Nejste přihlášen/a.
dobrej chci se zeptat co mám udělat ted dále abych na něco nezapoměl...
před týdnem jsem koupil auto a dnes ho minulý majitel na mě odhlásil do polopřevodu... (není zaplacena EKO)
co má následně dělat dál a kolik mě to bude stát? auto je to Renault 19 chamade (řízený katalizátor) r.v. 1991
musím na technickou? dostanu nové RZ? děkuji za veškeré info ![]()
totaliťák, při registraci se platí 800, v rámci toho je výměna značek, případně jejich ponechání, nic NAVÍC se NEPLATÍ!
Jen upřesním ty značky.Pokud jsou to nové RZ (registrační) a převod je v rámci kraje tak se nemění!Pokdu jsou starě SPZ (okresy) tak se můžou měnit a nemusí (třeba z Ostravy do K.Varů mohou zůstat)(nevím zda se to již nezměnilo!) Jinak jejich výměna ja zadara,platí se při ztrátě a odcizení nebo pkd chceš mít svoji "atypickou" RZ!
doplněno 22.03.13 22:35:To Laybor spíš přestan hulit Ty a nauč se číst .RZ v rámci kraje se NEMUSÍ měnit! A pkd jsou ve starém formátu tak se taky NEMUSELI měnit .
v první řadě si uzavři povinné ručení,
pokud si chceš vůz dohlašovat na sebe tak
Na STK uděláš evidenční kontrolu (cca 200 -300 kč jak kde)
pak jdeš na úřad , vemeš sebou staré RZ (nové jsou v ceně převodu)
vyplníš protokol k přihlášení, platíš poplatek 800 + EKO ,
dostaneš nové RZ a hotovo
doplněno 21.03.13 15:00:Pokud se chceš vyhnout EKO , musíš najít invalidu co má průkaz ZTP nebo ZTP-P , místo sebe to dohlásíš na něho (on neplatí nic - je od všeho osvobozen) v ten samý den on vůz odhlásí na tebe a ty už při dalším dohlášení EKO neplatíš .
díváš na blbé hodnoty, EHK je také předpis ke spotřebě...
Budeš platit 10 tisíc, si piš, toto auto nic neplní![]()
nevím jaký starý formát máš, jsou dva, ale vzadu dole v položce "16 - Emise" je v horní části kolonky věta:
Vozidlo je homologováno...EU: atd...a je tam číslo nějakého předpisu
doplněno 21.03.13 15:49:pokud nemáš ten převážně zelený ale ten co je se žlutooranžovým nádechem, je to opět vzadu, opět v položce emise, opět je to pořadové číslo 16, ale je to nahoře, první položka je VOZIDLO, druhá MOTOR a třetí EMISE, a v té řádce EMISE musít mít číslo nějaké směrnice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.