Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobaterie - můžu dát silnější?

Od: plkanec odpovědí: 4 změna:

Je možné dát do fiatu bravo 1.6 16V baterii s větší kapacitou (70Ah) než je předepsaná (50Ah)? Nestane se něco s elektroinstalací?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

V tom Fiatu je akumulátor 16 V?Větší kapacita nemůže být na škodu,pokud je pro ni místo a dá se dobře připevnit,v žádném případě nesmí být volně položená.Jmenovité napětí baterie bývá 12 V,i když napětí sítě může dosáhnout těch 16 V.

JABRAKA

plkanec
hodnocení

Měl jsem na mysli typ motoru 16Ventil,ale moc děkuji za odpověď.

edyss*

Já mám Fiat Brava 1.2 16V a původně tam byla orig. 12V 40Ah a po třech letech se jí moc v -25°C startovat nechtělo. Tak jsem ulomil kousek držáku a dal tam 12V 55Ah. Má ji v tom šest let a startuje bez problému. Nikdy jsem ji nenabíjel, jen 2x do roka dolévám vodu, protože není bezúdržbová. Takže problém bych v tom neviděl.

honzaj*
hodnocení

2x

Pokud se větší baterie vejde do držáku, můžete směle montovat. S elektroinstalací se nic nestane, alternátor si s tím poradí, startér to neocení ani mu to neublíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]