Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde chipnout?

Od: bazim* odpovědí: 12 změna:

Zdravim, neví tu někdo o nějaké kvalitní firmě která dělá chiptuning? Nejlépe z okolí Pardubického kraje?

A rovnou se zeptám co chiptuning obnáší? Klady a zápory. Mám pár známích který si tímto procesem prošel a nikdo si nestěžuje všichni pouze chválí, ale zajímá mě jak se na to tváří motor? Neubere mu to životnost? Přeci jen by to jinak tak vyjíždělo rovnou z továrny ne?

doplněno 19.03.13 14:47:

Passat 1.8T 110kW

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantisekpetru*
hodnocení

2x

Chip je záležitost vcelku individuální podle "kondice" každého auta. Dobrá firma auto zdiagnostikuje, posoudí stav a většinou i odbrzdí ještě před samotným chipováním a dle výsledku i navrhne vhodnou variantu chipu (nebo chipování prostě nedoporučí). Následně po chipování provede znovu diagnostiku a odbrždění. Na takto provedenou práci potom poskytne i patřičnou záruku i s tím, že původní seriové hodnoty uloží v databázi pro možnost pozdějšího návratu zpět.
Takže šmahem říct "chip je supr věc, jdi do toho" nebo naopak "chip je naprd, kašli na to" prostě nejde.
Sám sice chipováno nemám, ale když trošku projdeš net, zjistíš, že dobré reference jsou např. na firmy autochip.eu, tdifun.cz, motorpower.cz, profituning.sk (mají pobočku i v Praze)...

bazim*
hodnocení

Díky za info.

hodnocení

0x

čago chlape helle me chiptuning rozmlouvali mam octavia 2 facelift 1.9 tdi 77 kw 250 nm chtel sem to nechat čipnout na 113 kw 380 nm a bylo mi řečeno že to nemam delat že hlavne setrvačník je na tom hodne zle po čipu a muže odejit do kopru klidne po 20 tisicích km a za to mi to nestoji :) tedjde taky o to jestli to je benzin,nafta atmosferea nebo turbo :) atmosfery se to nevypláti na víkonu nic nepoznaš jen na pružnosti ( jde to lepe za plynem) ;) u turbo motoru je nárost vyššíí ale nekde to turbo nemusi na to stačit, lákala me nabidka vyšlo by mě to na 7 400 přehrání softwaru plus dvakrát na brzde od DIESEL POWER ale známí me to naopak rozmlouvali, že mi dlouho nevydrží mam ji 2,5 roku starou a najeto 68 tisc km což by prej bylo pro chip nejlepší období ale bojim se toho nic mene ti to nerozmlouvám je to jen na tobe :) jinak CIMBU je na to rpý dobře kvalitní ;)

nu*
hodnocení

0x

Rapide ty místo kecání tady jeď přezout na zimmní gumy, čipují jen socani co nemají peníze na sportovní auta

nuu já nekecám *hej*já naopak řekl že to nemám chipnutý *cteni* tak mi to přijed přezout na tech 12 dnu to už nemá význám, stejne najezdim jen neco kolem 1 200 km ted nemam v plánu víc jezdit až koncem dubna takže klidek 1200 km na letních dam v cajku *placni*

hodnocení

0x

To Rapid když je to pašík 1,8T tak to není 1,8TD! Prostě osmnáctistovku v ropě koncern NEMÁ. Jde o 1,8T což je benál a přeplňovaný!

To Bazim- solidní firma to udělá a změří výkon,notabene upraví tak aby nešlo o výkon na úkor životnosti motoru.

doplněno 19.03.13 21:33:

To Rapid sorry,nekoukal jsem na časy,když jsem tam vlezl,již to bylo napsané. takže omluva

sebod*

Teda když jsem si přečetla titulek : Kde chcípnout? , tak mě napadly hodně morbidní situace *smich*. Kluci, já vím, že to není k tématu, ale prostě jsem to musela napsat :)

hanher*

@sebod

Já četl, když ještě byla otázka bez odpovědi, to samí.

Až po rozkliknutí jsem zjistil, oč se jedná. . .

diesle podivej si kdy sem já napsal odpoved a kdy tazatel doplnil otázku takže klídek, já když psal odpoved tak sme nemel ani nejemnší tušeni o jakým aute je řeč *zed*

doplněno 19.03.13 15:36:

a o žádný 1,8 sem ani necekl *zed* to je na kafe vážne ano *kafe*

nu*
hodnocení

0x

dobešová nesmíš brát to "léčivé konopí"...pak to přečteš správně i bez brýlí...a to plánované dítě s tebou už nechci...co s feťačkou:-P

nu*
hodnocení

0x

bazim, vše je o penězích, ty firmy to dělají pro prachy, když ten motor dává skutečně 110 kW a nežere olej, nšchal bych ho jak je

hodnocení

0x

ono záleží jaký máš taky kod motoru... AGU ma ještě mechanicky ovladanou klapku a vím že asi před 2 roky to kamoš řešil a moc lidi to tady nechipuje.. je to větši drbačka asi než s elektronikou... jinak co se týče životnosti, záleží na stylu jízdu.. pokud jezdíš v klídku, šlapneš tomu po krku jen třeba při předjíždění, nemusíš se bát, že by se tomu něco stalo.. pokud jezdíš jak prasopes tak by asi nebylo od věci lepší olej... a pacha, u těch motoru se často ucpava sací koš, tak to nepodcenit...ale rozhodně si to nenech dělat u nějakeho amatera.. jen u renomovanych lidí... viděl jsem už sprasený chip, jak od nějakeho děcka... a takové amateřiny maji opravdu za nasledek snižení životnosti některých komponent... správny postup lazení je popsán výše...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]