Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost TK

Od: timy odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak je to s platností TK. TK mám dělanou 18.5.2011, ve velkém TP je uvedena platnost do 18.4.2013. Jenže velký TP s sebou nevozím a co když mě chytně hlídka PČR? Jaká je platnost? Je to včetně vyznačeného měsíce na samolepce, nebo pouze do předchozího měsíce? Tudíž by byla platnost pouze 23 měsíců. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Během lustrace by to mělo jít zjistit. Pokud ne, nesouhlaste s pokutou, ale trvejte na sepsání oznámení. Na magistrátu pak doložíte, že jste v době kontroly technickou měl.

hodnocení

0x

Na RZ se vylepuje kontrolní známka s vyznačením platnosti TK takže není třeba dokladovat TP! Buďto jste se spletl s daty ,protože když byla dělaná technická 18.511,tak platí do 18.5.13,nebo se při zápisu do TP spletli!Jinak PČR toleruje při namátkových kontrolách propadlou TK do měsíce. Tzn když je do ve Vašem případě do 18 dne v měsíci tak od 31 bude tolerance (Ne při DN!)

Já to měl opačně TK jsem dělal v lednu a dostal jen na měsíc,po měsíci (odstranění závad jsem dostal na 23 měsíců-nepočítali totiž od opakované ale od původní!

timy
hodnocení

Mám ještě starý typ velkého TP, prostě Favorit r.v. 91.
V TP mám razítko s datem 18-05-2011, pod tím v tom samém razítku vytištěno: "Techniská prohlídka, způsobilost platí do" a vedle mám propiskou napsanáo: 18.04.2012 a pod tím v závorce napsaná: (11-05-707)

timy
hodnocení

Jo a pozor, teďka ještě koukám, že nad tím je lautr to samé, akorát vedle ta platnost propiskou je: "07.10.2012" a zas pod tím: (11.05.0703)
Co to teda znamená? Jsem z toho nějak jelen.

albatros498022*

to je číslo protokolu.

albatros498022*
hodnocení

0x

Platí podle data 24 měsíců.

timy
hodnocení

Já jsem to auto dostal, takže jsem na TK nebyl, takže ani nerozumím těm jejich zápisům. To byla TK jen na půl roku?
Zkusím to napsat jasněji.
18-05-2011 07.10.2012
Technická prohlídka, způsobilost (11-05-0703)
platí do

18-05-2011 18.04.2013
Technická prohlídka, způsobilost (11-05-707)
platí do

Ten pravý sloupec je psán propiskou.

timy
hodnocení

Přikládám obrázek

Platnost TK

hodnocení

0x

platí to co je ve velkým TP tudíž pokud je uvedeno 18.4. máš STK do 18.4.

to že to máš o měsíc mín je možný žes dělal o měsíc dříve emise a pak se STK dává na stejné datum jako je platnost emisí *cteni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]