Nejste přihlášen/a.
Ahoj.
Mám jednu ze 4 letních pneu steřelou a je to zrovna na té s lepším vzorkem,takže bych ji dal na předek,vydrží to když jezdím opatrně,nebo musím koupit nové?
Pryč s tim, tohle nemá cenu riskovat.
Bouchla mi pneu na kombajnu, která vypadala ok, jel jsem s bídou 10km/h, nepřál bych ti zažít co to dokáže...raději si nepředstavuji co to udělá s autem, klidně i jen při 60km/h.
To pest:
Nemám tedy zkušenosti s prasklou gumou na kombajnu, ale jinak nemusíte mít obavy. Ono to zase nebývá tak dramatické, jak to prezentují ve filmech. Za moji řidičškou existenci jsem už měl několikrát příhodu s prasklou pneumatikou, ale nikdy to nebylo nějak dramatické - možná tak trochu na dálnici u Dusseldorfu, když mi prakla přední levá na Avii v cca 100km - ne že by auto nějak dramticky ztratilo ovladatelnost, ale potřeboval jsem se dostat do odstavného pruhu v plném provozu. Taky měnit levé kolo za situace, když za zády proletí kamion - nic moc. U osobáku nebo dodávky ten defekt nebývá taky nějak dramatický - bouchla mi zadní na Fordu Scorpio v cca 160km/h - byly cítit jen vibrace a kolem zrátka létaly kusy gumy, ale auto bylo normálně ovladatelné. Totéž na Tranzitu, nebo Boxerovi - naštve to, protože je to zdržovačka, ale není to nějak život ohrožující. Tedy myšleno za situace, kdy řidič nejezdí na hranici možností auta, tam to pak může být docela průšvih, já se snažím vždy jet tak, abych měl rezervu pro případ nenadálých příhod, k nimž bouchlou pneu počítám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.