Nejste přihlášen/a.
dobrej chci se zeptat co mám udělat ted dále abych na něco nezapoměl...
před týdnem jsem koupil auto a dnes ho minulý majitel na mě odhlásil do polopřevodu... (není zaplacena EKO)
co má následně dělat dál a kolik mě to bude stát? auto je to Renault 19 chamade (řízený katalizátor) r.v. 1991
musím na technickou? dostanu nové RZ? děkuji za veškeré info
totaliťák, při registraci se platí 800, v rámci toho je výměna značek, případně jejich ponechání, nic NAVÍC se NEPLATÍ!
Jen upřesním ty značky.Pokud jsou to nové RZ (registrační) a převod je v rámci kraje tak se nemění!Pokdu jsou starě SPZ (okresy) tak se můžou měnit a nemusí (třeba z Ostravy do K.Varů mohou zůstat)(nevím zda se to již nezměnilo!) Jinak jejich výměna ja zadara,platí se při ztrátě a odcizení nebo pkd chceš mít svoji "atypickou" RZ!
doplněno 22.03.13 22:35:To Laybor spíš přestan hulit Ty a nauč se číst .RZ v rámci kraje se NEMUSÍ měnit! A pkd jsou ve starém formátu tak se taky NEMUSELI měnit .
v první řadě si uzavři povinné ručení,
pokud si chceš vůz dohlašovat na sebe tak
Na STK uděláš evidenční kontrolu (cca 200 -300 kč jak kde)
pak jdeš na úřad , vemeš sebou staré RZ (nové jsou v ceně převodu)
vyplníš protokol k přihlášení, platíš poplatek 800 + EKO ,
dostaneš nové RZ a hotovo
doplněno 21.03.13 15:00:Pokud se chceš vyhnout EKO , musíš najít invalidu co má průkaz ZTP nebo ZTP-P , místo sebe to dohlásíš na něho (on neplatí nic - je od všeho osvobozen) v ten samý den on vůz odhlásí na tebe a ty už při dalším dohlášení EKO neplatíš .
díváš na blbé hodnoty, EHK je také předpis ke spotřebě...
Budeš platit 10 tisíc, si piš, toto auto nic neplní
nevím jaký starý formát máš, jsou dva, ale vzadu dole v položce "16 - Emise" je v horní části kolonky věta:
Vozidlo je homologováno...EU: atd...a je tam číslo nějakého předpisu
doplněno 21.03.13 15:49:pokud nemáš ten převážně zelený ale ten co je se žlutooranžovým nádechem, je to opět vzadu, opět v položce emise, opět je to pořadové číslo 16, ale je to nahoře, první položka je VOZIDLO, druhá MOTOR a třetí EMISE, a v té řádce EMISE musít mít číslo nějaké směrnice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.