Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod bez mého souhlasu

Od: year odpovědí: 6 změna:

Zdravím vás a mám dotaz .V roce 2006 jsem koupil vozidlo původní majitel byl aktyvní a ještě před podpisem smlouvy udělal polopřevod na mě jelikož mě požádal o rodné číslo meilem na vypracování kupní smlouvy a toto RD použil v polopřevodu na mé jméno.Když jsem auto přebral a smlouvu podepsal zjistil jsem že je auto nepojízdné a tudíž jsem se dohodl s majitelem že od smlouvy odstoupíme vrátil mě peníze a smlouvu jsme roztrhali ale v polopřevodu jsem asi zůstal jelikož nemám absolutně potuchy co se s autem dělo dál a kontakt a ani jméno si již nepamatuji chtěl bych vědět co mám dělat?Jestli je u někoho veden tento polopřevod a jestli je tam i původní majitel nebo alespoň SPZ toho vozu abych mohl dohledat majitele .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

můžete klidně úřad vyzvat, aby doložili jak to, že jste vlastník, když není řádná smlouva. Na nějaký popud to udělali a klidně ho můžete popřít.

halo*
hodnocení

0x

Zdravím, jestli je auto na Vás zjistíte na příslušném úřadě v místě Vašeho bydliště, v Praze je to např.Magistrát v Jungmanově 29/35, je tam na to přímo vyčleněné okénko. Zjistíte jaké vozidla máte na sebe registrované-minimálně se dozvíte RZ, neboli SPZ a můžete dál jednat. Je možné, že auto opravil a prodal ho dál a nový majitel si auto nahlásil na sebe, nebo, že ten, co Vám auto prodával polopřevod zrušil na základě odstoupení od smlouvy.

year
hodnocení

Děkuji za odpovědi je to jak noční můra když si vzpomenete že někde je napsané vaše jméno a RD a vy si už nepamatujete od koho to bylo a kde ten dotyčný momentálně je.Dnes jsem volal na ČKP jestli po mě budou požadovat nějaké ty sankce ,slečna na jejich ifolince mě docela uklidnila že pokud je vozidlo přepsané pouze v polopřevodu a není převod dokončen tak oni neřeší člověka napsaného v polopřevodu ale jdou po původním majiteli a ten si to musí vyřídit, což teprve když neexistuje kupní smlouva a tudíž ten v polopřevodu neí majitelem.

musí jít po právoplatném majiteli:

farey*

v reakci na výše uvedenou reakci - mam podobny problem. proto se chci zeptat co se stane, pokud puvodni majitel dolozi smlouvu o prodeji (mne, ktery jsem v poloprevodu) a ja nasledne smlouvou dolozim, ze jsem auto prodal dal?

Opět HK,
"proto se chci zeptat co se stane" ten kdo má prodejní smlouvu se nestane nic. Ten kdo nemá prodejní (kupní) smlouvu, bude muset "nějak" doložit, že není vlastník.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]