Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta + ekodaň

Od: ecik* odpovědí: 13 změna:

dobrej chci se zeptat co mám udělat ted dále abych na něco nezapoměl...

před týdnem jsem koupil auto a dnes ho minulý majitel na mě odhlásil do polopřevodu... (není zaplacena EKO)

co má následně dělat dál a kolik mě to bude stát? auto je to Renault 19 chamade (řízený katalizátor) r.v. 1991

musím na technickou? dostanu nové RZ? děkuji za veškeré info *palec*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nové espézetky dostaneš když si o ně řekneš. Když si necháš starý tak je nebudeš muset platit. Výše daně závisí na hodnotách emisi v gramech podle toho co máš v techničáku, tabulkách výrobce nebo na emisní kartě. Z hlavy ti to nikdo neřekne. Měl jsi nechat auto napsat na invalidu. ten eko daň neplatí a při následném prodeji tobě druhý den už se auto posuzuje jako že byla daň už zaplacená.
doplněno 21.03.13 16:45: Sakra to jsou fofry. Než to na mobilu nadatluju, už je to tady třikrát ;)
nu*

totaliťák, při registraci se platí 800, v rámci toho je výměna značek, případně jejich ponechání, nic NAVÍC se NEPLATÍ!

Jen upřesním ty značky.Pokud jsou to nové RZ (registrační) a převod je v rámci kraje tak se nemění!Pokdu jsou starě SPZ (okresy) tak se můžou měnit a nemusí (třeba z Ostravy do K.Varů mohou zůstat)(nevím zda se to již nezměnilo!) Jinak jejich výměna ja zadara,platí se při ztrátě a odcizení nebo pkd chceš mít svoji "atypickou" RZ!

doplněno 22.03.13 22:35:

To Laybor spíš přestan hulit Ty a nauč se číst .RZ v rámci kraje se NEMUSÍ měnit! A pkd jsou ve starém formátu tak se taky NEMUSELI měnit .

laybor*

diesliku - už to nekuř ,píšeš zmatky ta jak totaliták

Pokud jsou nové RZ a převod je v rámci kraje tak klidně lze vyměnit,

a Ostrava - Karl.Vary -musí se vyměnit .

doplněno 22.03.13 22:40:

diesliku - opět jsi to netrefil , nevadí - mysli si že máš pravdu

laybor*
hodnocení

0x

v první řadě si uzavři povinné ručení,

pokud si chceš vůz dohlašovat na sebe tak

Na STK uděláš evidenční kontrolu (cca 200 -300 kč jak kde)

pak jdeš na úřad , vemeš sebou staré RZ (nové jsou v ceně převodu)

vyplníš protokol k přihlášení, platíš poplatek 800 + EKO ,

dostaneš nové RZ a hotovo

doplněno 21.03.13 15:00:

Pokud se chceš vyhnout EKO , musíš najít invalidu co má průkaz ZTP nebo ZTP-P , místo sebe to dohlásíš na něho (on neplatí nic - je od všeho osvobozen) v ten samý den on vůz odhlásí na tebe a ty už při dalším dohlášení EKO neplatíš .

ecik*
hodnocení

a nevíte kolik zaplatím tu eko?

sdruzeni-sova.cz/...

pojištění vozidla nejdříve..

laybor*
Bojím se že to bude 10 000 , zkus napsat co je ve velkém techničáku - EHK č? nebo EU?doplněno 21.03.13 15:12: Orientační tabulka převodu na normu EURO * EURO 0 (10 000 Kč) EURO 1 (5000 Kč) EURO 2 (3000 Kč) EURO 3 (bez poplatku) R 15.02 R 83.02 B,C R 83-03 B,C R 83.05A R 15.03 91/441 R 83-04 B,C 98/69A R 15.04 93/59 94/12 1999/102A R 83.00 96/44 2001/1A R 83.01 B,C 96/69 2001/100A 89/458 98/77 2002/80Adoplněno 21.03.13 15:17: R 19 z 94 roku platí jen 3000 , možná že se vejdeš za 5000, ale chce to to č, EHK nebo č, EU z velkého techničáku.doplněno 21.03.13 15:28: Pokud není ve Vašem velkém technickém průkazu uvedeno označení emisního limitu, je téměř jisté že vozidlo nesplňuje žádnou z norem. Výjimkou může být pouze administrativní pochybení při zpracování technického průkazu. Našel jsem jen toto , tak hledat invalidu , aby to nebylo za 10 000.
ecik*
hodnocení

Ehk

doplněno 21.03.13 15:21:

nechápu to podle té tabulk y a já mám ještě starý velký techničák

doplněno 21.03.13 15:22:

Ehk - 9, 8 město 5, 5 90 km/h 7, 8 120 km/h

ecik*
hodnocení

ale když mám řízený kat tak to nemůže být 10 000 ne?

nu*
hodnocení

0x

díváš na blbé hodnoty, EHK je také předpis ke spotřebě...

Budeš platit 10 tisíc, si piš, toto auto nic neplní:-P

doplněno 21.03.13 15:45:

nevím jaký starý formát máš, jsou dva, ale vzadu dole v položce "16 - Emise" je v horní části kolonky věta:

Vozidlo je homologováno...EU: atd...a je tam číslo nějakého předpisu

doplněno 21.03.13 15:49:

pokud nemáš ten převážně zelený ale ten co je se žlutooranžovým nádechem, je to opět vzadu, opět v položce emise, opět je to pořadové číslo 16, ale je to nahoře, první položka je VOZIDLO, druhá MOTOR a třetí EMISE, a v té řádce EMISE musít mít číslo nějaké směrnice

laybor*

A nebo na straně 6 , nahoře je MÍSTO PRO DALŠÍ ÚŘEDNÍ ZÁZNAMY a tam by to mělo být napsáno - podle ES xx/xxx

erikch*
hodnocení

0x

eko (výpalné) bude min.5000,- takže klidně nechej v polopřevodu(zatím stále legální),hlavně uzavři povinné a podle platnosti technické jezdi dokud jezdit bude...Nemá smysl dávat státu 5000,- za nic-to už raději věnuj charitě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]