Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na splatky

Od: gubaxan® odpovědí: 10 změna:

Poraďte prosím zda to ma cenu nebo ne a pokud ano tak kde?
Jsem 22 letý student a přemyšlel jsem o autě.

Nemam ihned nějakou častku abych si auto pořidil za hotovost, proto se chci zeptat ohledně uvěru jestli ta možnost je normalni nebo spiše bych to volit neměl...?
Jake jsou minusy a plusy?
Pokud to neni špatné, tak prosím poradte u jakych společnosti je to nejvyhodnější a bez podělu jako u AAA nebo auto diskount atd...

Chtěl bych nějaké ojete auto do 150 000.

Předem děkuji za rady :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

2x

Nakupovat na dluh, považuji až na vyjimky nenormální. Míním tím hlavně spotřební zboží které často ztratí svou hodnotu dříve než je dluh splacen. Dovedu pochopit třeba investici do nemovitosti, nebo případně do komodity která se časem zhodnocuje. U auta to považuji za nesmysl. Raději bych si koupil to, na které dosáhnu se svou hotovosti, s tím, že budu mít ještě odložené na provoz a případné problémy. Nevidím jediný rozumný důvod, proč podporovat nějaké lichváře.

hodnocení

Ano, mam s tim dobré zkušenosti.

Taky jsem to tak bral a ted jsem přesvědčen ještě vic , že je to hloupost... Ale chtěl jsem se zeptat - přeci se nachazeji takové lidé, kteři si auta na uvěr berou )

Ale všem diky za rady :)

cobrak*
hodnocení

2x

Nekupovat auto na dluh. Zruší Vám ho a budete ho splácet dál a nebudete ho už dávno mít. Ukradnou Vám a máte další problém. Rozbije se Vám, nebudete mít na servis a budete platit povinné ručení a ještě k tomu splátky. Neutáhnete to. A auto za 150tis. má servis sakra drahý, když jste student. JAk zde již někdo psal, kupte nějakou pěknou Feldu kolem 20tis, opravy stojí nula nula prd a hodně si toho uděláte sám a hlavně se díky tomu hodně o autech naučíte a pak když se Vám někdy v budoucnu cestou na dovolenou s rodinou stane, že Vám chcípne nějaké nové fáro, budete vědět, kde začít hledat u krajnice v CHorvatsku závadu a nebudete platit za drahý zahraniční servis. Fakt ;) Nebudete jako ten chlap, co mu šlo blbě řadit, tak to dal to servisu a tam mu zjistili, že má v motoru živou kočku :-D Kdyby tomu aspoň trochu rozumněl a měl tendenci se podívat pod kapotu, jestli mu třeba neteče z převodovky olej, tak by na to přišel sám a nemusel by platit za to, že mu v servise otevřeli kapotu :)

stread

Já si hned v 18 letech vzal úvěr 50 000kč koupil feldu po důchodci garážovanou za 40 000 kč a za 10 000 si ji vybavil.. ted sem platil poslední splátku úvěr na 3 roky mohu říct že jsem spokojenej auto jezdí každej den dopravuju se do práce 100km /den poruchy za 3 roky, alternátor, baterka, chladič, termostat. cena do 10 000kč včetně práce na feldu máte opravdu levné díly.. Felicie se dá sehnat i s dobrou výbavou já mam třeba posilovač řízení, el okna, centrál, ABS,

vosikac*
hodnocení

1x

Jen na okraj, když jsme u toho úvěru, tak Vámi zmiňované třeba, jako velké bazary mají zrovna nejvíhodnější podmínky pro úvěr od společností, díky většímu obratu ;). Také čím mladší bude vůz,tím lepší podmínky úvěru je možno získat.

Společností je spousta a asi i záleží na konkrétní značce a již zmiňovaném stáří vozidla ... Je to vše individuální ...

hodnocení

1x

Rozhodně NE!

Uvery se berou, aby se nemusel clovek vydat napr. ze vsech penez co ma, nebo najednou takovou castku ani dohromady neda, ale nebude prece cekat x let, pokud potrebuje jezdit uz zitra a mezitim to, na co setri stejnak moralne zastara a novejsi bude zase mimo jeho moznosti.

Na koupi auta na uver nevidim nic spatneho. Samozrejme, ze se preplati ve srovnani s penezma nadrevo, to je ale cena za duvody zminene vyse.

Kvanta lidi (firem) si takto auto porizujou a kvanta s tim nemaji zadny problem. Samozrejme, ze se obcas nekdo s problemem najde, ale tak je to u jakekoliv lidske cinosti. To neni vysada financnich pujcek.

To, ze auto zbourate a nebo vam ho ukradnou a budete muset platit dal, tak na to existuje pojisteni, takze to je zbytecny strasak.

Nabourat nebo ukrast auto vam muzou i kdyz zaplatite na drevo.

-

U ojeteho je ale nutnost o to pecliveji vybirati kvalitu a pujcku si nastavit tak, aby ste ji pokud mozno splatil pred tim, nez by vas vubec mohli zacit chytat roupy na pripadny prodej.

-

Samozrejmosti je dokonale seznameni se s uverovou smlouvou a vsema podminkama, peclive zvazeni a dukladne vybirani.

-

Pokud je s dostatecnou rezervou kupni castka k dispozici, pak je samozrejme lepsi koupit za hotove.

hodnocení

0x

A to jako student máte takový příjem,že můžete vzít úvěr?

doplněno 19.03.13 18:35:

To jste ale nenapsal,psal jste že jste student!

Pokud pracujete ,tak si

doplněno 19.03.13 18:37:

Vloudila se chybka aodentrovalo se mi v půli věty!Tak nyní sand správně.

Pokud pracujete,tek si zajděte do Vámi zvvolemého fin.ústavu,dají Vám lejstro,které necháte potrvdit v práci a pak uvidíte kolik Vám budou moci půjčit!

hodnocení

Ano, mam s tim dobré zkušenosti.

Proč ne, pracuji přeci :)

laybor*

Proč hned za 150 , opravy budeš řešit jak, další půjčkou, nebo myslíš že koupíš bezproblémový vůz?

Kup si něco za mín a vykašli se na půjčku.

jirkakubek

přesně tak, pěknou feldu za 20cku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]