Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroužky- parkovačky

Od: peri* odpovědí: 34 změna:

Zdravím, chci se jen zeptat, jestli s těmito kroužky nemůže být problém u policie. Nemá to homologaci, je to místo parkovaček... nestojím o problémy a zastavování strážníkama na každym rohu. Díky

Kroužky- parkovačky

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gocars*
hodnocení

2x

Myslím že ikdyž to nemá homologaci, problém by být neměl. Co vím, tak PČR se zaměřuje třeba na moc hlasité výfuky a na STK kontrolují důkladně jen kola (rozměr správně zapsaný v TP). Navíc všeljakých LEDkových modulů má na autě v dnešní době každý třetí ;)

No ono asi jak kde,Mně ještě rozměr kol ani pneu nekontrolovali ,ale na světla se díval VŽDY!

hodnocení

2x

peri, nebudou Vás stavět na každém rohu, měštáci to taky nebudou řešit, ale domnívám se, že policie si bude na Vás mastit kapsu.

Lehce sdělí, máte homologaci na tyto světla? Ne , Ok, 1000Kč,

synek takto platí často...

peri*
hodnocení

mockrát díky :) takovou odpověd jsem si představoval :)

nu*

já jsem kašpar a ty jsi logo té tvé staré plečky:-P

doplněno 19.03.13 17:49:

budeš to mít pokaždá za 1500,- nevděčná trubko, tisíc je málo:-P

peri*
hodnocení

stare plecky? nenech se vysmat... ty jsi v mym veku chodil pesky ty srando... pochybuju, ze sis vydelal aspon na slusny boty.. ;)

erikch*

na Rendla jsem si dělal místo parkovačky(zdroj) kolem dokola LEDky,ale uvnitř reflektoru-jsou to vcelku silný(15 000 )a kolem dokola je jich tuším 26,takže to používámn jako denní,je to krásně vidět a na případné dotazy hlídek(a i už mám za sebou TK)-jo dokupovaná světla ze SRN,je na nich homologace(na skleněném krytu) a ahoj-zatím se mi nestalo,že by do toho někdo štoural,a to ani na STK-je to sice samo doma(vcelku se mi to i povedlo,ale byla to pakárna),ale prostě zvenku je homologace a přes to vlak nejede...No a jak to máš ty,nebál bych se toho-na případné dotazy:"...ano je to dokupovaný,samozřejmě s homologací,můžete se mrknout...",jenže málokterý z pomocníků se bude chtít ohýbat...

peri*
hodnocení

diky za odpoved :) ja to prave chtel taky natlačit dovnitř, ale do toho denního svícení co mám místo mlhovek bych se nedostal, takze to mam zvenku okolo, tim padem na tom zadna homologace neni :/

nu*
hodnocení

1x

bez homologace vydržíš do první technické prohlídky...blahopřeju, dobrá investice

peri*
hodnocení

stalo to 50 korun, technickou jsem prosel pred dvouma tydnama... tyhle arogantni odpovedi si narvi do řitě

moto*

to je místní blb kterého nikdo nebere vážně

moto, kdybyste měl znalosti asi 10% pana nu, to by se vám radilo.

moto*

milane, protože mne neznáte, těžko můžete porovnávat a posuzovat, nemám nejmenší důvod se chlubit a předvádět, pokud jsem sem psal, vždy k věci, aniž bych z někoho dělal hlupáka, z dobré vůle se podělit o svůj názor

jsem zde velmi nepravidelně, dle možnosti a nálady, zatím jsem ale od nu nenašel jediné co by mne opravdu poučilo, naopak jej nacházím zcela pravidelně dělat z ostatních hlupáky
navíc, všiml jsem si, že nejsem jediný, komu se to nelíbí

ostatně, aniž bych se s nim někdy dostal do konaktu či sporu, při různých příležitostech se začal strefovat do mne, nazývaje mne prodejcem čínského šrotu

u mne je to prostě idiot který i přes znalosti, které třeba i má, zcela ničí úroveň této poradny, dle mne je to člověk, pro kterého je Poraďte tribuna k hojení nějakého jeho komplexů

nevím, proč se jej zastáváte zrovna vy, který radí opravdu dobře a hlavně ve slušnosti

moto, zastávám se pana nu, páč jsem přesvědčen o jeho znalostech. Jeho, nobo ostatních se klidně zeptejte, kolikrát jsem ho nabádal aby volil jiná slova, nebo některé ani nepsal. Naposledy to bylo tuším minulý týden.

