Dobry den, pred nekolika dny jsem zdedil auto, ale neprehlasil jsem ho na sebe (po smrti pribuzneho myslite na jine veci nez prepis auta...). Nyni ho chci nechat trvale vyradit z registru. Mam doklad o likvidaci, ale nevim zda-li nebude problem s tim, ze auto neni prihlasene na me. Mam tedy do formulare pro odhlaseni napsat jako majitele zesnuleho a jako provozovatele me? Nebo je potreba auto prepsat na me a az potom ho mohu vyradit? Prosim o radu, kdo ma s podobnou situaci zkusenost. A jeste bych se chtel zeptat na formulare k odhlaseni. Chci si ho vytisknout (ma 2 strany), ale nevim, jestli to ma byt jeden list (dvoustranny) nebo oddelene na dve stranky? Dekuji
běžte na úřad a vemte sebou: tech.průkaz+osvědčení+reg.značky, k tomu pravomocné usnesení soudu, doklad o likvidaci a auto trvale vyřaďte. Usnesení je svým způsobem plná moc a umožňuje Vám s autem udělat cokoli, tedy i trvale vyřadit. Není nutné jej nejdřív přiásit na sebe.Je to bez poplatku. Tex
Co znamená tento výrok : "pred nekolika dny jsem zdedil auto"? To, že původní majitel před několika dny zemřel, nebo že před několika dny skončilo dědické řízení a Vy máte v ruce zápis o vypořádání?
V každém případě budete do registru zapsán jako nový majitel na základě usnesení o dědictví a následně budete Vy i auto z registru vyřazeni...Vzhledem k tomu že vyhláška 243 nepopisuje přesně tuto živoní situaci, obecně platí že pokud byl zůstavitel registrován v jiném správním obvodu, protože tan měl trvělá bydliště, a Vy spadáte jinam, vyplňujete pokaždá přihlášku k registraci + žádost o vyřazení vozidla z registru , pokud jste ze stejného správního obvodu, mohla by stačit žádost o trvalé vyřazení, na kterou napíšete sebe jako nového majitelel a zlstavitele do další kolopnyk jako proovozovatele, nebo obráceně, domluvte se rovnou u přepážky...
Samozřejmě že žádost je formátu A4 - obousatranná, přihláška k registraci je A3 přeložena napůl
formuláře je dobré stahovat z webových stránek SVÉHO MĚSTA a ne z různých "dopravníchinspektorátů" kde jsou občas formuláře z doby marie terezie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.