Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěrač stírá jen pomalu

Od: xdosx* odpovědí: 2 změna:

Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s tímto problémem (Citroen ZX, 92, 1,6i):

• přední stěrač stírá na všechny 3 rychlostní stupně stále stejně a hrozně pomalu.

• po návratu do polohy "0" se z motorku stěrače začně ozývat dost divnej zvuk - takové rachtání. Musím pak pohnout s páčkou do dolní polohy a pak zase do pozice "0" a ten zvuk přestane

• když pusim do kabiny plus, stěrač se většinou nerozběhne vůbec. Při nastartovaném motoru vždycky, ale jeho rychlost je zoufale pomalá a to na všechny stupně.

Zkusil jsem dát 100% funkční páčku pod volant - beze změny. Před měsícem jsem ujel 200 km a stěrač běžel na nejvyší stupeň a naprosto bez problémů, takže bych vyloučil přidření mechanismu.

Neměl byste někdo jakoukoliv radu?

Předem díky moc!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Podle mě vadný cyklovač.

erikch*
hodnocení

0x

vyndej motorek s mechanismem stěrače,vše vyčisti a promaž,stejně tak konektory-ty ošetřit např.Kontaktolem,motorek samotný zkus na přímo (baterie 12V) jak moc pojede a uvidíš-bud jiný motorek nebo už takové nánosy bordýlku v táhlech,že to neutáhne...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]