Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění nálepky z auta

Od: egroups® odpovědí: 10 změna:

Jak šetrně odstranit nálepku z kapoty.Drží tam jak čert a nožem se bojím ji sundávat,ať nepoškrábu lak.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

5x

O jakou nálepku jde? - papír, plast... A o jaký jde lak?

Každopádně pomůže její opatrné zahřátí horkovzdušnou pistolí (fénem), lepidlo teplem ´povolí´, jeho zbytky pak dočistit nějakým rozpouštědlem (podle laku, ten leptat nesmí). Papírové lze taky ředidlem provlhčit a lepidlo tak rozpustit i bez zahřívání (ale jde to hůř).

kulik*
hodnocení

2x

Pokud se o to snažíš venku,tak těžko,je zima,lepidlo je ztuhlé,zkus ji opatrně! nahřát horkovzdušnou pistolí,aby změklo to lepidlo.

petr123*
hodnocení

2x

Pokud jsi to nikdy nedělal tak raději ten fén než horkovzdušku.

Nebo se stavit v nějaké firmě co dělá samolepící reklamy, pravděpodobně budou mít takovou speciální tekutinu pomocí které sundají jakoukoliv starou samolepku.

vlasatec*
hodnocení

1x
Zkus toluen ale bacha na plasty.

danecekdan*
hodnocení

1x

Já jsem sloupal reklamní polepy z pick-upu horkovzdušnou pistolí. Pak jsem to přejel technickým benzínem a ještě přejel Tempem. Po samolepkách ani památka.

limakna2*
hodnocení

0x

Horkovzdušnou pistolí radši NEEEEEEEEEE.

Fén je ideální.

hodnocení

0x

Horkovduška je příliš teplá, klidně můžete poškodit lak. Když necháte auto na slunci, přihřejete plochu fénem, i nešika to sundá. Zbytek lepidla dočistíte benzinem.

ar*
hodnocení

0x

Klidně i tou horkovzduškou, jestli máš kvalití tak je určitě nastavitelná teplota. Já mám nastavitelnou od 50ºC a to s lakem rozhodně nic neudělá, v létě na sluníčku má daleko víc. Jesli nemáš nastavitelnou tak dá rozum, že nemůžeš nacpat hubici a na pelech, ale dáš ji dál. Otázkou je jak je tam samolepka dlouho a jestli po sundání nebude znát flek.

hodnocení

0x

Přiložit hadr namočen ve vařící vodě

hodnocení

Díky všem za rady.Horkovzdušku nemám a i kdybych měl,tak bych si to nelajznul.Ale fén mě kupodivu vůbec nenapadl:)To bude asi tím,že ho moc nepoužívám.

Jinak nálepka je plastová,moja koupila auto a zůstala na něm nálepka Začátečník:)Až mě překvapilo,kolik řidičů s epodle toho chová.Já jsem si snad ani nikdy nevšímal,zda tam má někdo nálepku začátečník.Ale to jen tak pro pobavení.

Takže,jakmile se dostanu k zásuvce a fénu,tak to zkusím a dočistím benzínem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]