Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistné plnění nehody, auto je v polopřepisu

Od: truckercech odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jak je to s pojistným plněním pojišťovny když jsem nedobrzdil a klepnul auto předemnou, ale moje auto je ještě v polopřevodu... vadí to pojišťovně a bude po mě něco vymáhat kuli tomu že auto není na mě dopsané?

pojistka je na moje jméno a jsem v ní uveden jako provozovatel a vlastník.

další otázka je, do kolika dní se auto musí přihlásit? jsem pracovně mimo svůj domov takže nemůžu to zatím dohlásit na sebe...

děkuji za odpovědi...Honza

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pojištovně je jedno, zdali je převod ještě nedokončen...

truckercech
hodnocení

no v to doufám... první příspěvek se mi zdá trochu zcestný :D sorry :D ale jako když naše úřady fungují jen po, st, pá a to ještě dopoledne a když majitel je z jiného okresu...to asi těžko zvládnu v jeden den ...

vím že na přihlášení je nějaká doba...prý 14 dní... od data odhlášky na mou osbou...

laybor*

Žádná 14 denní doba na přihlášení neexistuje.

doplněno 18.03.13 19:01:

Si přečti zákon 56/2001 sb,

dokud nebude novelizován ve smyslu dohlášení ,tak můžeš jezdit do té doby v polopřevodu.

truckercech
hodnocení

aha...zajímavé... a jak dlouho teda? a vůbec...co se stane když to na sebe dohlásím až za rok?

nu*

pokud by nehodu řešila policie nevylučuji že zašle hlášení správnímu orgánu, a správní orgán vám vyměří pokutu...asi tak dlouho

dokud vám nebude auto s novelou zákona vyřazeno z registru

laybor*

Za co bude ta pokuta?

nu*

za to že se dotyčný nepřihlásil k auto jako nový provozovatel

já se domnívám, že vozidlo bylo nahlášené v registru, jen nedokončil započatý úkon.

truckercech
hodnocení

přesně tak... jen nemám dokončen přepis...

nu*
hodnocení

1x

právě jste naplnil skutkovou podstatu přestupku, hodlal jste provozovat auto které jste nakonec i provozoval, čehož důkazem je autonehoda, na dohlášení si lze zvolit zmocněnce

laybor*

Proč by to mělo pojištovně vadit? Jste pojištěný, jste.

Dohlašovat zatím nemusíte .

truckercech
hodnocení

tak dnes dle infa na pojišťovně přepis vůbec ničemu nevadí...jde o pojištění auta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]