Ani já nejsem u každého zde oblíben, ale to víte, není člověk ten, aby se zalíbil všem. Já jsem na této poradně mimo víkendy stále, denně. Nevím zdali se nu vyjadřuje k jiným tématům, kam nechodím, třeba počítače či zvířátka, ale pokud se týče legislativy ohledně evidence vozidel a příbuzného oboru, opravdu je mistr.

jeho vyjadřování se mi často nelíbí, ale nic s tím nenadělám.

moto*
Milane, legislativu moc nesleduji a ani bych se v ni nepřel, navíc , pokud sám problém řeším, zeptám se svého úředníkao motorkách které mne zajimají ví ale prd, dozvěděl jsem se sice, že se napálil s Betkou, užíval si s Babettou, má jetého Itala, nic ale opravdu užitečnéhopro mne to bude již navždy zakomplexovaná trubka a nemám důvod se tajit se svým názorem

kulik*
hodnocení

0x

spíš ,aby si to benga nespletly s denním svícením,to je zapnuté pořád?

peri*
hodnocení

díky za reakci :) denní svícení mám misto mlhovek, ten krouzek je vlastne kolem nich... Kdyz zapnu potkavacky, tak se denni vypne a zapne se ten krouzek.

albatros498022*
hodnocení

0x

V podstatě problémy asi na každém rohu nastat nemůžou za jízdy jsou kroužky neprovozní a při parkování bych to neřešil. Mezi námi jak často člověk používá parkovačky?

peri*
hodnocení

no za jizdy prave svitej, parkovacky (obrysovky) běžej současně s potkávačkama

nu*
hodnocení

0x

Co je arogantního na mé odpovědi? Pomůže ti když ti sem budu citovat paragraf zákona, podle kterého lze na auto, motorku, traktor, čtyřkolku nebo kombajn montovat konstrukční části , konstrukční celky atd které jsou schváleny pro použití? Předpokládám že to stejně nepochopíš...

Měl by jsis vážit jasné a pravdivé odpovědi, mimochodem, co jsem napsal si sám můžeš lehce ověřit.

A s tou policií máš pravdu, až narazíš na prvního řádně peoškolenéjo policistu, máš problém.

A pokud si myslíš že kecám, podívej se na webové stránky policie.cr, na starší informace, kde policejní technik radí řadovým policistům, jak na místě při silniční kontrole poznat nehomologovaná světla, jak poznat falešno xenony atd...

Ale ty jsi bystrý, namontuješ to a až pak se vyptáváš, a když pochopíš že jsi udělasl blbost, vztekáš se...:-P

doplněno 19.03.13 16:56:

gocar nevykládej hlouposti,

policie se zaměřuje na vše, akorát nemají benzin , tedy mají na auto a den asi na 100 km, tak po kontrolách moc nejezdí, vím o desítkách případů kdy policie posílá do správního řízení řidiče kvůli světlům, když policajt to světlo správně vyfotí a z fotky a jejich výpovědi je jasné že to nemá homologační značku je to přestupek, jen trouba si dnes koupí na netu čísnké světlo které tam mít nemůže, homologovaná světla stojí pár stokorun

doplněno 19.03.13 16:58:

PERI pro tebe, doporučuji ti nastudovat si předpsi EHK 48, tam je napsáno jak mají být zapojena světla atd...

peri*
hodnocení

uklidni se ty kašpare, ty kroužky jsou sundavaci (zabere to cca minutu) a s homologací se ani žádný nedělaj. Zakonik si po stránkách treba celej sezer, nereagujes na nic, na co jsem se ptal. Každej ví, že co nemá homologaci, neni schválený na silnice... mě zajímá, jestli někdo takovýhle prkotiny řeší, když má dneska na autě ledky každej druhej.

hop®
hodnocení

0x

Vážení kolegové, nenechte se strhnout ke zbytečné aroganci...

Co není homologované, nemá na vozidle (na veřejné komunikaci) co dělat, zbytek je jen na benevolenci cajtů...

Pokud je to lehce sundavací a zastamdací, as bych s tím zkusil jezdit, kdyby prskal tak bych to s omluvou na místě sundal, kdyby se m to začalo prodražovat na pokutách, asi bych to zahodil.

