Nejste přihlášen/a.
Fabia I, r.v. 2000, 1.4MPI, 44kw, dva roky zpátky měněná vodní pumpa+těsnění, nalítáno cca 188.000km cca před 14ti dny vše OK (kontrolováno)
dnes jsem nastartoval a zablikala kontrolka, není tam chladící kapalina, jezdil jsem s tím poslední týden krátké trasy.
Na víčku oleje jsem měl žlutej šlem, ale to je při krátkých trasách normální. Mechanik radí dolejt a kontrolovat zda někde neteče. Jako další možnost mne napadá prasklé těsnění pod hlavou. Mechanik ještě říkal, že u termostatu je nějaká jak kdyby membrána, která se občas prohne a potom to tudy utíká. Co by to ještě podle Vás mohlo být? Respektive co je to nejčastěji? Teoretick by mohl téct i chladič, popř. nějaká hadička, možností je mnoho. Dík.
osobně bych dolil vodu s vaším mechanikem přes víko nádržky chladící kapaliny natlakoval chladící soustavu a hledal kde to teče
nebo dolejt vodu pojezdit do ohřátí motoru nechat motor běžet a hledat jestli to někde neteče kouknout jestli to netlakuje hadice s vodou jestli po jízdě nemizí voda z nádobky a po opatrném otvírání se opět do nádobky nevrací to by značilo těsnění pod hlavou
co topení topí nebo jednou topí jednou netopí to by taky mohlo naznačovat těsnění pod hlavou?
Doteď topilo v pohodě. Jediný co vím, že mi bublá výfuk, ale to při krátkých trasách normálně. Doukoukám film a zaběhnu za mechanikem pro namíchanou vodu, asi sundám spodní kryt pod motorem, doleju, natočim a budu sledovat.
doplněno 18.03.13 15:31:Dolil jsem a ...
prasklý chladič v pravém dolním rohu (po směru jízdy)
Bohužel to nebude tak rychlý 1) cena : prvovýroba 2.000,-Kč, čína 900,-Kč + práce 2) technik má čas jen sporadicky, takže domluvit se s nim je těžký 3) nemám garáž, jinak bych si to udělal sám, mám zrovna volno 4) příští středu potřebuju odjet cca 1.000km
Záleží co chceš a jak potřebuješ jezdit-mně takto prdnul trochu radiátor topení-cena od 700 do 1100,cena za práci nevím ale pracnost výměny odhaduji min 8 hodin! Takže zaběhnout do krámu-cca5 minut ,koupit utěsnovač chladiče 120kč,ubrat kapalinu dolít utěsnovačem nastartit ohřát na provozní teplotu cca sakumprdum 10 minut a už to drž dva roky.Prostě rozebrat celou palubovku skrz topení nee.(utěsnovač jsem použil již na třech různých typech a s dobrým výsledkem!
Nad tím jsem také přemýšlel, ale tolik svému autu nevěřím. Takže 1.000,-Kč chladič (Teak nebo tak nějak) + 500,- práce a udělá mi to zítra.
Přemýšlím, že bych rovnou bezoplachovou arvou očistil blok motoru.
doplněno 20.03.13 21:39: Tak nakonec mi to dělal kolegovo bratranec, chladič TYC vyměněn cca za 2 hod, i s prací 1.500,-Kč, a to ani nesundal přední nárazník. Spokojenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.