Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dnes mě policie Čr chytila při jizdě bez řidičského průkazu.Chci se zeptat co z toho může být a jak velká pokuta by to mohla být.Řidičský průkaz ani nevlastním.Díky za odpověď
za tohle bych dal aspon 100tis a 500h prospěšných prací,nemám papíry tak za to nepolezu,pak až někoho zabiješ co,řekneš pardon já neměl řidičák,a že těch případů je málo
@pajars ono je to v konečném součtu jedno-zda někoho z blízkých na silnici "dokaličí" někdo s nebo bez ŘP,co mi bude platný,že dotyčný(á) má ŘP ale třeba nečumí a nedá přednost z vedlejší a sejme mně a já pak budu měsíc na ARO(v lepším případě)...?!?
To Erikch-souhlas to že nemá ŘP neznamená že neumí jezdit a té že někdo má ŘP ještě neznamená že umí!
Jasně radši necháme kdejakýho debílka udělat řidičák...To nevadí,že neumí jezdit ale má řidičák protože si připlatil komisařovi...Miluju lidi jako vy )
těch co neumějí jsou stovky denně-jednoduše "přehlédnou,nedobrzdí,nezareagují..." atd.měsíčně jsou jich tisíce a ročně desetitísíce-kdo by pak jezdil(a platil státu spotřební dan),kdyby všichni ti co "neumějí"(zaviní i drobnou autonehodu) neměli ŘP-jsou v tu chvíli všichni tihle "neumělci" "debílky"...?!?
Milý pane, rád bych věděl, jak dlouho jezdíte bez řidičáku? Já myslím, že hodně dlouho. A to jestli máte povinné ručení se raději ani neptám. Doufám, že dostanete vysokou pokutu. A buďte rád, že jste nezpůsobil dopravní nehodu. Je to od Vás drzost se na tom to fóru pochlubit jaký jste gauner a dělat, že se tak nic hrozného vlastně nestalo.
Proč hned likvidační trest? Rozlišoval bych jestli jen nemá řidičák, ale předpisy ovládá a umí jezdit, nebo jestli ne. Dal bych mu přezkoušení z teorie a praxe, pokud by uspěl tak pokuta jen symbolická (výchovná) tak aby zaplatila ty testy + něco navíc, pokud by neuspěl tak by vyfasoval tvrdý trest, nejlíp stovky hodin veřejných prací...
Jestli jezdil podle předpisů, tak se opravdu nic hrozného nestalo - šlo jen o úředničinu. Jestli jezdit neuměl, tak ohrožoval všechny kolem sebe. Tohle je třeba rozlišovat...
pokuta a zákaz činnosti, tedy i nemožnost získat řidičské oprávnění v nejbližší buducnosti + body
Přestupek (zkrácené znění) | Řízení bez řidičského oprávnění |
Přestupek | řízení motorového vozidla v rozporu s § 3 odst. 3 písm. a) bez držení příslušného řidičského oprávnění podle § 81 |
Počet bodů v bodovém systému | 4 |
Bloková pokuta | - |
Pokuta ve správním řízení nebo trest v trestním řízení | 25.000 _ 50.000 |
Zákaz činnosti | 1-2 roky |
Paragraf | § 125c / 1e) 1. |
Jasně radši necháme kdejakýho debílka udělat řidičák...To nevadí,že neumí jezdit ale má řidičák protože si připlatil komisařovi...Miluju lidi jako vy )
Ve správním řízení se přihlíží na celkovou situaci obviněného -
Postih u známého
první pokuta ve správním řízení 9000
druhé chycení bez ŘP - pokuta 6000
třetí chycení bez ŘP - nepodmíněný trest na 4 měsíce - odložen na podmínku 14 měsíců - + 36 měsíců zákaz řízení .
Takže první postih nemusí být vůbec tak vysoký.
doplněno 22.03.13 23:36:B O H U Ž E L pro ostatní řidiče.
doplněno 23.03.13 10:33:nu - rozhodnutí jsem viděl na vlastní oči - je to 3 měsíce nazpět,
de fakto - první pokuta 8000 + 1000 správní řízení
- druhá pokuta ještě nižší 5000+ 1000 správní řízení,
NU: jaké body? Myslel jsem, že trestné body do "karty řidiče" může dostat jen vlastník řidičského oprávnění...
Pokud je to poprvé, tak minimum zákaz 12 měsíců a 25.000,- pokuta.
doplněno 23.03.13 06:09: "Jen" 25? Nechci se nikoho dotknout, ale to může říct jedině ignorant, který nezná cenu peněz a neváží si jich. To je 1,5 mojí výplaty a celé dva měsíce jsem o chlebu a vodě. Nebo 3 výplaty mojí matky. jen
proboha.
laybor: to přihlížejí možná u Vás na úřadě, tady u nás se na nikoho nic neptaj a rovnou frkaj 12měs./25.000,-
Jen 25 tisíc? Slyšel jsem, že policisté rádi ukládají pokuty hranice horních 50 tisíc.
doplněno 23.03.13 10:45: Myslel jsem, že slovo jen je hodnotově nezabarveným. Nenapsal jsem, že by částka 25 tisíc byl pakatel.
Dovolím si odporovat vašemu tvrzení, že bych měl být ignorant. Chápu, že jste se nechal unést.
Přesto trest ve formě 25 tisíc je malý. To, že si někdo neváží vlastního zdraví, neznamená, že by měl pohrdat i cizím.
pokuty ukládné ve správním řízení neukládají policisté
doplněno 23.03.13 09:04:a žádné přihlížení na úřadu neexistuje, pokud je dolní sazba 25 tisíc, je pokutza minimálně 25 tis., nebo větší
Kuwa už zase ,ode kdy se body ubírají,vysvětlete a nemlžte tu.BODY SE VŽDY PŘIDÁVAJÍ!Pokud toto nevíte tak se taky vraťte do autoškoly jako tazatel pův. dotazu!
doplněno 24.03.13 18:48:To Růže - ještě jednou BODY SE NEUBÍRAJÍ! Body se za přestupek DÁVAJÍ! Jednoduše nemá ŘP tak pom vypršení trestu a až udělá se mu do karty připíší body to je problém toto pochopit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.