Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet času

Od: smiseklysak* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

možná Vám to přijde stupidní ,ale chtěl bych se zeptat jak vypočítám jestliže z Brna do Prahy to je 200km

a Já pojedu 120km za hodinu tak za jak dlouho tam dorazím? Díky moc za výpočet.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hodina a čtyřicet minut.

repkin*
hodnocení

2x

Protože pojedeš po D1 *stop*, tak nepojedeš 120km/h, to dá rozum ne *bzum**zed**smich* tady jsi v ČR, ne v Německu. Ne promin, je to krutý, ale je to tak. Na mapy.cz to uvádí, 1:59 hod také to tak jezdím a +/- to tak souhlasí 2-2,5hod podle situace, Vysočina bývá přes zimu většinou nejhorší. Navíc na některých úsecích je 100km/h nebo i 80km/h, otázka je, zda tam nepotkáš nějakého debila, co se rozšvihá a bude celá dálnice stát.

hanher*
hodnocení

0x

Stupidní to tedy je, ale už mne tady asi nic nepřekvapí, výpočet z hlavy je na pět vteřit.

120 km ujedu za hodinu, zbývá 80 km, což jsou 2/3 času, za které jsem ujel první hodinu.

Kolik je to tedy celkem minut?

doplněno 19.03.13 20:58:

Jo jo, vždycky se najde někdo, kdo sem rovnou vpálí odpověď, pak nemají bejt školáci tak blbý, když mají internet, zeptají se a každý jim odpoví. . .

Jinak oprava: což jsou 2/3 trasy, kterou jsem urazil za první hodinu.

dericcaster*
hodnocení

0x

200/120 = 1,66666... hodin

nebo také 120/60 = 2km/min 200/2 =? celkem minut

luke237
hodnocení

0x
Tady je vypocet tak, aby jsi ho pochopil:
200/120 = 1,6666 hodiny
0,6666 hodiny = 0,66666 * 60 minut = 40 minut
1,66666 hodiny = 1 hodina 40 minut
kostival

Anebo prostou úvahou: za hodinu ujedu 120 km, za půl (30 minut) 60 km, za 10 minut 20 km, 200 km pak za 100 minut, to je hodina 40.

nu*
hodnocení

0x

souhlasím s tím že po D1 se strodvacítkou jezdit nedá, budeš muset buď v pravém pruhu, kde jedou kamiony, takže budeš muset zpomalovat na 85-90 dle nastavení jejich omezovačů...v levém se jezdí 150, protože pak to tolik nedrncá:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]