pomalu, jedine navstevy mechanika byla vymena oleje a brzdovych desticek... a pak jsem to jeste za 10tis strelil do bazaru pri nakupu noveho...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]