P.S.: ale může to vypadat docela zajímavě...

nu*

a také neolňovat protijedoucí řidiče neseřízenými nehomologovaným světly, ke starším, se chovat slušně a studovat předpisy:-P

hop®

NU: kdybyste vynechal občasnou ironi až sarkasmus, měl byste pouze velmi odborné a fundované rady. Ale také se někdy necháte strhnout, chápu, nevyčítám a neodsuzuji! ;)

hodnocení

0x

jak už bylo řečeno, jezdit s tím můžeš v pohodě, ale musíš počítat s tím, že se může stát, že narazíš na nějakého soudruha prudiče... já mam taky na autě nehomologovane ledky v parkovačkach, už rok a pohoda.. jednou když mi prolizali auto tak akorat měl borec poznámku, že ty žarovky nejsou zrovna idealni..a v tvem připadě to ani zas tak nebije do očí, takže bych asi nečekal že tě někde budou nahánět kvuli světlům... ono já na cestě potkavam auta, které vozí modré parkovačky, což nechapu jak jim muže prochazet... takže ja bych se toho moc nebál... jinak před rokem jsme byli na exkurzi na STK a typek nam ukazoval příručku, kterou pry policajti nafasovali... a je tam všechno co nauže muže nemuže byt, homologace, kravinky.. nevim co všechno... i když by mě zajimalo jestli ji někdo vubec otevřel :D

peri*
hodnocení

jako když už by mě s tim zastavili, tak si myslim, ze se jim to libit nebude... ale v nejhorsim nebude problem to na miste sundat... na druhou stranu si ale rikam, ze to je prakticky to samy, jako ledky na autech, co se z denniho sviceni ztlumí na obrysovky... asi to proste zkusim a když to bude dělat problémy, tak se toho zbavim... stalo to par korun a trochu prace, takze bych to prezil... a diky za reakci :)

ucanyzos5
hodnocení

0x

V případě, že Vám např. nedám přednost a napálíte do mě, budu se hájit i tím, že jsem Vás neviděl. Nemáte přeci předepsané osvětlení vozu.

doplněno 19.03.13 21:45:

Svět a lidé okolo nás nejsou féroví. Sundej si růžové brýle. A to že některé nehomologované denní svícení není skoro vidět je pravdivé. Pokuď se lidé dostávají do kouta, tak jednají jinak, než by kázalo svědomí.

peri*
hodnocení

tak to mi prijde jako slusna kravina... a vlastni chybu hazet na druhyho? no taaak, nejsme ve školce..

peri*
hodnocení

ale tohle neni denní svícení... denní svícení mám homologovaný, kvalitní a drahý... tohle je jen kroužek kolem co svítí spolu s potkávačkama... takže vlastně navíc

nu*

máš nejen nehomologovaný kroužek, alem i nefunční zámek přední kapoty

Nechápu proč sem pořád dokola píšeš to samé, odpověď jsi dostal cca 3x, na auto lze namontovat cokoliv, co je homologované jako "cokoliv" na auto...Když nemáš prachy, složíme se ti na homologovaná světla s kroužky, stojí pár stovek:-P

peri*
hodnocení

kapota je otevrena, zamek funguje, tak nemej péči :) samostatny homologovany krouzky se nedelaj... jen jako soucast originalnich svetel, do kterejch patrej..

buss
hodnocení

0x

A proč ten dotaz vlastně tady, když takové věci řeší zákon, konkrétní policista a STK a nikoliv občan? Každý bude mít jiné zkušenosti. Zajděte si na STK kam chodíte a tam se nebojte pobavit.

nu*

PERI se nudí, sám píše že vše je mu jasné, prostě jen provokuje:-P systematicky ze sebe dělá troubu a baví se tím jak mu to baštíme*smich*:-P

doplněno 20.03.13 15:10:

je to živý důkaz toho, jaké je právní vědomí čechů...asi někde na úrovni banánové republiky, kde se jezdí čímkoliv co jede, a když lze na střechu upevnit prase zabalené v pletivu, naloží se tam tři:-P

peri*
hodnocení

jezis co ty ses za mašťáka... kdyz nemas nic smysluplneho k veci, tak sem vubec nepis, seber se a tahni :) tohle forum se jmenuje poraďte.cz... zaloz si nejaky vlastni, kde budou psat lidi, co chtej slyset arogantni odpovedi idiota s inteligencí napařovací žehličky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]