Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Steřelé pneu

Od: punker* odpovědí: 11 změna:

Ahoj.

Mám jednu ze 4 letních pneu steřelou a je to zrovna na té s lepším vzorkem,takže bych ji dal na předek,vydrží to když jezdím opatrně,nebo musím koupit nové?

Steřelé pneu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

boze vyhod to , se neoplati usetrit 16stovek a rozbit si drzku nebo zabit nekoho ...

albatros498022*
hodnocení

1x

No snad na zadek, ale radši bych je nhradil a koupil 2 nové.

hodnocení

0x

Prasklá pneu za jízdy a ještě na předku. Neriskoval bych.

kjanik112*
hodnocení

0x

Vždy jen na zadek, abyste udržel řízení.

hanher*
hodnocení

0x

Neriskoval bych to, a raději bych zakoupil alespoň dvě nové. . .

doplněno 17.03.13 12:50:

@kjanik

Za případné problémy to snad ale nestojí. . .

laybor*
hodnocení

0x

To není stěřelé, to je prasknuté - VYHODIT.

kjanik112*
hodnocení

0x

Mě už několikrát se zadní guma roztrhla, a nebyl problém udržet směr a zastavit. Na předním kole bych se bál.

hodnocení

0x

Pryč s tim, tohle nemá cenu riskovat.

Bouchla mi pneu na kombajnu, která vypadala ok, jel jsem s bídou 10km/h, nepřál bych ti zažít co to dokáže...raději si nepředstavuji co to udělá s autem, klidně i jen při 60km/h.

To pest:

Nemám tedy zkušenosti s prasklou gumou na kombajnu, ale jinak nemusíte mít obavy. Ono to zase nebývá tak dramatické, jak to prezentují ve filmech. Za moji řidičškou existenci jsem už měl několikrát příhodu s prasklou pneumatikou, ale nikdy to nebylo nějak dramatické - možná tak trochu na dálnici u Dusseldorfu, když mi prakla přední levá na Avii v cca 100km - ne že by auto nějak dramticky ztratilo ovladatelnost, ale potřeboval jsem se dostat do odstavného pruhu v plném provozu. Taky měnit levé kolo za situace, když za zády proletí kamion - nic moc. U osobáku nebo dodávky ten defekt nebývá taky nějak dramatický - bouchla mi zadní na Fordu Scorpio v cca 160km/h - byly cítit jen vibrace a kolem zrátka létaly kusy gumy, ale auto bylo normálně ovladatelné. Totéž na Tranzitu, nebo Boxerovi - naštve to, protože je to zdržovačka, ale není to nějak život ohrožující. Tedy myšleno za situace, kdy řidič nejezdí na hranici možností auta, tam to pak může být docela průšvih, já se snažím vždy jet tak, abych měl rezervu pro případ nenadálých příhod, k nimž bouchlou pneu počítám.

punker*
hodnocení

ok koupím nové :-/ dík za názory

jabraka*
hodnocení

0x

Ani mi to nepřipadá steřelé,spíše protektor,moc nevyvedený.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]