Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mikrošrábance

Od: kozak45 odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chtěl bych se s Vámi poradit. Čím na autě odstranit takové ty mikroškrábance co jsou vidět na slunci. Myslím ty z myčky. díky:_"

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na starý tvrdý lak s prasklinami nebo škrábanci používám Tempo. Obrousí trochu barvu a tou zaplní rýhy. Potom to chce ještě přejet leštěnkou Velvana aby se to hned nespláchlo - ta jediná ještě není ředitelná vodou jestli si to dobře pamatuju, ty moderní nic moc. Jak ale v případě nového laku, který bývá měkčí, nebo dokonce s bezbarvým lakem na povrchu? Jedině asi kvalitní vosková leštěnka a ručně rozleštit molitanem a potom po zaschnutí sleštit hadrem, švédskou utěrkou. Já používám třeba na motorku Turtle Wax.

20.03.13 22:14
hodnocení

0x

Rozleštit

murik

Rada k nezaplacení...

murik
hodnocení

0x

Zeptat se na dobrou leštěnku v prodejně. Ale rozhodně to nejde zaleštit ručně,pouze s el. leštičkou,nicméně ta se dá pořídit za cca 500Kč.

olaf71*

el.leštička za 500 je k ničemu,to mám vyzkoušené

hop®
hodnocení

0x

Napadlo mne projet lesem, mikroškrábance už nebudou vidět, promiňte... *smich**hi*

Na údržbu laku je klasika pasta Tempo, ovšem je to ruční dřina, na sluníčku skoro sebevražda. A nevím, jak to funguje na nový lak.

U příštího auta buď mýt ručně, nebo v myčce s předmytím, aby kartáče lak nebrousily původními nečistotami...

danecekdan*
hodnocení

0x

Klasika - TEMPO a elektrická leštička;)

hodnocení

0x

rozlestit , ale rada je spis nechat to tak , pokud nemate ferrari , nebo porsche , auto je spotrebni vec...

cobrak*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]